IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мода и убавина
  Активни теми Активни теми RSS - Со шминка или без?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Со шминка или без?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 14>
Автор
Порака
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 08:15
Originally posted by sensei sensei напиша:

jas preferiram bez, ne mi se jade pudra.... Kako mozeme nie maskite da ne sminkame? I dali toa e odraz na karakter da se prepravas deka si nekoj drug? голема%20насмевка

zasto sekogas samo pudra spomnuvate? pa ne e samo pudrata sminka!!! jas pudra nikogas ne koristam, nema sto da "kasiram" liceto kako lice ili ti e ubavo ili ne tie... site sminki ne vredat ako ne e ubavo...
vie ne se sminkata...da vo pravo si... no vie so drugi raboti se "smenuvate", obleka, kola, frizura... isto ti ide

Изменето од seka - 17.Јануари.2008 во 08:16
Кон врв
devojka21 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај devojka21 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 14:46
SOтрепкање
Life is beautiful
Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 14:52
Originally posted by seka seka напиша:

zasto sekogas samo pudra spomnuvate? pa ne e samo pudrata sminka!!! jas pudra nikogas ne koristam, nema sto da "kasiram" liceto kako lice ili ti e ubavo ili ne tie... site sminki ne vredat ako ne e ubavo...
vie ne se sminkata...da vo pravo si... no vie so drugi raboti se "smenuvate", obleka, kola, frizura... isto ti ide

шминката не те прави друг но и тоа како може да те разубави
е сега работата е шо некои не знаат шо е доста па редат триста слоеви пудра, а иначе тие што имаат масно лице мораат да стават пудра иначе тоа че им свети како новогодишна светилка
јас преферирам италијански изглед на жена тие се шминкаат ама само во умерени граници т.е најприродно шо може

Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 14:58
и јас секогаш кон најприродниот изглед а и за девојка како мене со тетоважи не стои некој фолк,пренападен  мејкапголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 18:12
nikoj ne rece prenapaden, tuku umerena shminka sho ne se ni zabelezuva deka ja ima na liceto!

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 21:47
so,...shto pomalku!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
bluebell Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
the craziest

Регистриран: 14.Септември.2007
Поени: 8041
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bluebell Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 22:03
Originally posted by brza brza напиша:

so,...shto pomalku!

Moram da priznaam deka ovoj pat potpolno se slozhuvame!големо%20гушкање
always look on the bright side of the life!
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 21:23
Сакам јака шминка, и што сега?
И се шминкам прилично упадливо секогаш кога имам прилика за тоа. Никој не ми рекол до сега:Aууу ама си нападна. Напротив сум добила еден куп позитивни коментари, зашто сум изнашла начин како да ја презентирам шминката како уметност а не како нешто што изискува внимание со непријатни последици.
Избегнувам да се шминкам без потреба, зошто колку и да се работи за квалитена препаративна, декоративна или козметика за нега на лицето, сепак содржи супстанци кои и штетат на кожата.
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 21:39
НА ЖЕНА МИ И ВЕЛАМ ДЕКА БЕЗ ШМИНКА Е ПОУБАВА. НЕ ДЕКА НАВИСТИНА Е ПОУБАВА - ДА ЗАШТЕДАМ НА ПАРИ
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 21:42
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

НА ЖЕНА МИ И ВЕЛАМ ДЕКА БЕЗ ШМИНКА Е ПОУБАВА. НЕ ДЕКА НАВИСТИНА Е ПОУБАВА - ДА ЗАШТЕДАМ НА ПАРИ

sram da ti e.bozem taa ne odi na rabota.

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 21:51
Originally posted by IQ IQ напиша:

Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

sram da ti e.bozem taa ne odi na rabota.

ОДАМ И ЈАС
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 21:53
epa taa si zarabotuva togash za shminkite ti ne i gi kupuvash.toa mi e poentata

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 22:04
Originally posted by IQ IQ напиша:

epa taa si zarabotuva togash za shminkite ti ne i gi kupuvash.toa mi e poentata

АМАН БЕ ТИ, КАКО ОСИЧЕ МИ СЕ ЗАПИ...САМО ЈА ЛАЖАМ, НЕ ДЕКА ТАА МИ ВЕРУВА. СИ ИМА ТАА СВОЕ МИСЛЕЊЕ ЗА СЕБЕ.
ЗАДОВОЛНА?
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 22:16
Шминката е стара колку што и женската популација, гледаме дека уште древните народи ја користеле, а денешната модерна технологија само “малку“ ја поусовршила. На пример-старите Египќани...импресионирана сум од тоа како ги исцртувале очите, па парфемите, колку само ли се ценеле, по гробниците сеуште наоѓаат остатоци од шишенца парфеми, па средства за разубавување...

Јас сум -ЗА.
Секогаш имам шминка на себе, особено уживам да ги шминкам очите.
Важно ми е да бидам убава на себе си-
но пред се да му бидам убава на својот маж.
Шминка на работа-тек на трето место во мојот живот.
Затоа и по дома имам “бар нешто“ на очите, а ако немам-ме прашуваат “Добро ти е?“намигнување

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.