IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - За Иконите (само текст, без слики!)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

За Иконите (само текст, без слики!)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 57>
Автор
Порака
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 15:29
Сигурно е далеку поголем процентот на луѓе кои се писмени отколку луѓето кои ја разбираат ,,азбуката на уметноста’’.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 15:30
И патем не најдов одговор па смилувај се на мене и дај ми линк каде би можел да го најдам одговорот.
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 15:37
Originally posted by AlDra AlDra напиша:

И патем не најдов одговор па смилувај се на мене и дај ми линк каде би можел да го најдам одговорот.

А оти мислиш дека треба да се ставаат цитати на ѕидовите? И зошто вие не ставате?
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 15:42
Затоа што:

,, 15 Уште од мал ги познаваш Светите писма, а тие можат да ти дадат мудрост за да го согледаш патот кон спасението, преку вера во Исус Христос.

16 Целото Свето Писмо е од Бога вдахновено. Се што пишува во него може да ни користи за да се поучиме, да ни помогне да се поправиме и да ни покаже како праведно да живееме.

17 Светото Писмо совршено го подготвува секој Божји човек да умее да прави добри дела од секаков вид.’’(2.Тим. 3:15-17)

Божјата Реч има огромна сила, како што вели: Боговдахновено е, не поучува, нио помага да се поправиме, ни дава мудрост, ни помага да го согледаме патот на спасението, не подготвува да правиме добри дела... А кој тебе ти рекол дека ние не користиме цитати?

Кон врв
bratljube Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јуни.2008
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 16:04
Originally posted by makarios makarios напиша:

На Елините - Елин, на Јудеите - Јудеец, само за да ги придобијам...

koj go izmisli ova?

se znae, si ima makedonska crkva i makedonski gospod. si ima srpska crkva i srpski gospod. si ima grcka crkva i grcki gospod. si ima i makedonski svetci, srpski svetci i grcki svetci i tie megju sebe ne se trpat.

nemoj ti mene tuka nema ova nema ona.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 18:19
Пак нема одговор? Кажете си де што мислите, затоа сме овде да разменуваме мислења и да се поучуваме едни со други.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 18:23

Сакам да знам зошто во храмовите не употребувате цитати кои би стоеле на ѕидовите наместо сегашните икони?

Zatoa sto se toa Crkvi.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 18:25
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Сакам да знам зошто во храмовите не употребувате цитати кои би стоеле на ѕидовите наместо сегашните икони?

Zatoa sto se toa Crkvi.

А бе Темпло ти ако не ме насмееш нема кој друг! Алал да ти е!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 18:35

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Zatoa sto se toa Crkvi.

А бе Темпло ти ако не ме насмееш нема кој друг! Алал да ти е!

Ne e bas za smeenje ama cim e od tebe ne me cudi, od kaj pa ti znaes sto e crkva   
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 18:36

Сигурно е далеку поголем процентот на луѓе кои се писмени отколку луѓето кои ја разбираат ,,азбуката на уметноста’’.

E ovaa e mnogu intelektualna izjava koja vredi da se pameti - cccccccc
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 18:37
Црква на грчки еклезија, е собрание на верници.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 18:44

Црква на грчки еклезија, е собрание на верници.

Crkva na Makedonski e mesto kade sto se slavi Bog Isus Hristos, isto i mesto kade sto tie nekrsteni i izgubeni dusi kako tebe treba da se krstat......Toa e mesto kade pra pra pra babati i pra pra pra dedoti bile krsteni i taka se po red, samo izgleda deka tebe djavolot te odnel pred da te odnesat vo crkva .... a toa sto ti i tvoite se povikuvate non stop na nekoi grcki izvori,samo ukazuva na faktot deka ste del od grckata propaganda koja ovie denovi ja unistuva Makedonija...sakas da ti kazam sto e Makedonija....?????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 19:16
Crkva na Makedonski e mesto kade sto se slavi Bog Isus Hristos, isto i mesto kade sto tie nekrsteni i izgubeni dusi kako tebe treba da se krstat.... ова важи за тебе Темпло! Јас сум крстен. А тоа каде моите предци биле бањати мене не ме интересира. Тоа што ти ги кажувам грчките термини не значи дека сум гркоман. Баш напротив. Си ја сакам мојата земја.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 19:20

Crkva na Makedonski e mesto kade sto se slavi Bog Isus Hristos, isto i mesto kade sto tie nekrsteni i izgubeni dusi kako tebe treba da se krstat.... ова важи за тебе Темпло! Јас сум крстен. А тоа каде моите предци биле бањати мене не ме интересира. Тоа што ти ги кажувам грчките термини не значи дека сум гркоман. Баш напротив. Си ја сакам мојата земја.

Da beeeeeee se gleda od avion kolku ja sakas tvojata zemja, kako moze nekoj koj prvin ne si gi pocituva svoite predci da ja pocituva svojata zemja...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 57>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,180 секунди.