IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 181>
Автор
Порака
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 13:23
>>%20Russian

>>%20Chinese

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 14:12
http://dmitrshibanov.narod.ru/img_0079.jpg
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 12:26

КОСОВО И МЕТОХИЈА-ПЕЋКА ПАТРИЈАРШИЈА

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 12:27

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 12:33

Institut Św. Sergiusza w Paryżu
Eglise Saint-Serge
93, rue de Crimée
75019 Paris

Институт Св. Сергеј во Париз

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 10:23
ЛИТУРГИЈА

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 14:57

Никольский скит на Валааме
Nikolsky "skit" a monastery on Valaam...
(Difficulties of translation: a "skit" - a small separate part of a monastery where there live monks for the strengthened pray)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 15:02

Αγιορείτης οδοιπόρος - On the road on Athos

Από τις αρχές του 9ο αιώνα οι Καρυές είναι το γεωγραφικό, διοικητικό κι εμπορικό κέντρο του Αγίου Όρους.
Εδώ, ένας Ρουμάνος μοναχός οδοιπορεί προς τα εκεί για τα εβδομαδιαία ψώνια του.

Karyes, has been the administrative and commercial centre of Mt. Athos since early 9th century.
Here, a Romanian monk going there for his weekly supplies.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 15:05
Петушки. Церковь%20Успения%20Пресвятой%20Богородицы

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 15:06
Петушки. Церковь%20Успения%20Пресвятой%20Богородицы

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2008 во 09:40
The%20image%20“http://www.jerusalem2003.narod.ru/pic/Nazaret/7.jpg”%20cannot%20be%20displayed,%20because%20it%20contains%20errors.

НАЗАРЕТ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2008 во 09:40
The%20image%20“http://www.jerusalem2003.narod.ru/pic/Nazaret/9.jpg”%20cannot%20be%20displayed,%20because%20it%20contains%20errors.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 14:19

Jутро
Врхпоље,у близини Љубовије, на локалитету Удрж 1995-1999. године саграђен храм св.пророка Јеремије.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 14:22

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 181>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.