|
До кога петоколонаши во власта |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
TONI
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗОРАН СК НЕ МИ КАЖУВАЈ НА МЕНЕ.ЈАС НЕ СУМ ТОЈ ШТО ТРЕБАШЕ ДА ГО ЗАШТИТИ ЧОВЕКОТ ОД АРАЧИНОВО КОЈ БЕШЕ УБИЕН. КАЖИ МУ НА ГРУЕВСКИ.КОГА ДОАЃААТ НА ВЛАСТ НЕ ВИКААТ ДЕКА НЕМА ДА МОЖАТ ДА ГИ ЗАШТИТАТ ЛУЃЕТО ЗАТОА ШТО ЌЕ СЕ ДЕСТАБИЛИЗИРА МАКЕДОНИЈА ТУКУ НЕШТО ДРУГО ВИКААТ. МАКЕДОНИЈА НЕМА ДА СЕ ДЕСТАБИЛИЗИРА АКО НЕ БИДАТ ОСЛОБОДЕНИ ТИЕ ШТО СО ОРУЖЈЕ ВО БРОДЕЦ ГО НАПРАВИЈА ТОА ШТО ГО НАПРАВИЈА, ЗАТОА ШТО НЕМА ДА МОЖЕ, НЕМА ДА СМЕЕ,НИКОЈ ДА ГИ ПОДРЖИ НЕКАЗНЕТО (ПОЛИТИЧКИ).ТОА ШТО НЕ СИ АКТИВЕН НЕ МЕНУВА НИШТО .ВРАТИ ЈА ПАРТИСКАТА КНИШКА А ПОСЛЕ ЗАЕДНО ЌЕ ВИКАМЕ И ПО ЕДНИТЕ И ПО ДРУГИТЕ А ЌЕ БАРАМЕ НЕКОИ ТРЕТИ ЗА КОИ ЌЕ ГЛАСАМЕ.
|
|
ZoranSk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тони, тоа што е убиен Македонецот во Арачиново е процес, а процесот се вика идеите од Призренска лига.
Ние сме сега во зенитот на тој процес. Многу брзо ќе дојдеме до поентата на сите процеси, таа се вика голема Албанија. За да спречиш убиство од таков тип треба да ја поразиш идејата за голема Албанија. Ако се вратиме во 1991 година имавме една неприродна работа. ВМРО-ДПМНЕ победи на избори а СДСМ формира влада со Албанците иако уште тогаш покажуваа иредентистички ставови. И тоа стана непишано правило. 200.000 увезени Албанци од Косово со МК државјанство, коализицирање со терористи итн. Тоа се вика предавство односно соучество во креирање на голема Албанија. Новата територијална поделба е исто така дел од тој процес. Истите буба шваби денеска ми мелат ден и ноќ како е добро да се промени името. Па дај ја бе жената на комшијата и кажи дека е тоа дел од 21 век каде на еден модерен начин ја искоренуваме љубомората. Нема трети, тие се во моментот. Јас верувам во идејата на ВМРО, стално сум десно ориентиран. Нема потреба да вратам книшка, на сите партии им требаат независни патриоти кои не се лигуши да бараат работа и позиција само затоа што се членови на партија. 2002 јас не гласав за ВМРО-ДПМНЕ, заокружив ТМРО.Тоа е шамарот од мене, тој ми е достапен механизам. Груевски ја врати вербата во идејата за ВМРО и ако биде така јас сум негов приврзаник. Јасно како солза. 3 опција не постои , не можеш да ја измислиш, таа се креира со многу работа. Учествував во создавањето на Помни за жал таа идеја не успеа, дај боже да имаме нови и нови идеи така се оди напред. |
|
TONI
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗОРАН ТОА ШТО ГО КАЖУВАШ НЕ ПОМИНУВА ТЕНКО Е.
-АЛБАНЦИТЕ ЖЕСТОКО СЕ БОРАТ ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА ДОГОВОРЕНОТО ОД ОХРИД (И НЕ САМО ТОА)КАКО ДЕЛ ОД ДОГОВОРОТ Е И ВРАЌАЊЕ НА РАСЕЛЕНИТЕ ЛИЦА.НЕШТО НЕ ГО СЛУШАМ ГРУЕВСКИ ДА КАЖЕ ИЛИ ЌЕ ГИ ВРАТИМЕ РАСЕЛЕНИТЕ ЛИЦА ИЛИ ДПА ИЗЛЕГУВАЈ ОД ВЛАДА.АКО ТРЕБА НЕКА СЕ РАСПАДНЕ И КОАЛИЦИЈА И ВЛАДА И СЕ.НАМЕСТО ТОА ДПМНЕ ЌУТАТ КАКО ПИЧКИ(НИ ДРУГИТЕ ПРЕД НИВ НЕ БЕА ПОАРНИ) -АЛБАНЦИ ТРЕБАЛО, ТРЕБА И ЌЕ ТРЕБА ДА ИМА ВО ВЛАДА НЕ ЗАТОА ШТО ТОА Е ПРАВИЛО ПОСТАВЕНО ОД НЕКОЈ КОГО ТИ ГО СМЕТАШ ЗА ПРЕДАВНИК, ТУКУ ЗАТОА ШТО ВО НАШАТА ЗЕМЈА ЖИВЕАТ АЛБАНЦИ КОИ ТРЕБА ДА БИДАТ ДЕЛ ОД СЕКОЈА ВЛАДАТА. -АКО ТИЕ 200 000 ДРЖАВЈАНСТВА СЕ ДАДЕНИ СПРОТИВНО НА ПРОПИСИТЕ НАПРАВЕТЕ РЕВИЗИЈА И ОДЗЕМЕТЕ ГИ.СЕ ЗНАЕ КОЈ ГИ ДАЛ ТИЕ ДРЖАВЈАНСТВА И ОСУДЕТЕ ГО НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР. -ИМЕТО НЕ МОЖЕ ДА ГО СМЕНИ ЦРВЕНКОВСКИ. НЕМОЖЕ НИ СДСМ.ИМЕТО МОЖЕ ДА ГО СМЕНИ ВЛАСТА И ПОГОРЕСПОМЕНАТИТЕ, АМА ЗАЕДНО.ЗАТОА НЕМА ПРОСТОР ЗА ПАНИКА.САМИ НЕ МОЖАТ НИШТО. -КОГА СИ ЧЛЕН НА ПАРТИЈА ДЕЛИШ СО НИВ И ДОБРО И ЗЛО БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ ДИРЕКТНО СИ УЧЕСТВУВАЛ ИЛИ НЕ. ШАМАР ЌЕ БИДЕ АКО ЈАС КОЈ НЕ СУМ НИВЕН ЧЛЕН НЕ ГЛАСАМ ЗА НИВ, ТУКУ ЗА ТМРО. Изменето од TONI - 24.Март.2008 во 20:24 |
|
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТМРО...Тайна Македонска Револуциона Организациа..
Па треба ли пак да е тайна...таа органицациа... Трајно Македонско Радикално Обединување....верно не е тайно, трайно е... |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ретко кој политичар не е за промена на идентитетот. Тоа само на нив им годи. Затоа и преку своите пулени тоа го работат баш сега. Но народот тоа нема да го дозволи. Само така и само со помош на народот ќе си го сочуваме идентитетот. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Liderot na makedonskite petokolonasi imavme prilika da go slusneme i vidime kako ljubezno se rakuva so negovite anticki prijateli na koi im objasnuva deka: "...Nie sme Sloveni dojdeni vo 6 vek na ovie prostori i nemame nikakva vrska so Aleksandrovoto Carstvo.."
Ova e izjava na nasiot premudar tatko na oazata na mirot. Mi se gadi....od sekogas mi se gadelo od ovoj dusman makedonski koj bezocno placese i molese da ne go ostavaat sam....makedonski dostoinstvenik i prv pretsedatel na nezavisna Makedonija.....Se sramam!!! Изменето од moira - 27.Март.2008 во 23:49 |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..............
|
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пак чистиш... |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Средувам темите...ги префрлам оние за изборите во новиот подфорум за ИЗБОРИ..и старите теми кои се појавуваат ги спојувам со поновиве идентични...ти неостасувам за дискусија?
|
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секогаш Само уморен сум, не сум баш расположен за дискусија, ќе спијам... |
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |