IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонско-Албанско пријателство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонско-Албанско пријателство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 40>
Автор
Порака
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:12
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

heheh kultuzine daleku si od makedonija, a mozebi i dolgo. kaj sto glasav jas nemase policaec za lek, taka sto kloku ja zavrsil rabotata toa e ?

Toa da mene mnogu me cudi, koga e ocigledno kade ima nemiri zosto ne se postavat kameri koi ke go nabljuduvaat glasackiot proces.
London nemozes da se mrdnes a da ne bides sniman a nie nesme sposbni vo Aracinovo da gi pokrieme izborite so kamera materijal.
A i so vikas nemalo policija i toa e mnogu cudno.
Kako i da e Albancite pokazaa katastrofalno cuvstvo za demokratija i pred se pocit kon sopstvenite glasaci.

Ova so policijata BACHIOS e mnogu delikatna tema , koga nema policija se zalite deka gi nemalo a koga gi ima im vikate odete si.
Zemi primer Aracinovo.

Vo sekoj slucaj ima dosta pritvoreni , megudrugite tipacot od Kondovo.

Na povtornoto glasanje sosema sum siguren deka ova nema da se povtori i deka ke ima dovolno policija i deka ke mozat glasacite kako luge da glasat, kako sto Glasame nie vo Strumica, Kocani , Stip....

za kamerite soglasen, 12 casa prestavnici od obse ( a ne samo 5 minuti u gitla)
a deka ke ima polcija, pa fala bogu, da ne ocekuvame pak polnenje na kutii. No mislam deka samo eden megjunaroden nabluduvac sto ke stoi 12 casa bi bil dovolen

i edno posledno
organizacijata na izborite e odgovornost na vlasta.
ako saka taa da bidat regularni ke bidat, ako ne saka nema da bidat
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:12

ti ne znaes za toa no taa ,,intitucionalizacija,, na alfite bese glaven faktor na neredite vo izborite

BACHIOS ako informaciite ti se od stabot na DUI togas e bespredmetno da diskutirame.
Te smetam za seriozen i pred se realen covek i zatoa ocekuvam od tebe informacii za koi si siguren, a ne rekla kazala muabeti.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:13

Со дискусија во која се навредуваат поедини членови и со повторно мешање на Србија во дискусијава и на оваа тема сте оффтопик....ДА!!!

Продолжете со дискусија која се однесува на Македонско-Албанско пријателство, и секако изборите бидејки и тука се виде големото пријателство и љубов, нели...и се почувствува, а последиците следат...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:16
ne sine mojot ,,instuticinaliziran,, kosmija, od sutka stana alfa- licno go vidov so znacka
tolku od mene- samo za informacija zosto takva barase ,a dali ke veruvas toa ti go ostavam na tebe

pozdrav

uste nesto zosto nemase slicni scenarija 2006, eve koga dui bese na ,,vlast,,- analize this
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:16
Originally posted by M.Dudulovski M.Dudulovski напиша:

Koга сме кај македонско-албанското пријателство, за да профункционира вистински, потребна е добра волја кај двете страни. Кога специјалците го убија мафијашот во Арачиново, кој претходно уби полицаец, во Арачиново организираа разни блокади, градоначалникот ја откажа соработката со полицијата, со ОБСЕ, рече дека никој е пожелен...А само малку пред тоа, околу Нова година, во селото беше убиен еден 80-годишен старец, Македонец. И тогаш имаше само молк. Зошто тогаш неговите `соселани` не излегоа на улица, зошто тогаш градоначалникот на Арачиново не се појави барем да даде некоја изјава дека му е жал, да побара да се најде убиецот? Колку што знам, убиецот се` уште не е најден. Е тоа така не иде...

od prosta pricina ... sto ne sekoj ima isti tolkuvanja za prijatelstvo i sozivot .... sto ne sekoj prijatelski gleda na podadenata raka posle seto ona sto se sluci 2001 - ta .... sto ne sekoj ima cesni nameri kon drzavata vo kojasto zivee ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:19
Originally posted by moira moira напиша:

Со дискусија во која се навредуваат поедини членови и со повторно мешање на Србија во дискусијава и на оваа тема сте оффтопик....ДА!!!

Продолжете со дискусија која се однесува на Македонско-Албанско пријателство, и секако изборите бидејки и тука се виде големото пријателство и љубов, нели...и се почувствува, а последиците следат...

i kakva e prognozata be moira
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:20

ne sine mojot ,,instuticinaliziran,, kosmija, od sutka stana alfa- licno go vidov so znacka
tolku od mene- samo za informacija zosto takva barase ,a dali ke veruvas toa ti go ostavam na tebe

pozdrav

uste nesto zosto nemase slicni scenarija 2006, eve koga dui bese na ,,vlast,,- analize this

Ti veruvam za ona sto ti si go videl.
Inaku od stabovite na DPA i DUI vinata si ja frlat edni na drugi.
Jas veruvam deka i dvete partii se odgovorni za ova sto se sluci.
A sekako i vlasta so nedovolno obezbeduvanje na glasackite mesta vo koi i slepec znaese deka ke ima incidenti.
Me interesira sto ke se sluci za dve nedeli.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:23
od prosta pricina sto sekoj obid da se kaznat zlostornici i narko mafijasi , sekogas koga ce se sokrijat vo nekoe getoizirano selo , zavrsuva so pukotnici i napadi vrz pripadnicite na bezbednosnite sili na RM ... a sekogas koga ce se ubie nekoj koj e " samo " Makedonec i koj saka da zivee vo svoeto selo koe za zal i po sila na mafijaskite priliki e nepogodno za zivot na Makedonci , e toa e nekaznivo od prosta pricina sto ubieniot e " samo " Makedonec .......  DEMOKRACIJA ..... i primer za sozivot ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:23
nisto spored mene ,ke dojde armija od nabluduvaci stutkani vo 20 glasacki mesta , so 1000 kameri a i brojot na glasovite ne e tolku atraktiven..

koga glasav jas vo momentot imase eden nabluduvac, i slusnav kako eden mu vika na drug ( partiski momci)--ne ne , ovie se tuka!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:25
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

pozdrav

Ti veruvam za ona sto ti si go videl.
Inaku od stabovite na DPA i DUI vinata si ja frlat edni na drugi.
Jas veruvam deka i dvete partii se odgovorni za ova sto se sluci.
A sekako i vlasta so nedovolno obezbeduvanje na glasackite mesta vo koi i slepec znaese deka ke ima incidenti.
Me interesira sto ke se sluci za dve nedeli.

tie vinata mozat da ja prefrlat kolku sakat, no ja znam realnosta, a toa ja znaat i 80% od albancite

jas poveke bi ti preporacal da se interesiras koj ke bide vo koalicija so grujo , toa e pointeresno

Изменето од BACHIOS - 05.Јуни.2008 во 14:26
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:27
tokmu taka ... koga dui bese na vlast , izborite gi zagubi fer i posteno ...  a sega se obiduvaa da gi dobijat ama so pogresna strategija ... sakaa so kalash demokratija ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:28
i posle , VASITE se vinovni збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:28
aj pozdrav

i ne e sve kako sto pisuvaat vesnicite (ili kako ke kaze latas )
nikogas ne e taka
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 14:30
JBG .... srecni sme za razlika od tebe ... sto ne cekame da dobieme depesha od pristina .... za da ni ja kazat  "vistinata "....... si imame svoi mediumi .... ne sme zavisnici ....

Изменето од miroslav_g8 - 05.Јуни.2008 во 14:30
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 40>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.