|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика | страница <1 2829303132 58> |
Автор | |
ljupcebgd
Група Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slucajno nabasah na ovaj forum pa da iskoristim priliku da pozdravim sve meni znane i neznane ljubitelje makedonske (stare) muzike
Nikola Badev Nikola Badev - Acano, mlada nevesto 1 Nikola Badev - Acano, mlada nevesto 2 Nikola Badev - Ajde da li znaes pametis Milice, Kazi Jano Nikola Badev - Ajde pukna puska vo cikma odaja Nikola Badev - Ajde puska pukna Nikola Badev - Ajde, da li znaes, pametis Milice Nikola Badev - Ajde, razbole se mojto libe Nikola Badev - Antice dzanam dusice Nikola Badev - Biljana platno belese Nikola Badev - Biljane, mome ubavo Nikola Badev - Blaze tebe mori Mitro 1 Nikola Badev - Blaze tebe mori Mitro 2 Nikola Badev - Bog da bie Ruse tvojta majka Nikola Badev - Bolna je padnala mladata madjirka Nikola Badev - Crno mu bilo pisano 1 Nikola Badev - Crno mu bilo pisano 2 Nikola Badev - Dafino, vino crveno Nikola Badev - De mori Vase, Vase Nikola Badev - Dedo Dimo, na starost se zeni Nikola Badev - Despa si stoi kraj Dunava Nikola Badev - Devet godini Nikola Badev - Dimce i Kiro Nalbatot Nikola Badev - Do tri mi puski puknaja Nikola Badev - Dremka mi se, dreme, mila mamo Nikola Badev - Ergen odev majko Nikola Badev - Ete taka dedo Dimo Nikola Badev - Ferman dojde od Stambola 1 Nikola Badev - Ferman dojde od Stambola 2 Nikola Badev - Frosino mome 1 Nikola Badev - Frosino mome 2 Nikola Badev - Gina, Gina, licna Gina Nikola Badev - Golema ridza ti cinam 1 Nikola Badev - Golema ridza ti cinam 2 Nikola Badev - Gukni mi gukni Nikola Badev - Ilija, fidan bojlia Nikola Badev - Janke le, Janke ubava Nikola Badev - Jaze si go sakam popovoto Stojne Nikola Badev - Junak vrvi niz poljana zelena Nikola Badev - Kandisuj bre ludo, mlado 1 Nikola Badev - Kandisuj bre ludo, mlado 2 Nikola Badev - Kate, Kate licno mome Nikola Badev - Kazi Rajne, kazi duso 1 Nikola Badev - Kazi Rajne, kazi duso 2 Nikola Badev - Kazi, kazi oblace le belo Nikola Badev - Kicice bujna golema Nikola Badev - Kicice Nikola Badev - Kinisala Rosa u planina Nikola Badev - Koga vojnici odevme (Vojnata trigodisnata) Nikola Badev - Konja vrana javam jas Nikola Badev - Kraj Vardara visoki bairi Nikola Badev - Lence bre duso Nikola Badev - Ljubese me ubava Elena Nikola Badev - Lulela e Jana Nikola Badev - Majka na Marika dumase 1 Nikola Badev - Majka na Marika dumase 2 Nikola Badev - Maro, Marike fidan bojlike Nikola Badev - Mavrovo Nikola Badev - Mi zaplakalo seloto Vatasa Nikola Badev - Milke, duso Nikola Badev - Mori mome Magde Nikola Badev - Morska sir Nikola Badev - Nad selo Lavci Nikola Badev - Ne mi go lazi Djordji Mareto Nikola Badev - Ne se beli Mare mori Nikola Badev - Ne stoj mome Nikola Badev - Nemoj me mila mamo luto da kolnis Nikola Badev - Nevesto licna, kalesa Nikola Badev - Ogin go gori Brezovo Nikola Badev - Ohrid, Ohrid Nikola Badev - Oj Jano,Jano Nikola Badev - Oj ti pile, slavej pile Nikola Badev - Oj, Nedo, Nedo Nikola Badev - Oj, Satesko reko silna Nikola Badev - Parahodot mi pristigna Nikola Badev - Pesna za Gorgi Sugarev Nikola Badev - Po fabrikite vo Germanija Nikola Badev - Podranila Cena Nikola Badev - Poslusajte patrioti Nikola Badev - Prasa li Tinke majka ti Nikola Badev - Razbole se mojata Irina 1 Nikola Badev - Razbole se mojata Irina 2 Nikola Badev - S' kamenicki frlat mamo Nikola Badev - Sadila Jana Nikola Badev - Sardisale lesockiot manastir Nikola Badev - Se omazih Nikola Badev - Sevdalino, maloj mome Nikola Badev - Skopje, Skopje Nikola Badev - Slavej pile pee niz gora zelena Nikola Badev - Slegov dolu vo izbata Nikola Badev - Snosti dojdov, ej mori Mare Nikola Badev - Snosti minav pokraj vazi Nikola Badev - Snosti si maiko pominav Nikola Badev - Stani mome da zaigras Nikola Badev - Sto e Skopje pusto Nikola Badev - Sto mi e milo, Guno Nikola Badev - Sudbo moja Nikola Badev - Tamo dolu Krivolacko Nikola Badev - Teska bese nasata razdelba Nikola Badev - Trba trbi gevgelisko Nikola Badev - Vino pijam, em rakija Nikola Badev - Vo tuginata dalecna Nikola Badev - Za kogo gi cuvas Dano ocite Nikola Badev - Zbogom majko 1 Nikola Badev - Zbogom majko 2 Nikola Badev - Zedov zena mrzeliva Nikola Badev - Zosto jas otidov na daleku Nikola Badev - Zosto mila majko ti mene me rodi http://rapidshare.com/files/286294750/Nikola_Badev.part1.rar http://rapidshare.com/files/286301201/Nikola_Badev.part2.rar http://rapidshare.com/files/286307935/Nikola_Badev.part3.rar http://rapidshare.com/files/286311977/Nikola_Badev.part4.rar Pozdrav |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добредојде за Љупче на форумот.За оние кои не знаат,тој е еден од најголемите промотори на македонската музика по целиот нет...и пошироко. Не замерувајте му што не пишува македонски,не знае баш добро да пишува,но разбира се.....Се надевам дека ќе постави дел од својата колекција и на овој форум.... Поздрав Љупче |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ги немам омотите од оваа ретка плоча.Издадена за Југотон во 70-те години,Ако некој има било каква слика или информација за овој состав,би сакал да каже нешто повеќе
Prilepski Esnafi - Blazesti maloj mome_18,04.1974.mp3 Prilepski Esnafi - Da ti pukni mila majko najmiloto_18,04.1974.mp3 Prilepski Esnafi - Kade se culo videlo_18,04.1974.mp3 Prilepski Esnafi - More sto ti tekna, sto pobegla_18,04.1974.mp3 http://rapidshare.com/files/365591955/Prilepski_Esnafi-Upload_by_mariovec.rar |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoja cest
|
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ljupcebgd
Група Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поздрав од мене до Мариовец и убавите девојки на форумот
EZGIJA...Kaval, zurla, gajda, tambura, tapan Cazim i Mahmut Muzafer - Kumova KUD Sedmi septemvri - Makedonska gajda Majovci - Salovci Majovci - Mijacka Saso Mitev - Bistra voda Saso Mitev - Dolina Saso Mitev - Kitka Saso Mitev - Meden kaval Saso Mitev - Ovcarski sir Saso Mitev - Pirinska Saso Mitev - Reka na zivotot Saso Mitev - Sarena gajda Saso Mitev - Sirno pole Saso Mitev - Sred selo Saso Mitev - Stakleno more Saso Mitev - Zelena gora Pozdrav |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ха,ха,ха...браво другар...Тоа што го реков окулу пишувањето не требало да го сватиш толку сериозно..повеќе беше на шега...секако дека мене не ми сметаш на било кој јазик да пишуваш...слободно пишувај на српски ако ти е полесно..се надевам дека никој на форумот нема да ти замери за тоа. поздрав |
|
vedes
Сениор Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa da se javim i jas...
Pozdrav do site ljubiteli na ubavata narodna muzika Folklornata grupa MEGDAN od Kocani Ajde sonce zajde Bojane,belo Bojane Dimitrija dzanam Dvori mete Angelina Lenka bolna lezi Ogrejava mesecina Oj neveste crno oko Panagir mi se sobira http://rapidshare.com/files/365985151/Folkgrupa-Megdan_Kocani.rar.html
Изменето од vedes - 21.Март.2010 во 18:09 |
|
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала Ведес за ова...Доколку има уште нешто од нив,би ти бил благодарен. Поздрав |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mariovec,
na zal zasega imam samo ova od kocanskata folkgrupa MEGDAN - pesni koi sam sum konvertiral od videa vo mp3... mnogu mi dopagat... A Megdan kacena od Emil ne e istata... Pozdrav Изменето од vedes - 21.Март.2010 во 19:38 |
|
|
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2829303132 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |