IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 84>
Автор
Порака
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Статус: Офлајн
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 11:19
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

На физичкото самоубиство му претходи самоубиство на духот.

Тогаш кога ќе згасне се во човекот, сета надеж, кога ќе се почувствува безвреден, обезличлен, обесправен, неразбран, кога ќе ја загуби смислата за животот-ќе се угасне духот.

Ако не се извади од ова-оди понатаму, во патот без враќање. (Иако и кај духовното самоубиство може да нема враќање).

Токму затоа, на претходнава страница пишував за (само)убиството на духот-кое претходи на физичкото самоубиство.
Осаменост...Макар и цел свет да е крај тебе, но ако душата се осами, потоне, човек е осамен.
Тоа е тоа.

аплаузаплаузаплауз duso sosema si prava
luge zatoa barajte i barajte nekoj sto ke vi go odrzuva duhotголемо%20гушкање
apce
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 11:34
Originally posted by Makijaveli Makijaveli напиша:

Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

eh Drlja prijatele,zivotot ne sekogas e vo svetla varijantaImav dobra drugarka imase 21 godina se vikase Ana,bese 3 godina na medicina...Bese od bogata stara Skopska familija...bese visoka nad 175...plavi oci...crna dolga kovrdzava vitkana kosa...kade i da se pojavese....mamese pogledi...bese mnogu ambiciozna...ucese po 20 casa na den..za spienje 2 casa i bea nekogas i previse.....Kako napreduvase so studiite...taka mi stanuvase se podalecna...ona bese so mene..no samo fizicki prisutna...pogledot i lutase nekase.....koga ke ja prasav "Ana ,sto se slucuva?"...dobivav odgovor....-Umorna sum od ucenje....a ucese premnogu... .bidejki bese dete na doktori postojano morase da se dokazuva...pocna da slabee....podocnjacite i bea sekojdnevie...poleka se topese pred nas....Mislevme deka e bolna...no sekogas velese deka e se vo red....poleka pocna da se oddalecuva od nas...duri i od mene...Ja barav non stop...a oma samo ke mi krenese mob i ke mi kazese...so ED sum...ne se sekiraj..."So ED sme vo teatar...kino...koncerti.....sekade bese so ED,koj stana NEJZINIOT NOV NAJDOBAR PRIJATEL...Sakav da me zapoznae so nego...no uvek gi naogase najglupavite mozni izgovori za da ne go zapoznam nejziniot decko "ED"....Duri se nalutiv...prestanav i da ja baram.......Ne i se javiv celi 2 meseca......eden den dobiv sms poraka...koja ke ja pametam dodeka sum ziv.......idese vaka nekako.."malecok,nemoj da mi se lutis...ED ne postoese...ED bese samo mojot imaginaren prijatel....veke ne mozam da krijam..ED (Eating Desorder)...imam Anoreksija...mislam deka umiram....Se oblekov.....mi trebaa 40 min do kaj nea...ziveese na Vodno......zvonev ko lud na vrata....isto...ja najdoa u kada...gola...stravicen prizor...kostur edvaj od 30 kg...so preseceni veni..a pored kadata mobilniot od koj mi ja pratila porakata.....izvinete...ne mozam da prodolzam
na klinika lezat nekolku devojki...najmalata e 12 a najgolemata 23 godini,koi se lecat od ANOREXIA i BULIMIJA
VO SPOMEN NA 2 GODINI OD TVOJATA PRERANA I GLUPAVA SMRT "KOALO" SEKOGAS KE MISLAM NA TEBE

tekstot povtorno ke go repliciram..zatoa sto vcera zgasna zivotot na uste edna 23 godisna devojka,apsolvent na pravniot fakultet vo Skopje,koja poslednive 2 godini se borese so anorexijata..a poslednite 3 meseca gi pomina na klinika vo USA,so nadez deka tamu ke ja spasat..popusto..Katerina..nikogas nema da diplomira...pocivaj vo mir leppotice...zar ne mozese da vidis kolku si ubava...zasto morase da izgledas kako Lindsey Lohan i ostala bagra......i`m pist off!      
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 12:43
Si imam eden srebren k*rsum so moi inicijali
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 18:35

Се обидуваш болката да ја споделиш со оние кои те опкружуваат
  за кои мислиш дека ти се пријатели...подоцна со своите цинични
  и насмеани лица...ти кажуваат дека си никој и ништо...и тоа е
  доволно да веруваш дека твојот живот нема повеќе смисла...ги
  напушташ пријателите...и се враќаш во својот мизарен свет...и
  токму во тој свет се наоѓаш изгубен во солзите пролеани по тагата
  за неостварените и погрешно завршени нешта...си помислуваш на
  сите оние бедници...што се наоѓаат околу тебе, за подоцна и ти да
  се наречеш бедник... полека тонеш  низ среќата и несреќата...ти
  се враќаат спомени...а во тебе почнува да се гаси чувството на
  носталгија...повторно твоите усни..се борат да не изговорат...но
  ете конечно силата те напушта...а низ твоите вени тече едно...
  горчливо ...збогум.............................слаткичка.............

Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 18:51
Mnogu ubavo kazano BLASHKA........me naezi.....kolku vistinito
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 21:08
Originally posted by blashka blashka напиша:

Се обидуваш болката да ја споделиш со оние кои те опкружуваат
  за кои мислиш дека ти се пријатели...подоцна со своите цинични
  и насмеани лица...ти кажуваат дека си никој и ништо...и тоа е
  доволно да веруваш дека твојот живот нема повеќе смисла...ги
  напушташ пријателите...и се враќаш во својот мизарен свет...и
  токму во тој свет се наоѓаш изгубен во солзите пролеани по тагата
  за неостварените и погрешно завршени нешта...си помислуваш на
  сите оние бедници...што се наоѓаат околу тебе, за подоцна и ти да
  се наречеш бедник... полека тонеш  низ среќата и несреќата...ти
  се враќаат спомени...а во тебе почнува да се гаси чувството на
  носталгија...повторно твоите усни..се борат да не изговорат...но
  ете конечно силата те напушта...а низ твоите вени тече едно...
  горчливо ...збогум.............................слаткичка.............

---------------------------------------------------------------------------------------------
...koga ke trgnesh napred...ne podzastanuvaj... ne  vrti se nazad... ne gledaj preku ramo... a onie shto gi ostavi zad grb...ako ne te viknat da zastanesh...da gi pocekash da prodolzite zaedno...znaci deka ne zasluzuvaat na niv da go arcish vremeto....a napred...sekogash ke sretnesh nekogo... samo treba vnimatelno da poglednesh...da naslushnesh...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 22:24
Zaljubi se u forumdzika i toa ti e sporo samoubistvo
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 22:38
JA KJE SE SAMOUBIJAM AKO ZA BRZO NE MU ZAVRSI FUDBALOT  
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 09:02
Ona me ubiva so samoto zaminuvanje, a drug bi rekol : - Ne momce, sam si se ubivas. A ja na toj drugiot : - Pa koga ke te vidam, gnaso, namesto nea i svarno mui ide ta se samoutepam, ja livce od sportska kinam koga ke te vidam... 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 09:21
ke go napravam toa...se resiv i za data...4 ili 5 juni ne mozam poveke...NE MOZAM...vestackite golemini nema nikogas da ja nadminat vrednosta na vestackoto gjubre...napumpani ego-tripovi...provinciska slava (Arhangel)...jas nemam veke volja da se boram,jas vcera kupiv pistol...mislam deka dojde vreme za konecen izbor ...dragi,zar nesto mozevme da storime so nasive....dolgi jazici?...Nemam nikoj pokraj sebe...spijam sam ...i se uste go pomnam...dragi....dragi....dragi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 14:19
ako veke resam da go storam toa...zilet...apcinja...nekoja droga?,,ili se frlam od 10 spprat od nekoja visokokatnica..sto bi mi preporacale?

Изменето од Makijaveli - 29.Април.2008 во 14:20
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 14:57
...АЈ БЕ..УШТЕ СИ ТУКА???изненадување
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 15:12

ako veke resam da go storam toa...zilet...apcinja...nekoja droga?,,ili se frlam od 10 spprat od nekoja visokokatnica..sto bi mi preporacale?

...nemoj molimte nieden nacin veke ne e soodveten i siguren.......ziletot moze da e tapav...pa da se izgrebesh.... apcinjata neshto se so pominat rok a moze i da se kineski. i ne deluvaat....drogata ... ne e poznata pa ima nekoja siluvacka pravi zaboravenost....obicno vo visokokatnicite ne im raboti livtovite... pa kacuvajki se nagore ke zaglavish megusprat na neopredeleno vreme... a plus ima nepredvidlivi situaciii... ni jazeto vishe ne e jaze tuku  skapano jaze... citashe li shto mu se sluci na  onoj probishtipjanecot/radovishanecot... shto si ja pretepal zenata... se skinalo jazeto i pagajki si go skrshil prstot od nogata.... pa sega mora da nosi gips... aj sedi si madro... zdodevna rabota e gipsot...
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 15:15
...ДОЦНИШ mamamd.....ТОЈ ВЕЌЕ ОТИДЕ...тага....ИДИВИДИ..ОФЛАЈН Е!
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,236 секунди.