IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 58>
Автор
Порака
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 11:34

Понекогаш срцето зборуваше наместо разумот, понекогаш разумот и болката го побиваа она што го кажуваше срцето... но, најверојатно, нешто од тоа не требаше да биде кажано... или барем сакам да верувам дека не требало. Се обвинувам себеси, а всушност виновник нема..., само празна тишина облеана со некое дамнешно чувство на заљубеност. Многу работи сега изгледаат поинаку... како до сега да го гледав светот со поинакви очи... со моите очи покриени од заслепеноста на моите чувства... а сега гледам... со очите на реалноста. Болката е таа која ти покажува каде лежи вистината. Заборавот е најдобар лек за секоја болка, за сите рани, но знам дека овој пат ќе делува многу потешко. Скоро неприметливо. Некој би рекол - „ќе видиш, се ќе помине.. треба само време„. А јас би рекла - „Да, можеби си во право, но... колку време?„ Плачам, но зошто? Дали вреди?! ...знам дека не вреди, или барем сакам да верувам дека не вреди...
Најчесто сфаќаме колку некои работи ни значеле откако ќе ги изгубиме, но тука болката е уште поголема затоа што веќе сфаќаш дека личноста која ти значела толку многу и пред да ја изгубиш... не би успеала да го сфати тоа на кое се надеваш, затоа што ти и никогаш не си и значел нешто...! Жално нели? Но , не, не сакам некој да ме жали, тоа ми е далеку од потребно. Само сакам се да заврши, и да замине во заборавот, затоа што....
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 19:10

Zazdravuvaat skrsenite krilja ..... boli sekogas koga probuvam da gi rasiram ..... bolkata ja dostigna svojata kulminacija ... sega opagja ..... a jas veke naviknav na nea ... Ja prifativ kako moja, kako del od mene, a taa veke si odi ...... Go krevam pogledot nagore .... tuka e moeto golemo beskrajno plavenilo ... ah kolku mnogu go sakam ...... kolku mnogu sakam da sum tamu gore ...... uste malku ..... uste samo malku mi treba za da se izdignam pak visoko ..... Sega veke znam deka koga pagjas nema race koi ke me docekaat po prviot udar od gromot ..... nauciv deka treba da gi izbegnuvam molnjite ..... nauciv sama da si gi lekuvam ranite ..

Изменето од Blue Scarlet - 18.Мај.2010 во 12:56
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2010 во 14:06

Dozd ... Mojot najdobar prijatel .... mojot najlos neprijatel ... Poplava od emocii i cuvstva so sekoja padnata kapka .... ...

Udiraat kapkite po prozorecot na mojata dusa i se slevaat za da moze taa da gi vpie, da ja izgasi zedta, da ja unisti sushata koja dolgo vreme vladeese tamu .... Go sakam mirisot na zgasnata prasina .... znam deka taka se cisti dusata .... i mi gu polni plukata so svez zdiv ... go vadi zataeniot cad ..... Haos od misli i poplava od emocii kako nadojdena reka .... A Jas ? ... Jas samo gi zatvaram ocite za da mozam da mirno da plovam do sledniot breg na koj ke me isfrli ....

Изменето од Blue Scarlet - 18.Мај.2010 во 12:56
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 17:44
ако текстот го напишам  .......
тој што треба нема да го прочита.....
а штом не ќе го прочита .......
нема смисла да го откинам ....
нека седи таму подобро.....
ќе дојде право време ....
текстот усно ќе го искажам...............
да

Изменето од bijonse1 - 19.Јануари.2010 во 17:48
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 19:14
liceto tvoe beshe svetilnik

Изменето од anakin - 19.Јануари.2010 во 19:14
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2010 во 21:24

Кога сонцето ја залева малата зелена трева со свои допири... тревата се смее со сини... мали цветчиња.. Моите допири секогаш ти ги галат мислите, а таму... мали насмевки молчливо гледаат. Знам дека можам да ги најдам сите мали нешта во светот... но тебе никогаш нема да те пронајдам. Ти си онаму каде што не е мојот свет..... Ти си принцот... кој не е од моето кралство....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 23:36

Ако престанам да верувам,ако застанам ,ако се откажам од љубовта, од себе и од се што е свето,нека дојдат взори, разјарени и ненајавени,и нека ме одведат,со сон во очите, со грч на усните,без последно збогум,врзана, боса, и разбушавена,нека ме камшикуваат, и нека ме остават,гладна и жедна ,да зајдам на зајдисонце ,неверница унакажана и клета........
Кон врв
mariovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јули.2006
Поени: 310
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 00:20
Originally posted by zamislena zamislena напиша:

Ако престанам да верувам,ако застанам ,ако се откажам од љубовта, од себе и од се што е свето,нека дојдат взори, разјарени и ненајавени,и нека ме одведат,со сон во очите, со грч на усните,без последно збогум,врзана, боса, и разбушавена,нека ме камшикуваат, и нека ме остават,гладна и жедна ,да зајдам на зајдисонце ,неверница унакажана и клета........

Баш уживав додека го читав ова...прекрасно
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2010 во 16:09
Кога љубовта би била еден облак не би било доволно ни цело небо за да ти докажам колку те сакам!

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2010 во 18:50

... Ja obozavam nokta ...... togas se naogjam sebesi ..... vo tisinata koja ja nosi so sebe i ovaa nok, imam dobar sogovornik .....

Zvuci kako od iljada isprepleteni glasovi .... nauciv da gi slusam samo onie koi jas sakam da gi slusam .... Drugite stanuvaat bezglasni vo svoeto postoenje .....Mislite mi se brzi i ostri ..... i vecerva pak ke vodime bitka ... jas i mojata dusa .... Najdobri prijateli .... Najstrasni ljubovnici .... Najlosi lazgovci .... Najhrabri borci ..... A sepak edno ...... Jas i mojata dusa .....

Изменето од Blue Scarlet - 18.Мај.2010 во 12:55
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2010 во 21:16

Неможеш да ги удавиш моите мисли во морето бидејќи, ЈАС СУМ ВОДА ...Неможеш да ги закопаш моите соништа под земјата, бидејќи, ЈАС СУМ ЗЕМЈА ...Неможеш да направиш ништо што ќе ме остави без воздух,бидејќи, ЈАС СУМ ВОЗДУХ ..Неможеш да ме ослепиш со Сонцето,бидејќи, ЈАС СУМ СОНЦЕ.
Би можела да бидам и петтиот елемент, само кога би знаела како. Би можела и да летам, само кога би ми го вратил небото.
Ти само викни ме, а јас ќе бидам СЕ’ што ќе посакаш.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2010 во 22:36

Постојано во круг се вртам,  а зад себе не оставам ништо го следам секој свој уморен чекор... зад секој свој чекор...осознавам - ПРЕКОР.  Постојано во круг... и барам дал љубов,  дал нежност,  ил што е?   Но темен е сиот тој декор... овој мој пат... велам вистинит не е....  Те барам,  и лицата туги... ко твоето ми се... во секој поглед пронаоѓам нешто што на тебе личи, како очите твои да се.... Постојано во круг, а тебе те нема се вртам на секој шум каде си... дали тој навистина сиот  те зема ...бескраен е замене, овој осамен друм.......

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2010 во 23:46

...Dopir preku staklo .... zamagleno staklo .... i tragi od prsti koi lizgaat ...

Vo dushata krik od bolka .... sekoja rana krvari kako da e sveza tukusto dobiena ... rasecena na parcinja a sepak cela .... Sekoe parce, svoja prikazna ..... svoj glas ..... Milion glasovi vo mojata glava ... sekoj ja kazuva svojata prikazna, sekoja za pametenje, sekoja ubava ... a sepak eden edinstven glas se deli .. ne e moj .... ne izleguva od mene ... a mi pripagja ... mi pripagja mene ... Znam ..... Gi zatvaram ocite zatoa sto sakam da te slusam ..... sakam da te cuvstvuvam iako so sekoj tvoj zdiv leden vetar mi proagja po telovo ...... Ubavo e ...... Ne ... Prekrasno e toa cuvstvo, znaes ...... Laden oblog na svezi rani ........ Trgnav pa zastanav , cekor napred kon tebe .... i mojot odraz vo stakloto ..... JAS sum TI .... Dve race ispruzeni go dopiraat stakloto ...... Dva sveta .....isti a podeleni ..... Uste cekam ....

Изменето од Blue Scarlet - 18.Мај.2010 во 12:52
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 00:14

Na krevetot na moite sonista ja raspustiv kostata .... ja postelav na pernicata na nadezite i vidsav dlaboko ... Miris na cresa vo sred zima .......prolet vo mojata dusa , se se ragja odnovo .... del po del se topi snegot ... i sekoja santa mraz se pretvara vo voda .... zedna kako zemja posle susha ja vpivam sekoja kapka ... ne dozvoluvam ni edna da se izlee zaludno ..... dolgo vreme bev kralica na ledot .... sega samo sakam da sum robinka na sonceto ..... Gi pruzam racete vo prazniloto na mojata desna strana .... nema dopir ...... Da, pak sum sama ..... Se nasmevnav , gi zatvoriv ocite ..... pak go slusnav zuborot na rekata ...... mirisot na movta ..... cistiot vozduh ...... Disham, disham pak .... Tuka si znam ..... tvojata raka e ispruzena nekade ...... ostanuva samo Jas da bidam taa sto ke ja pronajde ..... cekor po cekor dodeka se rastopuva ledot pod moite noze ...... Ne ! ... Nesakam da trcam ..... ke cekoram poleka i ke gledam kako sekoja nova boja se ragja odnovo ..... kako se ragja mojata dusa .....

Изменето од Blue Scarlet - 18.Мај.2010 во 12:52
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.