|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика | страница <1 3132333435 58> |
Автор | |
ljupcebgd
Група Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KUD Sedmi septemvri - Makedonska gajda KUD Sedmi septemvri - Bela Jana KUD Sedmi septemvri - Cetvorka KUD Sedmi septemvri - Cigancica KUD Sedmi septemvri - Crnogorka KUD Sedmi septemvri - Cvetko ovcarot KUD Sedmi septemvri - Deneska mi e sabota KUD Sedmi septemvri - Dolnensko KUD Sedmi septemvri - Eleno mome KUD Sedmi septemvri - Gavran graci KUD Sedmi septemvri - Janino KUD Sedmi septemvri - Makedonska gajda KUD Sedmi septemvri - Oj devojce KUD Sedmi septemvri - Osogovka KUD Sedmi septemvri - Pajdusko KUD Sedmi septemvri - Pirinsko KUD Sedmi septemvri - Pominuvas Jano KUD Sedmi septemvri - Porecko KUD Sedmi septemvri - Prsten mi padna Neso KUD Sedmi septemvri - Reka gazi maloj mome KUD Sedmi septemvri - Sareni corapi KUD Sedmi septemvri - Staroto KUD Sedmi septemvri - Zajko kokorajko Pozdrav svima na Forumu P.S.Mariovec, ja videh neki omot pa rekoh...ne cuvas valjda prazne omote |
|
vedes
Сениор Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bravo Ljubce, fala mnogu...
Mi se dopagat mnogu izvedbite so gajda POZDRAV |
|
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љупче, таа плоча не е комлетна,од тоа се сочувани само 2 песни,ако сакаш може да ги качам,другите беа во катастрофална состојба и не можеа да се снимат.....доколку имаш нешто од таа плоча би било убаво да ја комлетираме,а празни омоти имам колку што сакаш,кажи ако ти треба нешто. Поздрав |
|
Небојша
Група Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бре ашколсун ќе ви речам за музикава
Ми иде желба да се женам Секоја чест за гајдиве |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ljupcebgd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vedes
Сениор Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve eden nov CD album NASHENSKI PESNI - izvedbi na mazki i zenski folklorni grupi od opstinite Goce Delcev i Hadzidimovo vo Pirinska Makedonija
Ago Sulumane Georgi, Georgi, chobanine Leno, Leno, mari Libe, libe, prvo libe Mitjo, Mitjo Mori zemi me Nadfrljali sa Odil sum libe- Ne zabravaj ludo Oj, kehaja Redum se redat Stani devojko Temna e magla padnala Tochi, Mirto, tochi - Bog da bie Neveno Vila se loza Zagugutkala mi guguchitca Zelena se gora razviva Zvjazda sa zurna http://rapidshare.com/files/375147077/CD_album_NASHENSKI_PESNI.rar.html Изменето од vedes - 12.Април.2010 во 22:35 |
|
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
|
ljupcebgd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hvala Vedes
Od mene nesto sto mozda do sada niste culi...interesantan duo: glas i gitara Elena Petrusevska (git.Mladen Protic) Elena Petrusevska - Bilbil pee Elena Petrusevska - Biljana platno belese Elena Petrusevska - Dejgidi ludi, mladi godini Elena Petrusevska - Eleno kerko Elena Petrusevska - Go fanale ednoj mome Elena Petrusevska - Kales Ango Elena Petrusevska - Ne si go prodavaj Koljo ciflikot Elena Petrusevska - Po drum odam, majce Elena Petrusevska - Proseta se Jovka kumanovka Elena Petrusevska - So maki sum se rodil Elena Petrusevska - Sto da pravam, sto da cinam Elena Petrusevska - Tamu dolu Elena Petrusevska - Tuginata pusta da ostane Pozdrav |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
01-Ilino mome ubavo.mp3 02-Ostanal Koljo sirace.mp3 03-Aj gjorusice crno oko.mp3 04-Od Bitola pojdov....mp3 http://rapidshare.com/files/375570964/Mirvet_Belovska-1975-Ilino_mome_ubavo__Singl_-Upload_by_mariovec.rar Поздрав на сите |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eве уште нешто многу старо,поставено е во FLAC формат,датотеката е малку поголема,но затоа квалитетот на звукот е извонреден.Можете накнадно да искористите некој аудио конвертор доколку сакате да конвертирате во mp3.Доколку нешто ви е нејасно слободно прашајте,Поздрав
01 Dolnensko zaramo oro.flac 02 Lence bre duso, Lence bre srce.flac 03 Zalna majka.flac 04 Sestra brata moli za vecera.flac 05 Sudbo moja sudbino.flac 06 Tukjinata pusta da ostane.flac 07 Teskoto.flac 08 Dafino crven karanfil.flac 09 Makedonijo zemjo rodena.flac 10 Da me molat ne se zenam.flac 11 Prokleta da e Australia.flac 12 Vcera mi pismo pristigna.flac http://www.2shared.com/file/12575305/add06485/Pesni_i_igri_od_Makedonija-Upl.html |
|
Небојша
Група Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мариовец, ме интересира од каде ти е овој аудио формат.
Искрено, јас прв пат го сретнувам. Поздрав! |
|
ljupcebgd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nebojša,
Da malo odmenim mog druga Mariovca: Flac je Lossless, t.j.format sa najmanje gubitaka u odnosu na original, skoro bez kompresije...kao WAV ili CDA (na originalnim CD-ima)ali duplo manje veličine. Ja ga ne koristim jer mislim da je za ripovanje starih ploča sasvim dobar i MP3 (kompresije recimo do 192kbps). Pozdrav P.S.Nadam se da nije veliki problem sto pisem na srpskom jeziku...valjda se razume |
|
Внеси реплика | страница <1 3132333435 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |