IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - БЕЗ КОМЕНТАР
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БЕЗ КОМЕНТАР

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 84>
Автор
Порака
d4 b3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

не можам да си дозволам неактуеленпотпис

Регистриран: 19.Јуни.2010
Статус: Офлајн
Поени: 4384
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2013 во 21:32
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Извинето ти е. среќа

Оноа што говориш ти не е ништо поразлично од оноа што велам јас - нема да гласам за оној кој сметам дека е полош за државата, туку ќе гласам за оној другиот.

Нема никаква разлика меѓу нашите мислења, само што се искажани на различен начин. Суштината е иста - и ти нема да гласаш за полошиот, нели ? да

па ако ми плати нешто 100 000$ ке гласам

ти нема ли да гласаш ако ти плати 1 000 000 $

Изменето од d4 b3 - 11.Јануари.2013 во 21:33
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2013 во 22:46
Зарем не говориме за исто?

Ако народот е позадоволен (посигурно вработување, подобра плата, подобри државни планови,  посигурна иднина...) од едните, зарем ќе гласа за другите од кои очекува понесигурнo вработување, помала плата, поголеми задолжувања, немање никакви државни планови, никаква иднина и т.н. ?

Hародот нe е толку глупав како што некои сакаат да го покажат, особено кога велат дека и "кога греши демек си мисли оти е во право". Hародот можеби наивно ќе му даде шанса на едниот во еден мандат, но ако види дека бил прелажан и дека не гледа никаква иднина со него, нема да го гласа втор пат. А доколку увиди дека работите одат подобро, тогаш ќе го гласа с'е додека овој не направи некоја голема грешка.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2013 во 22:58
Originally posted by d4 b3 d4 b3 напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Извинето ти е. среќа

Оноа што говориш ти не е ништо поразлично од оноа што велам јас - нема да гласам за оној кој сметам дека е полош за државата, туку ќе гласам за оној другиот.

Нема никаква разлика меѓу нашите мислења, само што се искажани на различен начин. Суштината е иста - и ти нема да гласаш за полошиот, нели ? да

па ако ми плати нешто 100 000$ ке гласам

ти нема ли да гласаш ако ти плати 1 000 000 $

Ајде да неречам чиста бугарска работа, туку еве балканска! Се се врти околу парите. Се платеници, митаџии, узурпатори, корумпирани и исплашени..... Неможе да се види шумата од премногу дрва, нели?!

Парите се отепувачка!

Јас како партиски неопределен, негледам алтерантива или опција која би била подобра од сегашното зло!

Англичаните ќе речат: better devil you know than devil you do not, додека Црногорците велат, тим који побеѓује не треба га мењати!

Единствената игра во која судијата го одлучува победникот! Занеш кој е судијата?

Опозицијата треба да ја смени комплетно играта на техничко-тактички план. Lift the game!

Во спротивно ќе мора да сфати што е фер плеј и научи достоинствено да губи!

Изменето од Platenik - 11.Јануари.2013 во 23:00
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2013 во 00:07

Меси,јас сум засега без членска книшка....и неопределен,а мислам дека и така ќе продолжам.Книшката ја џитнав во далечната *92 а денес веќе не се сеќавам ни од која партија беше..ја претопија во триста фракции..насетуваш.

Јас гласам за личност,а не за партија.Така повеќе ми одговара и така ќе биде во иднина.

Партијата која е на влсат има поголема можност барем тука на ова тло да врши притисок врз гласачите..по разни основи и начини.Биди 100%сигурен во ова.Те држи едноставно за нос и нема бегање.Нема тајно гласање..тоа е само фама.

На крај успеа да ме убедиш дека ова денес е рајот,и дека вака изгледа еден живот земски...така да немај гајле..гласовите мои(да моите гласови,значи не е еден) ќе ги дадам за ВМРО ДПМНЕ.Скоро на секое поле каде се движам или комуницирам сакав да наметнам некое ново и посвежо гледање на животот и околината ама нема фајде..МОРА ВАКА ДА БИДЕ.

За жал и мој неуспех не можев да го сменам светот..а камо ли моето маало...балканско.

Точка.намигнување

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2013 во 02:22
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Опозицијата треба да ја смени комплетно играта на техничко-тактички план. Lift the game!

Во спротивно ќе мора да сфати што е фер плеј и научи достоинствено да губи!

Ова сум го говорел од првиот ден кога се заинтересирав за политиката откако влегов во овој подфорум.

Ми требаше некое време да се запознаат со состојбите за да увидам дека има нешто труло во земјата Македонска. Но видов дека, иако смрди насекаде, некада ептен б'зди. А нештатa секогаш почнуваат да се санираат од онаму каде што е најлошо.

Од секогаш сум говорел дека сум идеалиста кога велам дека интелигенцијата на еден народ не треба да се врзува за ниту една партија, туку да му служи на народот и на онаа партија на која тој народ ќе ја даде својата доверба.

Но со време увидувам дека практичниот живот понекогаш едноставно не остава простор за потполно исклучување од секојдневните збиднувања кои се закануваат со уништување на демократијата и сувереноста на државата.

Едноставно доаѓаат моменти кога на човека не му преостанува ништо друго туку да ја следи хуманоста и да ги осуди оние сили кои водат кон братоубивање, кон рушење на демократијата, кон уништување на уставноста и законитоста на државата, кон потценување и плукање на сопствениот народ, кон вандализам и непочитување на с'е оноа што му е свето на македонскиот човек. 

И тогаш, сака или не сака, човек по дефолт се наоѓа построен на спротината страна. Ако не се здружиш со оној кој повикува на насилие и крвопролевање, тогаш автоматски застануваш зад другиот кој го осудува тоа.

За жал,  не е тоа најдоброто што може да се случи во таквите моменти. Најдоброто е оној да се освести и да ја согледа вистинската ситуација, да се собере, да се исчисти од трулежот во себе, да се реорганизира и да се препороди.

ТОА е вистинскиот пат на соживот, разбирање и заедничко градење.

И ова го говорам од првата моја активност на овој подфорум, но за жал токму оние кон кое беше наменета таа добронамерна сугестија за арно на Македонија беа најмалу податни за тие зборови.

И сега се ноѓаме онаму каде што се наоѓаме... а ова нема да биде крајот. За жал, доколку разумот не преовладее работите ќе одат по надолна линија... на крајот народот ќе мора да ја расчисти работава, но за жал тоа нема да биде убаво за никого. тага

Изменето од Messenger - 12.Јануари.2013 во 02:54
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2013 во 02:50
Originally posted by zagor zagor напиша:

Меси,јас сум засега без членска книшка....и неопределен,а мислам дека и така ќе продолжам.Книшката ја џитнав во далечната *92 а денес веќе не се сеќавам ни од која партија беше..ја претопија во триста фракции..насетуваш.

Јас гласам за личност,а не за партија.Така повеќе ми одговара и така ќе биде во иднина.

Партијата која е на влсат има поголема можност барем тука на ова тло да врши притисок врз гласачите..по разни основи и начини.Биди 100%сигурен во ова.Те држи едноставно за нос и нема бегање.Нема тајно гласање..тоа е само фама.

На крај успеа да ме убедиш дека ова денес е рајот,и дека вака изгледа еден живот земски...така да немај гајле..гласовите мои(да моите гласови,значи не е еден) ќе ги дадам за ВМРО ДПМНЕ.Скоро на секое поле каде се движам или комуницирам сакав да наметнам некое ново и посвежо гледање на животот и околината ама нема фајде..МОРА ВАКА ДА БИДЕ.

За жал и мој неуспех не можев да го сменам светот..а камо ли моето маало...балканско.

Точка.намигнување

Нечленувањето во партија не значи и нејзино несимпатизирање.

Нечленувањето во партија не значи и невреднување на нечии идеи, планови, проекти, принципи и резултати.

Свети Павле во Новиот Завет вели, за да се огрешиш не мора ништо практично да сториш... доволно е тоа само да ти постои во мислите.

Има луѓе кои веруваат во партија поради нејзините општи ставови бидејќи знаат дека некогаш може да се појави човек кој ќе ја грабне силата во свои раце и ќе се постави како диктатор. Има луѓе, како тебе, кои мислат обратно и се поведуваат по поединци, без обзир на која партија припаѓаат. Најлошото е со оние кои одат со било кого само да се против некој поединец или партија затоа што ги мразат од сосем лични побуди. За жал, тие се најдеструктивните сили во опшетсвото и иронијата е што и самите не се свесни за тоа.

Јас сум за онаа партија и онoj лидер кој во моментот е најпозитивен за државата. Hе се ставам во залог на ниту едно име и ниту една политика, туку го подржувам оној кој во моментот дава најдобри резултати. Кога еден ден ќе се покажи дека е истоштен, дека повеќе не може да ја води земјата, дека станува контрапродуктивен, дека Егото му ја навјасало доблеста, дека повеќе мисли за себе отколку за народот, дека по секој поглед заостанува зад опозицијата и дека претставува кочница за просперитетот на народот и државата, тогаш се збогувам со него. 

На крајот, доколку внимателно ги читаш моите коментари, ќе забележиш оти јас никогаш не сум велел дека ова е Рајот. Ова не е Рајот ! Рајот никогаш нема да биде со вакви луѓе. Но тоа не не спречува да се трудиме да ја подобруваме состојбата со позитивни сили, со подалекувидно планирање, со заедништво наместо со делење, со ширење љубов наместо ширење омраза, со градење наместо со рушење, со прегрнување наместо со тепање, со делење цвеќиња наместо куршуми.

На крајот од краиштата, секој од нас ќе се определи за нечија страна... и секој ќе ја трга својата карма.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2013 во 15:46
Цитирај и што сакаш да кажеш со постирање на сликата на некоја си Верица и што таа кажала????

...hahahaha,..pa ushte i prashuva ,
...a nesvesno  mu udri i pechat i svoerachen potpis na toa shto srekjniot saka da go kaze,...i go kaza ,..i toa  i previshe nego....ochigledno ! hahahahah....

...samo , pazete da ne i padnete u ruki na nekoja sestra ...koja shto ''uchela'' kaj ovaa tetkicata ,...koja shto,...onaka usput,...najverojatno e list od istoto drvo od koe e  i ovoj shto se prashuval,
...t.e...shto se chudel shto sakal da kaze ''talichniot''.да........газење од смеење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2013 во 17:18
Originally posted by brza brza напиша:

...hahahaha,..pa ushte i prashuva ,
...a nesvesno  mu udri i pechat i svoerachen potpis na toa shto srekjniot saka da go kaze,...i go kaza ,..i toa  i previshe nego....ochigledno ! hahahahah....

...samo , pazete da ne i padnete u ruki na nekoja sestra ...koja shto ''uchela'' kaj ovaa tetkicata ,...koja shto,...onaka usput,...najverojatno e list od istoto drvo od koe e  i ovoj shto se prashuval,
...t.e...shto se chudel shto sakal da kaze ''talichniot''.да........газење од смеење

ооо добро дојде, те нема скоро цела недела, да не си зафатен со организација на востанието ( во твој влез де, или кат )...

а и дај кажи што ти е толку смешно, и јас би сакал да се смеам, ако не друго барем за промена малку, ме уби у поим ова неспособноста и безидејноста на востаниците.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2013 во 21:46

ОБСЕ ја демантира власта: Во Изборниот законик не се вградени сите препораки!

газење од смеење....така ли?Значи имало пропусти во последните избори.Нели биле фер,демократски и регуларни?Аиии,како бе така?.смеење

-за збор се јави ..Zeksi!.повели,имаш збор....ајде

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2013 во 23:22
не знам какви се и што се, ама знам дека народот за едно 2 месеца и кусур на бц-от и неговите битанги околу него по 7 пат последователно ќе му ја дадат најдобрата препорака.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2013 во 23:37
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

.....газење од смеење

................................................................................................................................
..............................................
а и дај кажи што ти е толку смешно, и јас би сакал да се смеам, ако не друго барем за промена малку, ме уби у поим ова неспособноста и безидејноста на востаниците.

...e pa, shtom me vlechesh za jazik изненадување, eve i ke ti kazam ,..samo nemoj posle da mi otrchash kaj nadlezniot da mu plachaesh ,...poradi kazanovo!
...znachi  vaka,
-se puknav od smeenje  za toa shto nekoj ne razbral  shto  sakal da kaze talichniot a toa e:
...deka povekjeto vmroovci se glupi kako chuskija,( i staro i mlado)...do tolku shto ne znaat ni  koj  nekade gi vodi , niti pa  zoshto gi odvel,
...kako shto e  ''umnava uchitelka'' , koja shto ochigledno  e deka bila kako ''izguben germanec'' megju  svoite ''kolegi'' od dvata pola.

...i teshko na taa zemja koja shto ja poduchuvaat takvi analfabeti,..osobeno vo edna takva  oblast kakva shto e medicinata .

...da  go kazal toa nekoj od kojznae koe ti selo zbutano nekade vo nekoja palnina , i bi bilo razbirlivo ama....aj da ne povtoruvam....смеење
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2013 во 14:33

...deka povekjeto vmroovci se glupi kako chuskija,( i staro i mlado)

како што кажав погоре, за 2 месеца и кусур, глупите како ќускија ( и старо и младо ) заедно со останатите глупи ко ќускии, на вас попаметните, ќе ви дадат уште една препорака.

па ќе можеш да се кезиш до 101 и назад.

него не ми кажа до кај е востанието кај тебе во влез, или на кат сееднонамигнувањенамигнувањенамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2013 во 14:47
hahaha,..ah bre mortuse,
...kako  ne si zakluchil do sega ,...deka ne gi chepkam onie shto vo momentot nemaat bilo kakvo vlijanie vo drzavnite raboti koishto go tangiraat  celiot narod.изненадување

...samo,...da gi dueshe mnogu porano  ti tuka,...ke sfateshe( kolku shto ti dozvoluvaat moznostiteголема насмевка) deka togash , mozebi,...ke ti bev i po.....''pristoen''...kako da kazam ,

...ama , mortuse,...samo na tebe taka ke ti lichev !

...ako sfakjash shto ti kazuvam ,
...ako ne...pa,
...shto mislish,...ke me zabole li?намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2013 во 17:07
одлика на безидејноста, рамнодушноста, неспособноста и на ред други негативни појави кај поединецот или поголема или помала маса на луѓе, е пљукањето по се живо и диво, неспособноста да се разликува црно од бело, критичкото расположение и по позитивните работи што ни се случуваат, навредување и омаловажување кон останатите кои не го делат нивното мислење. 

со такви поединци, поголеми или помали маси на луѓе, општеството нема што да бара во иднината.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.