|
Признавање на Косово |
Внеси реплика | страница <1 2829303132 155> |
Автор | ||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку за информација... Јас су чистокрвен Македонец и од мајка и од татко и не се занимавај те кој што е, туку занимавајте се со темава... Како што реков јас сум Мекедонец и не се срамам јавно да ги подржам моите браќа Срби. Па кој како сака нека го тумачи тоа уопште нема да се замарам , како што ни мене не ме интересира дали некој е Б`лгарин, шипац, или нешто друго... Кој е за признавање на Косово и Метохија нека даде факти зошто така мисли. Јас сум против признавање затоа што сум од страна на правдата и не се слагам со сила и помош од САД и компанија (само затоа што се појаки), да одзимаат територија на една суверена држава...
|
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NE MI E JASNO ZOSTO GI NAREKUVAS SRBITE BRAKA, TIE NIKOGAS I PO NISTO NE IM BILE BRAKA NA MAKEDONCITE. NAPROTIV SEKOGAS IMALE TERITORIJALNI PRETENZII KAKO I OSTANATITE KOMSII VPROCEM. PRASAJ AKO IMAS NEKOJ DEDO KOJ ZIVEEL ZA VREME NA SRPSKO VO MAKEDONIJA. IMAS PRAVO DA GI SAKAS AMA DA GI NAREKUVAS BRAKA NA MAKEDONCITE E MALCE NESERIOZNO. OSVEN TOA PAZI DA NE SE RAZOCARAS AKO GI ZAPOZNAES PODOBRO, VAKA OD DALEKU I TAKA I TAKA. OVA TI GO KAZUVAM ZOSTO IMAM ZIVEENO 14 godini VO SRBIJA. |
||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Баш напротив ги знам мнооооогу добро , нема потреба да ми кажуваш. А за тоа дали ни се браќа или не, ај да направиме една таква тема ако сакаш... Никој не бил угнетуван од Србија, молим те не шири лажни факти ОК? Територијални претензии???? Свашта!!! Него изјасни се дали си за признавање на Косово и Метохија или НЕ..!? И зошто ?
Изменето од DelijaSkopje - 17.Април.2008 во 19:24 |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
PRASAJ GI POSTARITE KOI BILE POD SRPSKO KOGA IMALO SRPSKI ZANDARI ZA VREME NA SHS. NE SE ZNAE KOJ BILE POLOSI SRBITE ILI tatarite. TI PISAV I ZA GAZDATA NA STANOT VO KOJ ZIVEEV 30 GODINI VO MAKEDONIJA I USTE CEPASE SRPSKI STO E TOA NE LI E NACIONALISTICKI SOVINIZAM, NELI E NEPOCITUVANJE NA DRZAVATA VO KOJA ZIVEES , NELI SE POKAZUVA SO TOA NIVNATA CEL KOJA SEKOGAS JA KAZUVAT "MA SVE JE OVO SRBIJA, KAKVA MAKEDONIJA" AKO SAKAS DA GI VIDIS OVIE LUGE VO ZIVO ODI VO KARPOS DVA ZASTANI KAJ TEATAROT ILI KAJ PRODAVNICKATA KE GI VIDIS. KUP PENZIONERI JADAT MAKEDONSKA PENZIJA A KOGA KE GO PRASAS NESTO TI ODGOVARA NA SRPSKI. AMA NIE OVCITE USTE KRSIME JAZIK DA IM ODGOVORIME NA SRPSKI DA NE IM GO SKRSIME ATAROT. |
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Temata e za kosovo, a srbija nemat nikakva vrska so temata. pametno ce bide na novata garnitura od vlast sto ca dojt prvo sto ca storit da go priznajt na kosovo.
Makedonija trebit da si go gledat svojot interes a kosovo e edinstvenata drzava so koja imame suficit vo trgovijata, pa tea treba da gledame da go zacvrstime. |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako e vistina ova, togas sme stvarno jaden narod nie makedoncite. pogolem srboljub si od Sveti Sava, so Delija avatar, so Yugoslavia lokacija, so prisustvo na site temi za Kosovo, a nigde za makedonija, so narekuvanjeto na srbite braka, istite tie sto ni negiraat crkva i sto so grcite go kovaat planot za nase unistuvanje... blaze si nas ako site se volku 'cistokrvni'. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a,rusite gi zaboravi?,....i gazot ke go dade ,...za niv!
Изменето од brza - 18.Април.2008 во 00:33 |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
amen momci i vie li go usetivte
|
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SAD i kompanija se momentalno najgolemiot prijatel na MK, a sto se jaki ,jaki se nema sto. Taka sto sine neprijatel moga neprijatela e moj prijatel
|
||
|
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bravo delija ti se vosh*tuvam kako razmisluvas.
Znaci srbin koj zivee 30 i poveke godini ne me pocituva i ne go govori mojot jazik, a jas koj sum roden vo Makedonija treba da mu govoram na srbski. DO KOGA KE SE PONIZUVAME SAMITE SEBE. Ako samite ne si go cenime jazikot nikoj nema. Ti rekov vo srbija imam ziveeno 14 godini megutoa i den denes so srbi govoram isklucivo Makedonski ne za trugo tuku zatoa sto tie i tatarite toa go zloupotrebuvaat. Hrvatska e druga prikaska. Slusaj go ovoj muabet sto go slusnav vcera i razmisli za toa ako si Makedonec. Nastanot e okolu 1930 godina koga bile srbite vo Strumica. Na tetin mi brat mu e pop. Go prasav vcera zosto tolku sakal da stane pop neli vo komunizmot toa ne bese bas ednostavno. Toj mi vika zatoa sto Srbite go ubile negoviot cico koj isto taka bil pop, a go ubile zatoa sto bil Makedonski pop i rabotel za interesite na Makedonskata crkva, a kako sto i samiot znaes osven sto ja vikat Makedonija juzna Srbija ne ja priznavat do den denes crkvata. Tolku za tvoite braka kolku da znaes... Изменето од moira - 18.Април.2008 во 12:24 |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
CRO da ne se navredi sto ne te spomnav. Izvini jas samo gi spomnav onie sto mi upadnale vo oci , BACHIOS zosto cesto diskutirame pa se osekam kompetenten da go kazam. A Albaniangirl, verojatno zosto e devojka a ima i nekolku ubavo napisani posta. |
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
evala samo sto delija toa ne saka da go priznae, a zgora na toa uste den deneska se negira mk crkva od strana na SPC , so popot Jovan (ili kako se vikase) Изменето од moira - 18.Април.2008 во 12:25 |
||
|
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BACHIOS se dodeka ne se cenis samiot sebe nikoj nema da te ceni.
A tuka ima takvi facki eden kup, da ne gi nabrojuvam bidejki ne e korektno. Za sreka poveketo sme MAKEDONCI - MAKEDONCI ( ne Makedonci-Srbofili ili Makedonci tatarofili ) i se dodeka ne ima ovaa drzava ke opstojuva. Sto se odnesuva do Kosovo iako poveketo kosovci i nivnata politika ne mi se po kejf , Makedonija mora da si go bara svojot interes vo odnosite so Kosovo. A interesot e trgovija i rabota na nasite firmi tamu. Jas licno ocekuvam deka vo naredniot period Evropa ke go pomaga zajaknuvanjeto na Kosovo znaci ke infestira tamu , a nasite firmi treba da se budni i da go iskoristat ovoj pazar. Mnogu se razocarav koga procitav deka Hrvatski gradezni firmi dobile milionski dogovori za gradenje vo Kosovo a nie na koi Kosovo ni e do gazot spieme.Osven toa Albancite se mnogu posteni koga se raboti za biznis taka da od taa strana ne bi trebalo da ima nikakov problem ili nekakva opasnost. Toa e interesot na Makedonija i za toa treba da se borime, a za Srbite ic ne me boli patkata. Vprocem sekoj treba da dobie onolku kolku zasluzuva a Srbite so nivnite fasisticki idei ne zasluzija nisto od Makedonecot a za toa treba da bidat realni i samite svesni. Tek togas koga ke se izvinat za se sto storile, koga ke ja priznaat crkvata togas ke zboruvame za dobrososedski odnosi. |
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a be toa go znam
znam deka samoto priznavanje na kosovo e teska odluka za mk vrv , zemajki ja vo predvid radikalizmot koi vladee vo srbija i kultuzine sranja mozat da se slucat, a isto taka ako i ne bide priznaene pr-vlecenje na sporot na granicata do nedogled i toa go drzat kako joker da bideme realni ( samo sto kosovarite sega se vodat od SAD i EU - i tie nema da im dopustat takvo nesto). Sepak prasanjeto e komplicirano i treba mnogu da se odbere tajmingot |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 2829303132 155> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |