![]() |
|
Ветерани од одбраната 1991/2001 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3132333435 49> |
Автор | |
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Орлов, дали има критериум(и) за стекнување на правото борец од 2001? Ако има кој е тој? Или поточно да прецизирам, има ли минимум временски период на учество во војната? Дали на пр. со само еден месец учество во војната (во периодот од првиот ден на избивањето до потпишување на рамковниот), учесникот може да се стекне со истите права кои би му припаднале и на тој кој бил во сите (8-9) месеци на кризата?
![]() |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Воениот конфликт 2001 како прво не заврши со Рамковниот Договор на 13.08.2001 година, после него следуваше Неопходна жетва (Одлуката на ООН, ОБСЕ, НАТО и ЕУ, со која двете завојувани страни утврдени со Рамковниот Договор да се разоружаат) во која оргабизираните во свои воени формации терористи да го предадат оружјето, додека ОС на РМ своте огненени формациски средства (оружја и орудија) да ги вратат во своите зони на одговорност или онаму каде формациски припаѓаат- а сето тоа траеше од 26.08.2001 до 26.09.2001 година. И после тоа војната во Македонија не завшува. Војната завржува со НАРЕДБАТА за укинување на последиот времен состав од припадници на ОС или поточно од АРМ ангажиран на Рашче и Радуша на 30.03.2004 година. Така војната трае се до тој датум и борците се поделени на две категории и тоа на прва група во која влегуваат сите кои се учесници до 26.09.2001 година или евентуално до крајот на 2001 година, а втората од 26.09.2001 година па се до крајот на 30.03.2004 година. Никој нека не ве залажува дека тоа не беше војна.Затоа погледај госамо ова: ___________________________________________________________ СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПРЕДЛАГАЧ_____________________ “Сл. весник на Р Македонија” бр. 35/98
од 21.07.1998 год.
_______________________________________________ На правните основи за
донесување на законот Х.Х. _____________________________________________ предлгот е веќе во СОБРНИЕТО, доставен до парламентарни групи. За се кое не ти е јасно или имаш потреба од нешто дополнително на л.п. Изменето од orlov - 14.Април.2009 во 20:07 |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
rabani ![]() Сениор ![]() Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
mozi da sonuvame za hrvatskiot zakon
spored nego site voeni veterani imaat prednost pri vrabotuvajne vo drzavni institucii inaku go gledav duelot na sitel i ovaj ajtov , poveke e kako potparol na poraneshniot minister za odbrana od nsdp nego kako sindikalen vodach teshko na volcite so nego |
|
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Не ни е потребен Хрватскиот закон. Нас ни е потребен само Закон за македонските Борци. А, тоа на наше ![]() |
|
|
|
![]() |
|
I. ОЦЕНА НА СОСТОЈБИТЕ ВО ОБЛАСТА ШТО ТРЕБА ДА СЕ
УРЕДИ СО Дополнително образложение за ништовноста на Закон за Посесбни права на Браниелите: Изменето од orlov - 21.Април.2009 во 00:01 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
продлжување на погоре напишаното: (дел од предлогот), ........................................................... Предлогот за скратувањето на роковите е неопходен од причина што со предложениот закон, меѓу другото, се врши усогласување со Уставните ништовни одлуки на Законот за Посебните Права на Бранителите донесен на 18.Јануари 2002 година Службен Весник на РМ број 2, изменет и доплнет на 20. Март 2003 година Службен Весник на РМ број 17, и изменет и доплнет на 31.Мај 2007 година Службен Весник на РМ број 66. А, се со цел во исто време да се спречат сите понатамошни неуставни или проблематични содржини со што би се спречило погрешното толкување на дефиницијата на Уставната категорија борец . |
|
|
|
![]() |
|
Неофицијално, Трајко Вељановски за кратко време ќе го пушти ,,ПРЕДЛОГ ЗАКОМОТ ЗА ИЗМЕНА И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА БОРЦИ,,.
Би било добро ака ги запази роковите и така бргу го внесе во постапка. Но.................. |
|
|
|
![]() |
|
mileg ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Овој предлог не е оригинален.Сакам да кажам дека денес се донесе таков предлог од страна на собранието а и тоа се донесе едногласно со 63 гласа за. немојте да ги дефокусирате членовите дека е наместена работа сето тоа.
|
|
![]() |
|
![]() Тоа што на 28.04.2009 година го донесе Собранието е за припадниците на мировните мисии, во контекст на кое ги вклопија само погинатите до хеликоптерот кои беа во мисијата Алтеа. Вошто не беа споменати борци од од војната 2001 година. Или добро разбирарај ги работите или не пишувај таму за каде имаш податоци.А, ако некој те платил за дезунформации тоа е друго, но знај дека нашитер борци веруваат во тоа кое заеднички ос нас го прават. Добро информирај се и јависе со издржлива новост. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
rabani ![]() Сениор ![]() Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
orlov
prijateli sme ama shto e tuka e 8 godini bez rabota a shto li sakam jas od zivotot samo malce sreka da sakam i da bidam sakan osamen sum i nexreken sum ponekogash se prashuvam ISUSE ZASHTO ME OSTAVI OSUM GODINI BEZ RABOTA TARTKO MI IMA 62 GODINI I TOJ ME RAQNI A MENE MI E STRAM A OSUM MESECI VOEN VETERAN PRVA KATEGORIJA PO ZAKONOT NEMOZAM DDA NAJDA,M RABOTA NI VO IRAQ ILI NAFGANISTAN PONEKOGASH POMISLUVAM I NA ORTOMATA KADE SE SEGA UNIJATA NA BRANITELI DA MI POMOGNI NEMAM ZENA ,, NEMA DECA IMAM SAMO ORTOMA ISUSE ZASHTO ME OSTAVI Изменето од rabani - 30.Април.2009 во 23:12 |
|
|
![]() |
|
Драг пријателе, вистинскиот клуч за вас е кај Марјан. А, тој откао и вторит круг му го изигрсавте не ве познава. Денес од една институција испуштил еден негов директен соборец, и цел ден е нодостапен н телефон. Она кое ти го ветив во АЛЕА стојам зад тоа и ќе биде за бргу време. Но зар тоа е вистинското решение? Што не се јавиш на другата врска. Бргу и државата ќе биде принудена за Статусот на Ветераните, ама не оние на Фазли Велиу. Туку за НАС. |
|
|
|
![]() |
|
ja napishav predhodnata poraka so cel da isprovociram nekoj ili nekogo da prokomentira neshto
ama ochigledno e deka ne mi uspea inaku , gospod ne me ostavil, ama ochigledno deka temava za voenite veterani ne e bash popularna kaj drugite forumgii pozdrav |
|
|
![]() |
|
Она кое ти го ветив во АЛЕА стојам зад тоа и ќе биде за бргу време. Но зар тоа е вистинското решение?Што не се јавиш на другата врска.
ne te razbiram shto si mi vetil vo ALEA? i na koja druga vrska? ako mozi da mi objasnish na LPoraka |
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3132333435 49> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |