|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 3132333435 137> |
Автор | |
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne mi vadi muabeti
rucek imas sekoj den,
i sledovanje dobivas sekojdnevno
i pak se zalis
e, ke vidis ti
|
|
apce
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ti mala si slusnala li deka se lezi u zatvor i za soucesnistvo
|
|
apce
|
|
apce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
alllooooo,so bide be covek?
ostana bez inspiracija
|
|
apce
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....ЕМБАРГО ОД ГРЦИЈА!.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da Tanja, izdisav, pa sto ? Golemi jajca od noj sega przam za dorucek ili przeni lepcinja...velis brbljam gluposti, pa sto ?...koga i bev pameten ?...zosto te faka mrza da go baras vo nekoj drug ona sto ti treba, baras da se menuvam ?...e ne ke e taka...kapakot za torta go lupnav i go skrsiv...ne mi e do blago, pa sto ako ti se susi, ja sum po kiselo...i ja se susam kako mrsul na skolska klupa, pa sto ?...ne te cuvstvuvam...ne mozam da te galam, no, ti ionaka ne baras...dobro ti e i ovaka...gledam vo drug pravec...mi vrie...nesto mi vleze vo oko, ne, ne e solza...nema povtorno da kukam poradi bespomosnosta pred vetristata na sudbinata...da, gi pcujam, nisto veke ne mi e sveto...ne mozam da se setam na vistinskiot zbor, nikogas i ne sum ni mozel...ne e veke vazno...rzam, no toa samo onaka od navika...mozebi sum umoren, vratata e otklucena...nema ni da zabelezam kradec koj nema sto da zeme, ama ke se zaebe... da zboruvam za tebe ?...ne, ti si mi najgolemata tajna, duri ni mene ne mi e dostapna...i koj bi me prasal za nasiot odnos ?...nikomu ne mu e gajle...se setkame pred tolpa kako dvajca srekni i uspesni..bla, bla...ama ni se povraka, mozebi od przenicite e...
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uzvracena ljubavKaze ona meni: „opisi mi sta osjecas“? Opiši mi, zvuci stvarno lako. Hvatam se vec par dana kako zurim u zid...nesto kao gledam, nesto kao kontam. Sav se nešto glupavo, apsolutno zbunjeno osmjehujem. Uzvracena ljubav je čudo... Kazem joj da me uštine, stišćem je čvršće uza se, sve dok ne čujem kako kaže da ne moze da diše... Ma ne, nije to namjerno, samo zelim da je osjetim, da osjetim da je traženi dio moje do sad nepotpune duše tu. Kako znam?! Kako se usuđujem!? Ne znam, ne želim da znam. Činim...i uživam. Utapam se u njoj, pratim je posvuda, kao da ce ce poput lagane izmaglice sreće nestati, kao da ce se rasplinuti. „Hej, tu sam“, govori mi, „poljubi me“. Sati postaju minute a minute sati. U stvari ne znam sada ni sta pisem, ovo sada samo srce govori, bez filtriranja, bez razmisljanja, samo taj neki dio mene koji zeli da je ima sto blize, da je diše, da joj mrsi kose, da joj ljubi oci... „Da li me volis“, pita me. Uhhhh... Ma ...DA, ali kako god da ti to kazem neces vidjeti koliko... Dopusti da ti to pokazem...i pokazujem i pokazujem. Tek onda...mozda...shvatis... Gubim se polako... Evo...pisem a mislim da neces vidjeti, neces vidjeti koja bujica se krije iza ovih mravi koje posl*gati pokusavam. Prijateljica kaze da se na papiru takve stvari uvijek cine suhim i nedovoljnim, ali ...Ona ce razumjeti o cemu se radi...ona ce spoznati silinu koja pokusava da probije uske okvire ovih malih rijeci koje joj upucujem. Tako je lijepo imati te u srcu, tako je lijepo sanjati te... Pozuri samo, vrati se iz tuđine, vrati se iz snova u javu... Nastavimo graditi nasu malu tvrđavu sreće. |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Me gledas ? E sea ke te baknuvam...begas ? a, ne sum bricen, e pa daj da ti ja busavam kosa koja ke ti stane mnogu vitkana oti imam prsti kako pampuri imozat da posluzat kako vitleri, ne, ne ti pravam pletenki, znam deka ne sakas da deluvas neozbilno...zadisana si, lesno te sovladav, ciciinjata ti se nadigaat, a ti mi velis deka sum zagrozen sto sum zevnal...da ne si zgrozena od moeto odnesuvanje? ...ne ? velis taka za da me predizvikas...eve ti boracki stil...ama lesno te sovladav...mora mnogu jak da sum stanal...eej kopcinja...vidi, magionicar sum...nema vise kopcinja...konci megu moite zabi i goli cicki...nurnuuvaaam !...ne se gusam..baram biseri megu cicinjata tvoi...ej ! ...dve crvenkasti...cek da gi probam da ne se lazni...ne bile...viknuvas...znaci i ti se razbiras od biseri...ti ja fakam glavata kako pehar i pijam od tvoite usni...uste ednas...i opet !...daj uvoto !...ke ti disam kako manjak i gric ! od usniot cips...me sakas ?...ne te razbrav sto rece ?...kako ?...dobro ma, ne se deri !...dobro, de me sakas...aj...ne, ma, ne smisluvam ma nisto pokvareno samo kolku da te zakacam...ceskaj me...imaj doverba ma ...nemas vozduh dur ti go grizam nosot ?...pa disi so usta i vdisuvaj go mojot...ne me grizi, ma !...mi ja otkina muckata...se grizel li covek svoj za lice...eeejj...kaj ke ti odi dusata...dobro...aj, sea mirno ke teram...lezi taka...cek da te bacam...ne ti duvam ma vozduh za da ti se nabreknat obrazite kako na zaba, ne sum takov...
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako ti znaci nesto moeto mislenje, Tanja, ti si ubava zena...ne mi prodavaj lazni skromnosti koi ne se sovpagaat so bljutavite anoreksicni stereotipi...toa e stoka za siroka potrosuvacka...dzepno izdanie kako roto roman...kazi deka si ubava, pametna i deka mnogu me sakas...ne ?...samo deka me sakas ?...e pa ja so glupi i ruzni ne setam ni vo mislite, a ruzna znaci glupa...ti ne si ni edno ni drugo...aj ke prodavam skromnost...ubava si samo vo moite oci...a ja sum glupak sto na umee da proceni sto e dobro...pogresno razbrav ?...izvrtuvam recenici ?...pa grozni i losi zeni ne moze da me sakaat zosto imaat rasipan karakter i sekogas se na vlast, a jas sum sekogas vo konflikt so vladejackite strukturi poradi nepismeniot i psihopatski kadar od koi se socineti...e aj, sega ubedi me deka ne si ubava, ne si na vlast...so mene nema razbiranje ?...e pa priznaj deka si ubava i pametna i se ke bide vo red...uste ednas, ama poglasno i na balkon...nekes?...e pa togas ja ke vikam...nikoj nema da mi zameri...sekogas ja govoram vistinata...aj sega gusni me i baci me site da ne vidat...
|
|
Irenica
Сениор SIC ITUR AD ASTRA! Регистриран: 20.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dojdov da te gusnam
|
|
Понекогаш токму она што го бараш е она што не можеш да го видиш!
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tanja molci...ja nema...ima obvrski...no kade zgazne patot zamrznuva, a za treva i da ne zborime...trebase da go zabelezam toa porano? ...mi velese, ova ne smeeme, ona ne smeeme dodeka laden vozduh izleguvase od nejzinite usni...ne sakav da zabelezam zosto si bev vo mislovnata vecna prolet potskoknuvajki na sekoj mig od koj se strecnuvav i si velev : - Eve ja ide !...koga ke dojdese najcesto nemase vreme da dovrsi bar edna misla...ni na toa ne obrnuvav vnimanie, si poskoknuvav...kolku visoko ripav...kako dresirano kutre... se obiduvav da ja dosegnam srekata na smrznatite vrvovi kade se gubi vozduh od visinite...paranoja...si poigruvav...testovi megu oblaci...nieden ne pomina...izgovor...detski igri i placki...padnav so izguleni kolena, a velese deka takov sum ubav se dodeka ne posaka da porasnam...porasnav...sega e mirna kako da si kupila par vlecki od pazar so koi seta niz dvor i koi ne se za podaleku...demode se...se resi za stikli...im ljubomorev kako stara zinata papuca...lepakot mi popusta...kontenjerot prijatelski mi se smeska...Tanja zamina nekade so stiklite...koi odzvonuvaa so pakosna nasmevka...Tanja bese nestpliva...so istiot onoj sjaj koga ke me videse na pocetokot...samo sto gledase nekade na strana i malku podaleku...
|
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo zbunet za romanive
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakas da me provociras...sakas da me lutis...za da proveris dali seuste te sakam...i zatoa gazeto ke ti strada koga ke go ispleskam da ne mozes da sednes tri dena...ama ti rasipano si...ke mrdnes so gazeto na onoj "ebem" nacin i jas zaboravam sto trebase da napravam u stvari...otkako ke se razvee dimot od lutinata koja isparuva od moite usi, togas si strasno milicka, kako macence, sto znaci treba sekoe sabajle da ti se izderam za ostatokot od denot mi bide prijaten i mil...e nema seks !...ne davam !...kako li se najde gola vrz mene ?...i stalno taka...so bavca bev ?...i ne mi ripaj samo ti odozgora, ja sum maskoto pamtis ?...se brzase da me osvois megu jastuci i carsavi...sto sakas poveke od mene ?...da umram po tebe?...izgleda taka i ke bide...ne jadam, ne spijam, nepovrzano zboruvam, se smeskam pod brk...pomina vreme...nikako da se stalozam...obvrskite si ostanaa nezavrseni...ti mi stana edinstvenata preokupacija...prestanav da bidam sposoben sam da ziveam...samo stenkam pri pomisla na tebe i plamen mi gori megu preponi...trenerki zaboraviv kako izgledaat i begam od kade ima poveke luge zosto ke me proglasat za nabreknat manijak...uste da me zatvorat fali...ke velis preku resetki : - Kutricko, milicko !...i ke si zamines koj znae kade i so koj znae kogo zosto sekoe cudo tri dena, a jas ne sum cudo od tri dena, jas sum toj sto mu se slucilo cudo..."Momceto vo zemjata na cudata "...
|
|
apce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
apce
|
|
Внеси реплика | страница <1 3132333435 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |