|
Изедначување на домашните со странски пациенти? |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | ||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мене ми е јасно колку ќе ми наплатат
тоа ми беше поентата,ќе ми наплатат за НИШТО и покрај тоа што плаќам здравство која будала смисли дека некој без да партиципира може да се лечи во туѓа држава како нејзин државјанин а притоа нема што да понуди ни на сопствените граѓани и се’ да е средено во здравството,и да нема толкави листи на чекање за магнетна или цитостатици, како може за иста цена да се лечат странски и домашни пациенти??? каде го има тоа? |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ангелина, убаво кажа брза:
Оваа пракса не е од сега, одамна е. Ама за жал, Македонија на тоа требаше да стави крај по независноста, или пак, како и досега, да ги наплаќа здравствените услуги. А врв на се е оправдувањето дека Македонија тоа го правела од економски интерес, за да не оделе пациентите во Бугарија или Грција. Јас не знам колкави приливи се тоа, но да ги скусува во моменти кога на македонското здравство му е потребен секој денар, за мене претставува безумие. Во Бугарија и в Грција, ниту ќе ги пуштат тие од Косово да минат со смешни суми, а ниту ќе помислат на такво нешто самите власти. Изменето од Македон - 16.Март.2011 во 01:30 |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...vo makedonijava i.................................................................................................................................................................................samo tuka!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оваа пракса не е од сега, одамна е. Ама за жал, Македонија на тоа требаше да стави крај по независноста, или пак, како и досега, да ги наплаќа здравствените услуги. Македон,може да е и од дедо Ное праксата...тоа не е оправдување...нели минавме низ преродба,а? некој се прероди ама голем дел останавме трудни изгледа Ќе се најде ли некој да стави крај на 20годишново лудило бе? И да ги обеси сите на плоштад ...од Љубчо па наваму...сите до еден |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,,zatoa shto porano ne ti trebalo pasosh za da dojdesh od tamu.... a,mozebi sega i samo so lichni karti idat navaka. ...toa shto porano idele ne znachi deka taka treba i da prodolzi ,..da ne sporeduvame drugi raboti shto bile praksa porano...ama , sega ne se. |
||
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Angjelina и brza, да, во право сте, треба да се прекине праксата, ама очигледно нашите здравствени власт немаат ниту намера, ниту желба, а ниту пак сакаат. А не е потребно човек да е голем професионалец за да го увиди капацитетот на македонското здравство. Доволно е да го посети Клиничкиот центар во Скопје, а изгледа, барем по ова што го читам овде, и во другите градови, па да сфати до кој степен е дојдено здравството и кои чекори да се преземат.
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а тек да ја видиш болницата во Прилеп,има коса да ти попадне...примаш систем а од таван ти капи рѓосана вода на лице...може да е и од горното ВЦ,нема да ме чуди и да е така
и сите си имаат оправдување за тоа...оние пред нив биле бетер реков,се додека некој не виси на лавовине кај мостот само ќе тонеме надолу |
||
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ehhh...kaj beshe onaa slikana od wc-ata vo najmodernata ambulanta vo skopje,..
da vidish shto e wc,...takvi ne se ni onie pod mostot so lavovine bezmudesti !.... |
||
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Читај го тоа странци, условно, не буквално. Ако сум бил жител на Македонија, не сум можел своеволно да одам во Словенија на лечење, нели? Жители на една држава, но сепак со одредени ограничувања. Што е тоа ако не е “странец“. Изменето од Анастеа - 17.Март.2011 во 00:29 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За во Словенија не знам дали си можел да одиш на лекување, но во Србија си можел, особено ако требало да се лекуваш од нешто, за кое во Македонија немало услови. Па дури си можел и во странство да се лекуваш. Јас познавам доста кои се оперираа во Белград, а некои пак и во Софија. А праксата да се лекуваат од Косово и Јужна Србија на Клиничкиот Центар во Скопје беше секојдневие. Сите тие се лекувале во Македонија. Пристапот до услугите на Воената болница сепак беше ограничен. На кој начин се одвивало сето тоа, не знам, затоа што и не знам каква била инситуционалната поставеност на сите тие институции. Изменето од Анастеа - 17.Март.2011 во 00:30 |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Со одбрение на фондот. Без него не си можел да замислиш да одиш, ниту во Белград, ниту Во Љубљана, ниту било каде. Имало луѓе кои се оперирале и во Хјустон, но не без благослов на тие кој требало да ја платат музиката. Изменето од Анастеа - 17.Март.2011 во 00:31 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
''Со одбрение на фондот. Без него не си можел да замислиш да одиш, ниту
во Белград, ниту Во Љубљана, ниту било каде. Имало луѓе кои се
оперирале и во Хјустон, но не без благослов на тие кој требало да ја
платат музиката.''
...inache i jas pred dvaesetina god bev na VMA ama,...so ''blagoslov''n a fondot od tuka, ..bez nego mozesh samo ako si platish samiot pa koj ke ti brani! |
||
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Стварно ми нема логика потегот. Ни во здрава нога не се става трн, не пак во болна, како што е нашиот здравствен систем: “Здравството има тесни грла како што е онокологија и зрачната терапија, каде што ако се намали цената, ќе има поголем прилив на болни и ќе дојде до блокирање на системот, што ќе биде на штета на македонските пациенти. Може да се лекуваат странци на Онкологија, но само ако се купат нови акцелератори“. А и плус тоа: Во регионот или пошироко нема ниту една држава каде што македонските граѓани се лекуваат по цена како да се домашни пациенти, туку плаќаат како странци. Изменето од Анастеа - 16.Март.2011 во 13:51 |
||
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |