|
ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ во МК - генерална дискусија |
Внеси реплика | страница <1 3031323334 36> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поради стапување на изборниот молк од вечерва на полноќ, подфорумот Избори ќе остане затворен за коментари до недела во 19:00 часот. На денот на изборите, информации и дискусија за текот на гласањето ќе може да се води на подфорум Политика, на темата ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности или на посебна тема. Ќе ве замолам сите за коректно коментирање, без информации за изборни партиски активности или партиско агитирање. Поздрав... |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ќе ја искористам темава да им се заблагодарам на членовите на форумов, кои со оглед на тоа со каква жестина се одвиваа политичките пропаганди, не направија толкав компот од форумов
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
море не само што згрешив што ве пофалив, туку и по еден бан би ви изнаредил на сите, што почнавте пак форумов да го силувате со вообичаените нискоморални и нискоквалитетни муабети Изменето од zabegan - 07.Јуни.2011 во 21:50 |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
ABC
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 371 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе има ли нови предвремени парламентарни избори пред редовните локални, или така се шпекулира во јавноста?Што мислите на ова прашање?
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е ова због тоа што викаат ќе имало предвремени избори...
јебига, исто ми се фаќа мене... секој ден ми е изборен - бирам дали ќе одам пешки или со точак... жена ми и онака не ми ја дава колата... Туку сега слушнав на ТВ... СДСМ такозвани - ќевидитевиекогаќедојдеменавласт, ќе оделе... од врата до врата и ќе ги прашувале граѓаните што да правеле... значи сега пред избориве ќе почнат комшииве... еден по еден да ми се редат... пред врата... и секој ќе ме прашува и ќе сака да знае... уствари за кого ќе гласам... е сега се мислам, може ли сите да ги отерам у ПМ... или само со овие од владејачкава да правам муабет... а па ако не ги пуштам овие другиве - ќевидитевиекогаќедојдеменавласт... ќе ми земат за зло ако па они добијат...? а да зборам и со нив и со нив... а...? па што ако... ќе си станам и јас македонче, што има врска... па на крај, бе кур ме боли, и онака комшииве кога ќе размислиш... сите фамилијарно гледано се неутрални... мажот има книшка од едните, жената од другите... оние што се пофакман имаат и едниот и другиот, и од едните и од другите... а јас сум бе, што вика Тошка Малерот, највечи фраер у маало... али, највечи фраер никад не кажуе да е фраер... и зато ја уствари на сите викам да не сум фраер... логично... најубаво ќе биде така... ем сите локум ќе ми остават, ем по некоја маица... а може и капче да остават... башка маиците се добри за спиење да ги користам... само што на нив ќе пишува ја ли Груевски ја ли Црвенковски... па ми е некако непријатно ко ќе ме прашаат со кого спиеш... а ја со таква маица, не иде... зато маиците ќе и ги дадам на комшиката... не пишува на нив којсумјас... нели... |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу интересна анализа, нешто што веројатно има некакво значење, но сигурно не е пресудно. Инаку еден секогаш би бил на власт, нели ? Оноа што македонскиот народ с'е повеќе го осознава и го живее како реалност е фактот што главните имиња добија шанси како премиери да си ги докажат своите квалитети и секој од нив (не)остави нешто зад себе како потврда за тоа. Народот се научи да бира според резултати, а не според ветувања. И уште нешто... до кога едни исти ликови ќе седат на едни исти столици ??? Ова е буквална реализација на паролата "И после Тито - Тито", само што името е подруго. Во културни држави со долговечна и докажана демократија, оние кои биле премиери или претседатели после еден или два последователни (доколку се докажале вредни за нив) мандати се полекувале од своите позиции оставајќи простор за нови, помлади и поенергични луѓе кои носат нови идеи и планови за новите времиња. А кај нас... "И после Тито - Тито!" Време е народот, за свое арно, да му стави дефинитивен крај и на тоа. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само ме интересира кој е твојот ЛИЧЕН ќар од толкавото твое пропагирање? |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рокот за кандидатски листи истекува, ќе оди ли СДСМ на избори? Хаххахах ебахти и ташака ако Бранко го пропушти рокот и не се регистрира .... |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..таму некаде пишуваше...СДСМ со бојкотот предизвикала да се зголеми бројот на градоначалници и советници од албанските партии каде што има мешан состав на население,што не смеело да се дозволи. ...,уште не почнати,а камо ли па да завршат изборите, а овие веќе на столбот на срамот и виновници ги посочија СДСМ...Абе цела држава на тацна им ја дадовте а сега и во иднина пак СДСМ бил виновен!.Не оди,не оди..што има тука лутење,ќе отиде во историја и точка. Свашта држи оваа земја..богами. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дефинитивно е потребен виновник... али убаво рекле србите " рѓавом к...у и длаке сметају"....
|
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
site ovie previrajna na politicka scena se so cel da prikrijat odredeni procesi vo drzavata koi za odredena grupa na lujdze se krajno stetni, krajniot rezultat e postignuvajne na raspredelba na odredeni kapitalni vrednosti,zemjista,biznisi itn. dodeka neposakuvanite i poslabite ne se istisnat od kokurencija ke se odvivaat vakvi previrajna na politicka scena.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тема предвремени парламентарни избори.. На следниве за неколку месеци,очекувам кандидатура за премиерско место наместо НГ,од страна на Бузек,Ховит ..и разбира се..Филеееее!.БЦ не оди на трка..така изјави. ..кој ќе биде како нас?..евро-премиер за состав на експертска влада. Европа ќе побара прием за влез кај нас!..ако сакаме да ја примиме,доста таа нас не дупеше. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Внеси реплика | страница <1 3031323334 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |