|
Закон за забрана на пушење на јавни места |
Внеси реплика | страница <1 33343536> |
Автор | |
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Таман работа ако тресењето на цигара се рачуна како фрлање отпадок, тоа би дошло и сендвич кога се јаде надвор зошто се троши на улица. А за мрзата мислев да станеш да се преместиш. |
|
Pejik
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И лифтот е јавно место,а законот не забранува!
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денеска слатко ме изнасмеа Латас со компарациите - што се смее да се прави наспроти забраната за пушење цигари. Човекот ја опиша целата смешна страна на забрана на пушење цигари, Речникот му е Латасачки, ама за оваа комична ситуација со небулозниот закон поинаку и неможе да се напише.
Пушење |
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро бе, да прашам нешто... Овие ЈСП-овските автобуси спаѓаат во јавно место? Смее ли да пали цигара по цигара "професионалниот" возач? Каде да го пријавам па него? Како да го натерам да прекине со пушење? Или треба да ја земам цигарата и да му оставам траен белег на чело |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако дека спаѓаат во јавно место. Не смее воопшто да пуши тој што го вози автобусот, ниту било кој патник. Такви неправилности се пријавуваат во надлежниот државен инспекторат. Мислам дека тоа е државниот пазарен инспекторат. |
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала Македон за експресниов одговор ... НО .. и јас и ти а и сите околу нас се свесни дека нема ефект тоа што ќе го пријавам во некаков си инспекторат. Треба некој да излезе на терен во цивилна облека и да казнува. Сакаат позитивно да биде прифатен законот, епа нека го спроведуваат. Кој мене ќе ми поверува дека Ранко Ранковски што го вози автобусот број Тој и тој пуши цигари во своето работно време. Еве еден пример... Летото што измина работев на место каде што не се пуши. Но, тоа никој не го почитува. Во канцеларија ми влезе инспектор, се раскомоти и ми ја побара тацната за да си запали цигарче...ако тој не го почитува законот, зошто другите би?
|
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj e toj ashljak od pushach?
...sega me natera i jas bash da gledam da ne churi tamu neshto ....
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не важи за нив-само за бичните смртници. Изгледа си ја увидоа грешката па почнаа да го прекршуваат Во Собранието не се почитуваат забрани |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kazni kako shto sleduva spored zakonot !
Lugjevo verojatno mislat deka zakonot ne vazhi za niv ili deka pratenichkiot imunitet gi shtiti od sankcioniranje. Kazni kako shto sleduva spored zakonot ! Ako branitelot na zakonot barem malu drzhi do sebe, togash: Kazni kako shto sleduva spored zakonot ! Ako Gruevski saka da ostavi slika na dosleden drzhavnik so integritet, togash ne smee da mine prku vakvo odnesuvanje na onie koi go pretstvuvaat narodot i koi treba da mu dadat lichen primer so svojot odnos. Kazni kako shto sleduva spored zakonot ! Inaku, ovoj primer so pratenicive e ushte eden dokaz deka od sekoe granche ne biva shupelka. Na krajot, ne postoi "ajde, od utre kej pravime kako shto sme se dogovorile". Ako nekoj zakon e donesen, togash toj e na sila od koga kje bide objaven. Tuka nema pazaranje od koga kje bide pochituvan. Za negovoto nepochituvanje se dobiva kazna kako shto sleduva spored zakonot ! A onie koi velat deka treba da se veruva vo "utre" kje morat da prifatat deka togash treba da veruvaat i vo "denes", Oti denes ne e nishto drugo tuku vcherashno utre!" Изменето од Messenger - 02.Декември.2011 во 19:53 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што сте се фатиле бе за законот, си пушат луѓето и што сега. Ако се пратеници не се роботи. И онака законот е донесен само поради влегување во ЕУ.
Па и Грујо да се ангажирал околу огромниов проблем, да не речел народот нешто попреку, ма ајде молим те. Законов и онака е педерски, и донесен е баш поради оние педофилите и педерите од ЕУ како што вика Латас а и во право е 100 %, зашто тие така сакале а ние сме морале до бидеме исти со нивните закони. |
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova e dobro:
Ushte da mozheme donesenite i pravosilnite zakoni sekoj od nas da si gi tolkuva i da gi pochituva koj kako saka... "...ovoj zakon e pederski i ne go shisham ni pod razno..." "... ovoj zakon mi izgleda dobar, nego kje go pochituvam..." "..e ovoj zakon e super, majka kje mu rasplacham ne sekoj koj nema da odi po nego..." "... a ovoj zakon e ebivetarski, pa namerno kje go krsham!" |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Меси, не филозофирај, многу добро знаеш на што мислам, него требаше да има референдум по ова прашање, па нека се изјасни народот како сака да биде.
А не мнозинството да трпи поради малцинството. Исто како и со педерските организации што сакаат паради да прават по балканов, што го шиканираат мнозинството насекаде по светов. Кај нас се е оправено па само уште ваков закон ни фалеше. И пак македонецот го јаде стапот, пријателите повише време ми поминуваваат по шиптарските кафеа по Скопје што никад порано не се случувало него ли да седнат во некој од нашите кафани кај што газдата има страв од инспекција. Кога седнувам да се напијам кафе некаде сакам бре цигарче да си мавнам а не како последен бедник да станувам и надвор да пушам да се мрзнам. |
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova e protiv covecki i protiv ustavno
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Referendum za nepushenje ??? Da ne napravija taka i vo drugite drzhavi ? Donesoa zakon za zabrana na pushenje vo zatvoreni i javni prostorii po pat na referendumi ??? |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 33343536> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |