IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Кој ја присвојува историјата?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој ја присвојува историјата?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 147>
Автор
Порака
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 17:10
Originally posted by ntg2003 ntg2003 напиша:

Струмица....и кебапи...и мастика...kultuzin, ке черпаваш ли?

Pa za djabe MAKEDONCITE ne se poznati kako gostoprimlivi i dobri domakini.
Imas li slusnato za toa.
Кон врв
ntg2003 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 483
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 17:15
Имам слушнато и опит за добри другари и приjатели..
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 17:15
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

ке си ги чуваме ситенамигнувањеКултузин остај ти карневал.....вака е битно колку се оди...во Охрид има живот летно време на Пелистер зимно време ама Струмица цело време е жива и раздвижена голема%20насмевка

Odi vo April-Maj togas e najubavo, a letoto e ludnica, kako na more da si, narod kolku sakas.

Sepak imas minus za karnevalite
о ти! не ме разочарувај со една нога од таму сум голема%20насмевка

Pa bas zatoa, cela Makedonija odi na karnevali, a ti so bi ubila za Strumica ne si bila.
Go slusna li onoj predsedatelot na evropskata karnevalska asocijacija sto kaza.
не е работата во карневалот.....работата е во тоа кому струмица му е во срце голема%20насмевка
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 17:18
Taka e Blueplayer.

Makar sto mene cela Makedonija mi e vo srceto, kaj i da odam sekade e ubavo na svoj nacin.

bidno e toa sto sme druzeljubivi i nikade ne si sam sekogas imas so nekogo da napravis muabet.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 17:24
Види....за цела Македонија не зборам....за тоа ја си имам посебен блог за неа намигнување но секогаш си имаме милениче нели збунетост МАКЕДОНИЈА ВО СРЦЕТО СТРУМИЦА ВО ДУШАТА! смеење 
Кон врв
m__g__ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2006
Поени: 591
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 17:47
http://arheo.com.mk/2008/03/07/martinki/

Постои верување дека мартинките се бугарски обичај со кој не би се сложила. Мојата баба која дошла по Втората Светска Војна од Егејскиот дел на Македонија (Солун) овој обичај го донела со себе и мојот татко памети како им плетела мартинки за да ги носат на реверот од кошулите или евентуално околу раката. Мојата мајка исто така како мала памети дека добивала на поклон мартинки од нејзината баба од Тетово или пак посебно носени од Бугарија.

и мартинките ли окрадохме????изненадувањеизненадувањеизненадување
Кон врв
baba mulon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Ноември.2007
Поени: 258
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај baba mulon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 18:36
I martinkite se od Bugarijaголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаAbe vi rekov ne spomnuvajte nishto novo se ke zemat
Im YOUR NIGHTMARE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 18:39
а Васка Илиева бугарка да не е збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 18:41

а Васка Илиева бугарка да не е збунетост

Za Vaska neznam ama imam slusnato deka Makedonsko devojce e Bugarska pesna.

Neznaev dali da placam dali da se smeam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 18:44
а си ја слушал препеана Билјана платно белеше (на Охридските извори) е тоа се вика парадокс друже
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 18:45
A Lihnida prepeana od Slavi Trifunov ,onoj keljaviot robijas so im e drzava vo drzava.
Кон врв
baba mulon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Ноември.2007
Поени: 258
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај baba mulon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 18:49
Se si slusha.Kako ke diskutira posle i ke ne ubeduva koj sme i shto sme.Pameten si e toj.Ete odma ja najde.Posle ne ja slusham

Изменето од baba mulon - 24.Март.2008 во 18:50
Im YOUR NIGHTMARE
Кон врв
m__g__ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2006
Поени: 591
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 19:04
чакай сега по Нова ТВ почват песничките
днес темава е Любими македонски песни

айде после ште кажа кои какви песни е пелнамигнување

Кай вас има ли Любими Български Песни?голема%20насмевка

майтап бе - знам дека немаголема%20насмевка

Изменето од m__g__ - 24.Март.2008 во 19:06
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 19:26
Makar sto i nie mora da priznaeme deka imame nesto zimano od Bugarite.
Jas na primer kako mal nonstop nosev bugarski dolen ves, toa bese hit togas.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 147>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,469 секунди.