|
Сон |
Внеси реплика | страница <1 2930313233 55> |
Автор | |||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a prof po etika veli deka ovoj eksperiment da go nare4am so sonovite mozel da bide fatalen,i to4no e toa deka ne moze od odma da se po4ne so toa,tuku treba podolgo vreme za da uspees nekako da navlezes dlaboko vo sonot i da go kontroliras! mnogu pati mi se slu4ilo,da sonuvam losi sonista i vo samiot son da svatam deka toa e vsusnost samo los son i da se razbudam bez da bidam isplasena,4udna rabota! |
|||
She sells seashells by the seashore...
|
|||
Astra
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 297 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Profesorkata po Logika nemala vrska so tolkuvanjeto na sonovite. Sonuvanjeto na pagjanje nema takvo znacenje deka kje unmres. Prvo kako pedagog ne bi trebalo takvo nestod aim kazuva na ucenicite. Taa izgleda go tolkuvala sonot od cisto logicka gledna tocka, a kaj sonistata toa nema vrska. Tie si imaat svoja sopstvena logika i nacin-simbolika da ja prenesat porakata od potsvesta do svesta.
Se slozuvam so Nikita deka postoi moznost(lucidno sonuvanje) da se kontrolira sonot, no toa za zal im uspeva na malku lugje. Изменето од Astra - 05.Мај.2008 во 12:28 |
|||
What you see,hear and feel is not always true.
|
|||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da gi komtroliram ne mozam, ne sum naucila toa... no mozam vo sonot da prepoznaam dali e son ili vistina, toa morav da go naucam, bas poradi losite sonovi... sega ne se plasam da zaspivam, i ako loso sonuvam znam deka e "samo" son... |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa toa i kerka mi na 2 godini go moze...
Tocno znae koga sonuva a koga stvarno i se moca...
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kakoda ne!,....da ne mislish deka mozesh da gom nsonuvash toa shto sakash?,....edino vazi ona,...ako neshto epten ti e u glava nekoj den,...toa i da go sonuvash ,...ama,toa ne e isto kako da sonuvash ,...da recheme shto ke posakash ,...
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
toa ne e kontroliranje na sonot.... james dean veke objasni za toa... |
|||
She sells seashells by the seashore...
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E dobro de, neli e jasno deka ova bese sega?!.. Ili jas ova seriozno?..
|
|||
Asterix
Група Регистриран: 08.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
koga bev mal jebiga stalno se mocav vo sonot.Inace sonot trae maksimum do 7 sekundi i svasta moze da ti dojde za toa vreme
|
|||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мене ме нервира што од соновите најчесто паметам само една, две слики, не ги помнам како поврзани настани(другарка ми вели како филм) па поради тоа не можам ни да ги прераскажам а камо ли да најдам некакво значење во нив.
|
|||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пред да си лигнеш мора да си кажеш - "Мора да запамтам што ќе сонувам" ... и во текот на спиењето "да внимаваш". Кога ќе станеш веднаш размислувај што си сонувала и потруди се да го запамтиш сонот убаво! Еве јас ќе ти кажам еден пример дека кога дознав за дискусиите - дали сонуваме во боја или во црно-бела (техника ), се потрудив да внимавам на тоа и "открив" дека сонувам во боја (но некогаш и црно-бело), се зависи!!!! |
|||
Astra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Toa e avtosugetsija ili sebeprogramiranje?
|
|||
|
|||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Richtig !!! |
|||
Astra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Иии сега и на германски ќе лафиме?се шегувам.
Туку околу сонувањето во боја имач ли некоја боја која евентуално доминира во твоие соништа? |
|||
|
|||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сори за германскиот.... ми се испушти! Па... не знам баш... ми се случувало да ги сонувам сите бои, иако најчесто сонувам сиво и ноќно време кога боите не доаѓаат до израз! Ама многу убаво се сеќавам на една трафика од сон, дека беше зелена како што си е ... многу јако зелена... после имам сонувано окер кола.... (бојата беше ептен впечатлива и многу реална - како во живо да ја гледам)... исто така и огин (експлозија) - мешавина на жута и црвена... како во филмовите беше.... фантастично!!! Па.... која ми е дијагнозата??? |
|||
Внеси реплика | страница <1 2930313233 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |