|
ГРЧКА ПРОПАГАНДА, притисоци, уцени, инциденти... |
Внеси реплика | страница <1 3738394041 62> |
Автор | ||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eeee tuka e opasnosta...dodeka nie cekame... drugite rabotat...
|
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пара стружи де турпија неќееееееееееее |
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kolku sto znam jas , ulogata na minister za nadvoresni raboti vo SAD ja ima Hillari Klinton ... hillari klinton ja znam i po toa deka prva barala od amerikanskiot senat da se diskutira za pravata na malcinstvata vo Grcija ( camite,makedoncite ) taka da ne veruvam deka taa ke dozvoli takvo nesto ... ednostavno ne mu ide muabetot so grcite ... a za gruevski :prisutstvoto na gruevski na konvencijata na republikancite ( i togas sum kazal) bese edna od najglupite greski na makedonskata diplomatija ... koga site ocekuvaa sigurna pobeda na obama ovoj glupiot odi na konvencijata na luzerite ...
no sepak mislam deka amerikanskata politika kon balkanot nema da se smeni , i ako sto sum siguren deka makedonija nema da ja ima veke podrskata sto ja imase vo vremeto na Bush ...
|
||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добра проценка.
|
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
13.02.2009 18:25
Четири месеци затворска казна, условно на 3 години, од судот во Лерин заработи битолскиот снимател Драган Мицков Дадо, кој подолго време беше вработен во А1 Телевизија. Грчките судии минатата седмица Мицков за виновен го прогласија само заради тоа што кај свои најблиски роднини од леринското село Овчарани на братучедот му ја снимал свадбата. Покрај затворската казна, запленета му е опрема од 8.000 евра и треба да плати парична казна од 4.500 евра. Настанот се случил во јуни минатата година, кога била свадбата, во ресторанот покрај патот Лерин-Овчарани. На излегување, Мицков со сопругата Марина и тетка му од Овчарани биле уапсени од леринската полиција. „Не однесоа во полициската станица, не испитуваа и малтретираа до сабајле, без преведувач, без ништо, никако не можевме да се разбереме. Тие прашуваат едно, ние одговараме друго“, вели Мицков. Еден од инспекторите му рекол дека го познава од порано и му покажал фотографија на која бил заедно со новинарот на А1, Горан Момироски, кога правеле репортажа на народниот собир во Овчарани од пред две години. Минатата недела Мицков и сопругата беа на судење во Лерин, со сите докази и сведочењето на роднините, за да се докаже дека биле на свадба кај свои, меѓутоа леринската судијка не сакала да прифати дека битолскиот снимател може да има таму роднини. Кога и ги дадов на судијката документите од мојата баба, дека моето потекло е од леринскиот дел, таа ги зеде документите и буквално ги исфрли. Мене ме повреди како човек и како личност ми го повреди и она националното“, изјави снимателот Мицков. Со нарушени полициски процедури, во држава членка на ЕУ, со повредени национални чувства и достоинство од судот и одземена скапа опрема, Мицков ќе се жали и до второстепениот суд. Тој смета дека грчките власти на пик го зеле уште кога снимал за А1 Телевизија и затоа му го скроиле ова сценарио. Kaj e sega Bakojani ? EU? Covecki prava ? Vreme e da se rechi dovolno |
||
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E da be... ke si igraat "zemala - davala"...
Amerika e seriozna drzava |
||
DeepBlue
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
абе време е да се рече ама кој да рече?
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
„Четири месеци затворска казна, условно на 3 години, од судот во Лерин заработи битолскиот снимател Драган Мицков Дадо, кој подолго време беше вработен во А1 Телевизија.“ |
||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па треба сега неговите колеги новинари да се активираат и да направат грандиозен скандал по весниците со интервјуа, цитати, документи и фотографии од доказот на неговата врска со роднините и претците, со име и презиме на судијката и да сето тоа да се препрати и на странските медиуми, познати весници во сите европски земји.
За меѓу нас - си знаеме ние доволно вакви примери на дискринминација на гркот врз македонецот, не е ништо ново.
Светот треба да се информира што се случува денес, во „прегратките“ на мајка ЕУ. Изменето од chuchuliga - 15.Февруари.2009 во 19:11 |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Треба, како не треба да се дигне галама.
Треба да се запознаат сите со настанот и да не се преќутува и ведне глава пред вакви неправди, како да сме ние секогаш виновни! Не е чудно сега некои од нашите, загрижени да не ни се нарушат “пријателските“ односи со Грција, и ова да го протолкуваат како провокација од наша страна: “па шо мајка барал во Грција да снима свадба?!!“... |
||
Legenda883
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Lele...sega prv pat chitam za ova!
More kade se NAsh*tE mediumi....kade e nashata vlada da isprati zhalenje do site relevantni ustanovi, kako vo Grcija taka i vo EU!!??
Na Bakojani i drugite im odgovara da se kuti i buta, tuku nashive treba da reagiraat. Grcite za LAGI i eden bolen spamer, shto TIE go zbudalea, solejki mu ja glavata so naredbi shto i kako da pravi go dignaa cel svet vo vozdush a kamoli da beshe vakvo neshto?? Mediumite ke frchea non-stop pa i revolucija ke dignea. Anarhistichka se razbira.
Neka pishuvaat pisma do Brisel sega nashive.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
како што грција праќа жалби кон европа, така треба и ние да праќаме, власта нормално најмногу да се ангазира за ова, а медиумите се тие кои најмногу можат да помогнат со факти, видеа, документи и т.н.
исто така можеше да се најде некој паментен да фати нешто од Грчките медиуми и како тие се однесуваат спрема нас ама неееееееееее, сите спијат, да не треба ја случајно да се жалам? |
||
|
||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
се сеќавате на моментот „60 години егзодус“ на кој грчките медиуми жестоко реагираа |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 3738394041 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |