|
Што можеме да направиме за Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 2829303132 34> |
Автор | |||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kako prvo ne sum OBOEN so nitu edna partiska boja. Ednostavno gi mrazam tie boi osobeno boite na svete najgolemi partii. A proletnata ofanziva kako ja narekuvash ne se dolzji od individualno brzanje.........po sredi e zaboshotuvanje na kolektivna odluka na dvete partii i toa tokmu povrzana so imeto koe sakale ili ne dokolku ne dojde do krig blic ofanziva ili predvremeni izbori nezavisno od ishodot kje mora da obelodenat mnogu raboti a ne samo imeto Severna Makedonija.......mora da se kazje i za tajniot dogovor (vo koj imaat meshano prsti i dvete partii) so Ahmeti za borcite na UCHK, za nemozjnosta a vleguvanje vo NATO i EU i dosta drugi raboti....... Znachi jas slobodno gi nabljuduvam site i gi kritikuvam ili vulgarno kazjano gi bodam vo ochi. Pogledni ja temata za Dragan Pacinov prochitaj ja za da svatish deka nitu edna politichka boja nemozje da zastane na mene......a uz pat kje ti kazjam famozniot Pacinov mi e drugar od detinstvo ili potocho mi beshe drugar do 04,Maj 1996 godina................ |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
_free_
Нов член Регистриран: 12.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pred se, SITE NIE treba da gi izbrkame ovie stari volci koi ne lazat so decenii, si teraat svoi biznisi, kradat od drzavata i na kraj voveduvaat nekakvi si glupavi zakoni za da go napolnat buxhetot, i od seto ova posledicite ke gi snosat i trpat samo obicnite gragani. Za zal od den na den se poveke sum razocarana od drzavava i ne gledam perspektiva od nea. Moite roditeli so decenii rabotele za ovaa drzava plakale pridonesi za na kraj da ostanat stecajni rabotnici i da se dovedat vo situacija da nemaat za parce leb. A za toa sto treba jas da napravam za drzavata, e navistina ne znam i nemam kako, taa ne zavisi od mene, taa zavisi od grupa IDIOTI koi resavaat za sudbinata na drzavata i na ovoj narod koj zivee tuka. A i da sakam nesto da napravam, pa koj me prasuva mene, jas sum tuka samo da rmbam za parce leb, da glasam za idiotite (ili ako ne glasam jas, ke glasa toj koj e po silen vo izbirackoto mesto, i normalno tuka sum da zgresam da ispusam edna cigara nekade i edvaj cekaat da me kaznat bvidejki samo so kazni se polni bvuxhetot na drzavata. Imam uste mnogu komentari okolu temava, no ke ostavam za nekoj nareden period bidejki definitivno mi se kacuva adrenalinot koga ke pomislam na nekoi raboti...
|
|||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За Република Македонија треба многу да се направи.А ние ништо не можеме да направиме.
Да беше поинаку досега ќе беше направено нешто.Од луѓе кои се свртени кон назад во минатото и гледаат со темни наочари напред во иднината-ништо неможе да очекуваш. Којоти кои чекаат мрша и се саладат. Сите се незадоволни, а се радуваат на водачот и го слават.Зарем нешто не е во ред со луѓето? |
|||
Кој бара ќе најде.
|
|||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Политиката на страна!Јас кога чекорам напред гледам напред, а не како тебе -назад.Кој спомна партија или затворени фабрики? Или некои три години? Какви три/ Чии три години? А за визна либерализација ќе разговарам по две год кога имам закажано да го земам НОВИОТ ПАСОШ. Сега ништо не ми значи, оти неможам да патувам никаде, а и плата не сме земале 3 месеци - а без пари се патува само на штрајк пред властодршците. ЕЕЕЕЕЕЕ, на 30 КМ да ти е Европа, а да не можеш да одиш-немаш патна исправа. Синоќа јавија за распродажба од 30-50% во јужниот сосед, ама без пари и пасош - џабе што нема визи! Ај, сега и на нас не ни се погодува! |
|||
Кој бара ќе најде.
|
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А Јас пак ќе прашам....што може да направи Македонија за нас.....
Убаво кажа Лилица....да ми даде Македонија пасош после две години....
Па по се исплати човек да извади бугарски пасош...побргу ќе го добие отколку македонскиот....
|
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да во право и Македонија повеќе прави за странските државјани отколку за своите Македонци,така ако се надоврзам на твоето размислување за бугарските пасоши и бугарските државјанства кои одат заедно со нив,денес имаме многу бугарски државјани кои уживаат благодет во нашата земја,а за возврат даваат за Б,лгарија.Веќе е и поразително што во нашиот образовен систем се примаат бугарски државјани со бугарски дипломи и ги учат нашите деца според нивниот образовен систем,така да ова прашање за тоа што ние би направиле за оваа земја е дискутабилно? |
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
lilica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Жал ми е што една работа сеуште чека да се заврши-ОТСТРАНУВАЊЕ НА Н.Г. ОД ПОЛИТИЧКАТА. Егејски манипулатор. |
|||
Кој бара ќе најде.
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од МАРШАЛ - 15.Јануари.2010 во 13:12 |
|||
ThePPPTrooper
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас ќе одам офтопик, но сметам дека треба да го зачуваме човечкото достоинство и додека пишуваме на форумов. Некој би можел да биде навреден од ова. |
|||
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
|||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Барав по форумот каде да ја изразам болката од работите што ми се случуваат на сопствена кожа,а се поврзани со историјата наша Македонска.Ете одлучив овде да напишам некој ред кај ВМРО или уште како сакате да го прикажете во неговите форми на менување во Историјата,па некогаш веројатно и за денешните ВМРО-а посебно ДПМНЕ ќе пишува на свој сопствен начин.
Но да не должам ,само би рекол дека сите превирања и неможноста за опстојување на вистинска Македонска држава си има во проблемите на самите оние кои учествувале во создавањето на таа држава се бореле за незе,но и битно е прашањето од кого биле помагани за после да враќаат одредени услуги. Еве што мислам,кратко мојот родител страдал за оваа земја и во поновата историја ќе биде внесен како човек кој лежел во затвор за македонските идеи,јас бев воспитуван во тој дух и како Македонски патриот си ја сакам оваа земја,па мислам дека и работам како Македонец за сите работи во мојата земја кои ќе придонесат во подобар развој на незе,затоа што да се разбереме она што го дискутираме од историјата не биле само настани попусто направени,тие имале одредена цел,но ете начинот на таквите превирања не следи и денес,јас како граѓанин на оваа земја го изгубив работното место,баш токму од дејноста на ВМРО,во овој случај ДПМНЕ и за да биде апсурдот поголем местото го зазеде завршена студентка од Б,лгарија,која знеме дека за да добие диплома мора да се пише б,лгрка,па сега да работи во образовна институција и да предава на нашите деца,а образована во блгарска држава која не ни признава ништо наше од диплома па натаму. Значи еве ви директни случувања поврзани со една партија која се декларира како наследник на едно свето ВМРо,па сега проценете какви прикаски ќе се опишуваат во иднина ,ако останеме да битисувама како Македонци. |
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
што може да направат разумни и морални луѓе за ова држава?
САМО ДА ДОЈДАТ НА ВЛАСТ!!!
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да работиме, да придонесуваме за неа, за народот а не за себе, не за својата фамилија. Никако не смееме од Македонија да правиме свој пашалук, бегалуг, мека од каде ке црпиме се што може да се црпи и да не се мисли за идните поколенија. За жал Македонија има повеќе црпатори, а помалку вистински луѓе кои мислат за неа.
|
|||
CICAMACA
Група Регистриран: 18.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За жал оваа историја е и моја. Исто ми се случи, од истите луге, во истата држава, за ист ПРЕКРШОК. Зошто Р.Македонија не казнува? Како да направам нешто за неа, кога ме понижува и отфрла татковината? Не остави да гладуваме и да страдаме заради тоа што не сум ничиј слуга! ЕЕЕЕЕЕЕ, време е да се фати пат кон непознатото, кон тугина, кон измачувањето и понижувањето од тугинец. Подобро да не ги гледам овие стравотии и да страдам од непознат, одколку од другар свој или брат. Ете тоа што може да направам за Р.М. |
|||
Внеси реплика | страница <1 2829303132 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |