IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 54>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 11:38
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Несреќните, незадоволни луѓе ја претвараат својата несреќа во “духовит“  цинизам и критизерство.

Ima li nesto poloso od nepodnosliv cinik i kritizer ( navodno duhovit seljak) ?

Umnata ona бакнеж

Изменето од zbunet - 23.Август.2009 во 11:42
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 12:18
Нема, и не ќе се роди нешто полошо од “духовит сељак“ кој ја крие својата несреќа под цилиндар.големо%20гушкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 12:24
Uff...ja sum seljak sto ne te sretnav porano бакнеж ...kaj mi se kriea vakvite umnite 
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 21:39
“Мора да работиме за да преживееме, и ни даваат толку оскудни плати што умираме. Аргатиме за нив по цел ден, и додека тие трупаат злато во своите ковчези, нашите деца стареат пред време, а лицата на нашите најмили стануваат крути и злобни“
                     МЛАДИОТ КРАЛ - Оскар Вајлд
Кон врв
ana sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2008
Поени: 2278
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ana sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 21:44
nesrekata ne znaci deka go menuva covekot samo go pravi posilen
onoj sto ima dobra dusa i posle nesrekata si ostanuva ista a moze i podobra licnost
a onoj so mracna i temna dusa nikogas nema ni da moze da ja pokaze dobrina ma kolku saka ubavi raboti neka mu se slucuvaat vo zivotot
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2009 во 14:30
Имало и полошо, кога несреќникот ќе добие свои аплаудирачи.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2009 во 23:02
Nesreknite ne se losi..losi se onie koi sakaat da bidat srekni i kako takvi se prestavuvaat pred drugite, a nekade dlaboko vo sebe nosat nezadovolstvo, gnev, a pricinata ne sakat da ja osoznaat zatoa sto nemaat sila da se soocat samite so sebe...
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 08:56
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Имало и полошо, кога несреќникот ќе добие свои аплаудирачи.

дури не им дојде на глава
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 09:52
koj na nesrekja aplaudira? seirdzii?????? mejbi mejbi
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 16:20

Ќе ви прераскажам во кратка верзија дел од една приказна од Оскар Вајлдсреќа Истрпете ме малку, ве молам, баш е допирачкабакнеж

“Робовите ги исправаа слабите раце и ги влечеа тешките весла низ водата....Конечно пристигнаа на еден мал залив...Веднаш штом го фрлија сидрото и ги прибраа едрата, црнците слегоа во складиштето и извлекоа долга скала од јажиња, натежната со олово. Господарот на галијата ја фрли во вода. Тогаш црнците го фатија најмладиот од робовите и му ги одврзаа оковите, па му го затнаа носот и ушите со восок, и му врзаа голем камен околу половината. Тој изнемоштено се довлечка до скалата и исчезна во  морето....
... По некое време нуркачот исплива на површината и задишан се фати за скалата со бисер во десната рака.. Повторно и повторно испливуваше на површината и секој пат со себе носеше прекрасен бисер....
... Тогаш нуркачот исплива на површината за последен пат, и бисерот што го донесе беше поубав од сите бисери на Ормузд, зашто беше како полна месечина, и побел од Деница.. Но лицето му беше необично бледо, и кога падна на палубата, крв му потече од ушите и носот. Кратко се тресеше и потоа се смири. Црнците ги слегнаа рамениците, и го фрлија трупот во морето.
Господарот на галијата се смееше, ја испружи раката и го зеде бисерот. ,, Еве го, рече, за жезлото на младиот крал,, и им даде знак на црнците да ги кренат едрата.

Младиот роб, кој умре на палубата беше несреќен, нели? Ама не беше лош! Да беше лош, немаше да умре.изненадување

Која алтернатива тој ја имал со своето раѓање?
имал две.
- да биде тивок роб и да си ја чека смртта да го ослободи, што и се случи, или
- или некако да избега и евентуално да стане разбојник, гусар или не знам што, но секако цел живот да се крие.
 Има ли тој алтернатива да стане ДОБАР човек? - едноставно нема.

Сега.... сите ние кои ја прочитавме приказнава го жалиме, нели, а сакаме ли да се спасеше? И на пример да станеше гусар? Па да пустошеше по морињата и да ги ограбуваше трговските бродови, и чамците на локалните рибари??? И при тоа, слушајќи го плачот на децата на рибарите, чии татковци во некоја таква пресметка тој истиор роб ќе ги убие, ќе го осудевме ли? Ќе го прогласевме за ЛОШ човек??? Ќе го опцуевме и ќе го проколневме ли???
оооо, дааааааа........ и немаше на памет да ни падне да се запрашаме зошто овој човек станал ЛОШизненадување
и....имал ли тој воопшто привилегија да одбере да стане ДОБАР...

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 17:21
Е, па, од тоа што заклучи ти, доjдовме едино до тоа, што ако си добар- мораш да умреш млад...да не би ако имаш срекjата да  живееш / Не Даj Боже!!!/  може и да  имаш  привилегиjата да станеш лошшшшш...па несрекен...или беше обратното, а??не%20кажувај%20никому

Изменето од pagane - 25.Август.2009 во 17:24
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 17:48
ах пагане, пагане, колку многу ти сакаш мене да ме читаш....ма%20ајде
кога би напишала нешто што има смисол, можеби и би ти одговорила

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 17:51
да, поготово кога си во контрадикторност...

сега ...ама за последно: до околината или до избора е?
или...не знаеш?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 17:52
и онака нема да сфатишмафтање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.