![]() |
|
FENIX-5 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 338339340341342 1553> |
Автор | |
DJAKONDO ![]() Сениор ![]() ![]() Султанот на Феникс Регистриран: 28.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 15052 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dobar den
![]() taman se logirav, koga gleam moira tuka
vo kolku satot stana?
|
|
Изјавувам дека ги прочитав условите за користење на форумот и со истите се согласувам и ги прифаќам
s.r. Dzaki |
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
9h
![]() |
|
![]() |
|
DJAKONDO ![]() Сениор ![]() ![]() Султанот на Феникс Регистриран: 28.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 15052 |
![]() ne lazi,
jas stanav vo 11.25
|
|
Изјавувам дека ги прочитав условите за користење на форумот и со истите се согласувам и ги прифаќам
s.r. Dzaki |
|
![]() |
|
Pjesmo moja
zakiti se cvijetom Pjesmo moja zamirisi svijetom jos sva srca ohladnjela nisu poznat ce te pjesmo po mirisu Poznat ce te da si cedo milja da ti ljubav majka i dadilja da si rada pjevati o slasti razumjet ce sto ne umijes ka'sti Pjesmo moja vec si na poletu pozdravi mi sve na ovom svijetu Pozdravi mi slavlje i golube i sva srca sto se silno ljube Pjesmo moja Poznat ce te da si cedo milja Da ti ljubav majka i dadilja Zakiti se cvijetom Zamirisi Pjesmo moja Pozdravi mi pozdravi mi sve Zamirisi svijetom Pjesmo! |
|
s.r. Dzaki |
|
![]() |
|
Jedne proste Vojvodjanske zime,
na salasu prijatelja mog malo drustvo se skupilo iz grada sve mladici iz dugih skolskih dana a na vratima doma, uz plamen petrolejke se smjesilo lice na nas Jedne proste Vojvodjanske zime na salasu prijatelja mog dok su ruke jos promrzle od puta, dugo stresale pahulje s kaputa ti si prisla i od srca mi pruzila casu crnog vina Kristina, Kristina Dobra vam noc, prijatelji dobra vam noc, dobro nam dosli, dobra vam noc, prijatelji, sjedite tu i zapjevajmo svi Onda smo izasli na dvoriste Ja i Kristina Skripao je snijeg pod nogama ljubio sam je, ljubio Da li se sjecas, Kristina? |
|
s.r. Dzaki |
|
![]() |
|
Pogledom me miluje
k'o da me dodiruje i svaki put kao da je prvi Ja stalno mislim prestat ce iz cista mira nestat ce al' pozuda ne prestaje ti si mi u krvi Toliko dugih godina uzimanja, davanja ostajem posljednji i prvi Zbog tebe sanjam Cigane i smisljam slatke prevare al' djavo se ne predaje ti si mi u krvi I ako te odvedu Cigani cergari ili te ukradu strasni haremski cuvari Ako te odvedu ja cu da poludim bez tebe ne umijem vise jutrom da se budim Ako te odvedu sve ce da se srusi Pamti me k'o prijatelja, cuvaj me u dusi i onda kad mislis da je prekasno za snove za sve |
|
s.r. Dzaki |
|
![]() |
|
Stani mome da zaigra{
da te gledam vesel jas, ~ifte, ~am~e igrivo --- na{e oro ubavo. 2h O paninaninaj ninaj naj --- ninanaj milo mome ninanaj 2h Izvi mome snagata ti tvojta snaga ubava, da te gledam da pejam --- oti samo edna{ `iveam. 2h O paninaninaj ninaj naj --- ninanaj milo mome ninanaj. 2h Samo edna{ se `ivee novoj `ivot la`oven, dur sum sum `iv da se radvam -- i da umram da ne `alam. 2h O paninaninaj ninaj naj --- ninanaj milo mome ninanaj. 2h |
|
s.r. Dzaki |
|
![]() |
|
Izzi ![]() Сениор ![]() ![]() BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
гуд морнинг на сите
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Prazna casa na mom stolu
iz te case ti si pila ako je sreca ispijena nek' bude casa razbijena. Aaaaaj, kafana je puna sveta svako se za pesmu sprema tako zelim da si samnom ali tebe samnom nema. Aaaaaj, moje oci tebe traze dok u casi vino drema muzika mi pesmu svira a ja patim sto te nema. |
|
s.r. Dzaki |
|
![]() |
|
Kad nedelja dodje
ja te cekam mala da te vidim kako gazis nozicama Of, Jano, Jano
ubava si Jano Gazi, gazi mala sitno nozicama niko ne zna, mala sta je medju nama Ubava si Jano kao jarko sunce kao jarko sunce sjajna mesecina A i da si mala biberovo zrnce ja bih tebe, mala metnuo na srce |
|
s.r. Dzaki |
|
![]() |
|
granny ![]() Сениор ![]() ![]() "SnowWhite" Регистриран: 17.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10160 |
se raspeal Djaki...ocigledno dobro se naspal
![]() ![]() ![]() dobar den ![]() |
|
![]() |
|
s.r. Dzaki |
|
![]() |
|
tiri ririririm , tiririri ram
tiriririri ram, pam pam
tiri ririririm , tiririri ram
tiriririri ram, pam pam Dafino vino crveno, Mom~eto ti e zaspalo, Mom~eto ti e zaspalo, Na karakamen planina. Na karakamen planina, Na Mi pominale ajduti, Gun~eto mu go ukrale. Gun~eto mu go ukrale, V meana mu go prodale, V meana mu go prodale, Za bela quta rakija. Za bela quta rakija, Za rujno vino crveno, Ako mu go zele gun~eto, Neka mi e `ivo mom~eto. Изменето од DJAKONDO - 26.Јануари.2008 во 14:12 |
|
s.r. Dzaki |
|
![]() |
|
granny ![]() Сениор ![]() ![]() "SnowWhite" Регистриран: 17.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10160 |
hhehe..i ritam drzis...ne samo da pees
![]() ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 338339340341342 1553> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |