IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ГРЧКА ПРОПАГАНДА, притисоци, уцени, инциденти...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ГРЧКА ПРОПАГАНДА, притисоци, уцени, инциденти...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 62>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 15:15
Оставете го Груевски настрана, има доволно теми за него на Политика.

А оној изродот Глигоријевиќ или како и да се презива, е типичен пример (малку поекстремен) за она што нашата позиција ја прави немоќна и инфериорна: домашните несогласувања и поделеност, кога е во прашање нашата историја и идентитет, неединството по најзначајните прашања за нашето опстојување.
Да немаше вакви примери како него, уште на почетокот на нашето осамостојување, можеби и немаше да ни се случува се’ она што денес ни е секојдневие, немаше сега да преговараме за името и да се влечкаме по ходниците на белосветските организации, чекајќи да се смилуваат над нашата судбина и да не примат во свое друштво.
Да застаневме малку поцврсто и поединствено во одбрана на нашиот идендитет и да покажевме малку повеќе национално чувство и патриотизам, сигурна сум дека сега немаше да бидеме на ова дереџе.
Не се будали грците што фрлаат грдна пара на пропагандни активности.
Во Грција секое различно мислење од национално дефинираните интереси го третираат како дејствување против државата, го санкционираат, исклучуваат членови од партии заради лични ставови кои не се во согласност со нивните државни интереси...
Кај нас чорба-каша...
Секој влече на своја страна, а државата е како мува без глава, во отсуство на национална стратегија.
И сеуште лутаме низ лавиринтите на историјата...

Кон врв
Rafiz Aliti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rafiz Aliti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 17:39
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Како станале бе тие македонците антички наеднаш?Неможеме ние да бидеме ништо античко,што и да направиме,бидејќки не сме живееле некаде 2000 години

Konecno makedonecot da kaze nesto pametno..
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 18:02
Originally posted by Rafiz Aliti Rafiz Aliti напиша:

Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Како станале бе тие македонците антички наеднаш?Неможеме ние да бидеме ништо античко,што и да направиме,бидејќки не сме живееле некаде 2000 години

Konecno makedonecot da kaze nesto pametno..

Да ама дочитај шо напишав
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 18:34
... mene povekje me interesira kako kje rascisti Dora Bakojani so svojata dvolicnost, bidejki deneska vo Belgrad dade izjava deka grcija nema da go priznae kosovo. Shto kje izjavi utre vo Kosovo, a zadutre vo Tirana, bidejki niv ne kje gi interesira odnosot na Grcija sprema Makedonija tuku odnosot na Grcija sprema niv.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 18:37
lele ....... gi legnavme na grb so nasite kontra - argumenti pa sega eksik ostana da go resime prasanjeto za dvolicnosta okolu priznavanjeto na kosovo ............ mu rekol kjoriot na slepiot , VIDI GO DRVONO смеење........ ili , pocuvaj mi go kopilevo da se iskaram so k*rvana голема%20насмевка

Изменето од miroslav_g8 - 02.Февруари.2009 во 18:39
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 18:43
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

lele ....... gi legnavme na grb so nasite kontra - argumenti pa sega eksik ostana da go resime prasanjeto za dvolicnosta okolu priznavanjeto na kosovo ............ mu rekol kjoriot na slepiot , VIDI GO DRVONO смеење........ ili , pocuvaj mi go kopilevo da se iskaram so k*rvana голема%20насмевка

Iskreno ne go razbrav komentarov.изненадување Posebno ova so k****ta i kopileto
Mojot komentar se odnesuva na toa deka i pokraj srpsko-grckoto prijatelstvo grcija ne stavi veto za priem na albanija vo EU...

Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 20:46
Додека КУЧКАТА Бакојани лае во Белград дека ние сме тие што вршеле опструкција на преговорите за името, милошевски ја кани Гејската Шевица на дипломатија во Македонија...

Според мене одличен потег...
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 21:22
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Додека КУЧКАТА Бакојани лае во Белград дека ние сме тие што вршеле опструкција на преговорите за името, милошевски ја кани Гејската Шевица на дипломатија во Македонија...

Господине сакам да ми објаснете зоѓто е според вас одличен потег?
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 21:42
Originally posted by mileg mileg напиша:

Затоа што мислам дека на МНОГУ добар начин Милошевски одговори на нејзините обвинувања во Белград дека Македонија попречува решавање на спорот со името...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 21:46

Originally posted by mileg mileg напиша:

Затоа што мислам дека на МНОГУ добар начин Милошевски одговори на нејзините обвинувања во Белград дека Македонија попречува решавање на спорот со името...

а такка е господине се согласувам со твојот коментар само да те надополнам дека тој е најдобриот министер до сега.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 21:49
da ... i jas se soglasuvam ....... nema podobar ........... голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 21:56

da ... i jas se soglasuvam ....... nema podobar ........... голема%20насмевка
Браво бе Мирослав значи веќе си од мојата страна алал да ти е
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 22:03
da be ...... podobar nema i tesko deka kje ima ........ garant голема%20насмевка
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 22:54
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Iskreno ne go razbrav komentarov.изненадување Posebno ova so k****ta i kopileto
Mojot komentar se odnesuva na toa deka i pokraj srpsko-grckoto prijatelstvo grcija ne stavi veto za priem na albanija vo EU...

grcija go znae albanskiot mentalitet ... znae deka takov poteg moze da ja cini mnogu ... grcija gi ima svoite sateliti i vo albanija... tie pobaraa od grcija da ne go potpisat dogovorot  za albanija no znae deka problemi so dve drzavi istovremeno ne moze da tera ... plus + znae deka na stranata na albanija stabilno stoi i silnata Turcija koja ednas veke i pokaza zabi za albanija... znaat grcite do kade da idat ... ne se glupi... 
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,176 секунди.