IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 58>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2009 во 14:26
Го видов почетокот и крајот на виножитото. Почнуваше на небото, завршуваше во длабочината на твоите очи. мечтаење
Те видов од далеку. Ти се приближив. Ти пак беше далеку.
Се качив на виножитото и се спуштив лизгајќи се по него за да стигнам до тебе. Треснав во еден буанр и одвај останав жив. ох
Се завртев наоколу, тебе пак те немаше. не%20знам Каде си? Ме зезаш или стварно те нема? размислување
Тогаш клекнав да се молам, во мислите да те повикувам. молитва Го слушнав твојот глас како ми довикува:  "Ехеејјј смотко, еве сум, позади шталата" трепкање. Рипнав веднаш и колку што ме држеа нозете трчав кон шталата. :salut:Ја обиколив целата, проверив и кај коњите, кај зајаците, кај свињите... свиња но тебе те немаше.. не%20знам
Се помирив со судбината. Знаев дека секое привидение, секој глас е само илузија во моите очи и уши. тага Тоа го знаев уште од почетокот, но тешко му беше да ја прифатам реалноста, да се привикнам на твоето отсуство. Се завртев и го испружив првиот чекор да си одам дома. тага Тогаш нешто силно ме стресе во џебот. збунетост Тоа беше мобилниот мој кој беше подесен да вибрира при добивање смс порака. Целиот се вџашив кога видов дека пораката е од тебе. хипнотизиран Целиот возбуден и во трепет стискав со палецот што побрзо да ја видам содржината на твојата порака. Но наместо еднаш, стиснав три пати и на екранот пишуваше: "Message deleted!" изненадување. AAAAAaaaaaaa#$%#%@# го треснав мобилниот од газот на магарето и почнав да си ја лупам главата од земја :uvo:.  Тогаш осетив една силна клоца по гзот. За момент помислив дека тоа си ти, но потоа видов дека тоа е копитото на магарето кое најде за згодно баш сега да ми се одмазди.
наспроти целата моја машкост почнав да липам плачење целиот рашлакан во не толку влажен кал и посеан со суво сено околу мене. Тогаш најпосле осетив топол и влажен бакнеж по вратот бакнеж. Се свртив и те гушнав... големо%20гушкање но тоа не беше ти, туку милка... нашата мила крава. крава
Се избезумив тотално... почнав да бладам смешен, да се смеам налудничаво :vozbud:, да се превртувам по сеното газење%20од%20смеење...
Погледнав низ прозорецот на шталата: го видов почетокот и крајот на виножитото. Почнуваше на небото, а завршуваше... тука. :back:
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2009 во 18:01
ааааАААааааААаааААХХХХХХХХхххХХх!!! воздивнување
поискрено и по од душа и да сакав не би можела... да воздивнамвоздивнување
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2009 во 23:21
Во воздухот на темнната го слушам гласот на болка која ме гуши од солзи. За миг ме заслепи со твоето срце кое ми покажа дека незнае да сака. Мислев дека погледите што ги испраќаше беа знак на твојата љубов, но згрешив. Згрешив што те запознав и што дозволив да навлезеш во моето срце. Сега сум сама меѓу луѓето , но повеќе „не“, нема  да страдам. На крај сватив дека ти не си оној што го сакам јас...!!!
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2009 во 11:44
Ljubovta e rabota na cuvstvata,
 a ne na voljata..
Nemozam da sakam zatoa sto sakam,
 a uste pomalku zatoa sto moram-
zatoa zadolzitelnata ljubov e glupost...

Kant........

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Rita.MD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2009
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2009 во 14:17
Кога првпат те погледнав, знаев дека сакам да поминеме цел живот заедно. Далечината нема да ги промени моите чувства зашто засекогаш ќе те љубам. Ти ветувам; еден ден ќе бидеме заедно-тогаш што ќе ни стои на патот? Дотогаш, времето за мене ќе запре, се до нашата повторна средба. Јас ќе те чекам. Ќе чекам зашто еднаш ти ја допре оваа душа. Зашто ми покажа како се сака. Ти беше тој што ги разбуди заспаните желби на моето срце. Покрај тебе сакам да го видам светот. Или тој да ме види покрај тебе. На сите да им кажам дека си мој, дека си оној кого го љуби мојата душа. Само на тебе ти припаѓам.
Пред тебе, бев празна и осамена, а во твоите очи најдов нежност и топлина; во твоите усни-утеха и сила. Ми даде причина повторно да сакам.
И во името на таа љубов, врати се.

П.С. ЕвАнгелос супер ти се текстовите...
Браво!

Изменето од Rita.MD - 09.Септември.2009 во 20:15
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 11:31
и за нас ке има прилика.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 11:28
Originally posted by Rita.MD Rita.MD напиша:

Кога првпат те погледнав, знаев дека сакам да поминеме цел живот заедно. Далечината нема да ги промени моите чувства зашто засекогаш ќе те љубам. Ти ветувам; еден ден ќе бидеме заедно-тогаш што ќе ни стои на патот? Дотогаш, времето за мене ќе запре, се до нашата повторна средба. Јас ќе те чекам. Ќе чекам зашто еднаш ти ја допре оваа душа. Зашто ми покажа како се сака. Ти беше тој што ги разбуди заспаните желби на моето срце. Покрај тебе сакам да го видам светот. Или тој да ме види покрај тебе. На сите да им кажам дека си мој, дека си оној кого го љуби мојата душа. Само на тебе ти припаѓам.
Пред тебе, бев празна и осамена, а во твоите очи најдов нежност и топлина; во твоите усни-утеха и сила. Ми даде причина повторно да сакам.
И во името на таа љубов, врати се.

Прекрасно Rita.MD, навистина зборови откинати од душа.
Ахх, го читам и си фантазирам како мојата гица ми пратила вакво писменце во сандачето мечтаење

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2009 во 18:03

Ne odi pred mene moze nema da te sledam..........
ne odi pozadi mene mozebi nema da te vodam......
odi pokraj mene i bidi mi prijatel.........................
љубов
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 00:08

Животот е како сложувалка...
Во мојата... ти си последното и најубаво делче...Ми требаше време
додека да те најдам, за да биде, комплетна...
Уште од првиот момент, знаев дека ти си мојата песна, напишана
од Божји раце...Дури и времето застана, восхитувајќи се од твојата
ретка убавина, и чистота на душата... Моето срце, без тебе беше
осамено, и мечтаеше за својата, втора половина...
Сега кога те најдов, животов ми е прекрасен... затоа што, сонцето
изгрева... додека ти се будиш... а јас...јас... живеам и постојам...
....затоа што те љубам тебе...................
Кон врв
kompas Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 21.Септември.2009
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kompas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 01:39
Zasekogas ke ostane raneta mojata dusa.
Bolkata vo moeto srce nikogas nema da prestane.
Iako si kraj mene, iako si so mene
se vrakas povtorno kaj mene bolkata ne prestanuva.
Ljbovta moja e celosna, bezuslovna i samo za tebe
i nikogas nema da zgasne zasto mojot zivot
bez tebe, pokraj sebe ne bi imal smisla
i poveke ne bi postoel.
Zosto mojata ljubov se rodi samo za tebe i
postoi samo za tebe.

Ahhhh barem se obidov ...
Кон врв
Командантица Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2008
Поени: 2129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Командантица Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 21:59
Рој од мисли и фантазии ме демнеат оваа ноќ во тишината и мракот..
Како ништо веќе да не чувствувам, како ништо веќе да не паметам..
но никогаш нема да ја заборавам таа слика на сините ѕвезди во мракот..
Што направи за да заборавам на се?..
Никогаш не сум се чувствувала толку излудена, како да ме магепсале..
Во секој сон беше ти..во секоја песна беше ти..во секоја солза беше ти..во секој мисла беше ти..
Сега е минато, све што сме преживеале...
Зар не мислиш дека и другите се прашувале?..Што се случи со нашата љубов, нај искрена и чиста..
Сите ни завидуваа...а сега еве сме...
Странци, кои како никогаш да не се сретнале!..
..Живеам за да умрам..!
Кон врв
emily88 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2009
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emily88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2009 во 11:18

Jas sum tvoj pocetok,a ti bidi moe zavrsuvanje
bidi se sto nikoj nikogas ne bil
i nikogas nema da bide.
Vo tvoite race e mojot svet,
Vo tvoite oci crni-mojata svetlina
tvoite usni se posltki od medot
Zborovite tvoi moja inspiracija
Tvojot studen svet za mene raj e!
Ti si poladen od site kameni,
no mene me grees.
Mi se smees-ti kazav jas se..
Ti molcis a tisinata te izdava
nisto ne zboruvas,a premnogu kazuvas
Ti nisto ne vetuvas a pravis se
A jas,jas nemam nisto poveke od sebe si
samo oci polni so spomeni
i edno malo parce dusa koe ljubi vistinski..
A ti ako sakas da bides ljuben zastani,
ostani vo moeto sekavanje
za nikogas da ne zaspies...
Skrsi go kamenot i ostani
ako ne poveke barem zasekogas
ako ne sega-nikogas
zosto nekogas ke me nema zasekogas...

Изменето од emily88 - 24.Септември.2009 во 11:19
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 00:20
неќам да сум испеглано марамче со кое се мафта за разделба
сакам да сум чкорче со кое се пали цигара
за миг сум ти само важно...ама гораааамммм.....

(и плус сум слабо, шо е многу важна ствар)

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2009 во 11:45
би напишал ама тогаш би требало да останам без душа тага
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,594 секунди.