![]() |
|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2829303132 114> |
Автор | ||
Isidora ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 112 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Македонија не е православна???????Ма ајде,ве молам,Македонија била,е ,и ќе остане таква засекогаш.Денешните прилики не ја прават неправославна.Тоа што Албанците живеат на оваа територија,ни во најмала мера не ја оспорува и става во прашање,верата,за која мојот прадедо и милион маченици пролеале крв.Тоа никогаш никој нека не го заборава.историски личности....не заборавај дека кога се обраќам со историски личности,мислам на сите наши македонски борци и маченици,преподобни,кои до смрт ја бранеа верата и татковината.Под толку ропства,сепак има луѓе кои не Го заборавија својот Христос,Кој подавајќи им рака на сите светии,успеа да ги прослави на Небесата. Секој понатамошен разговор на темата за Македонците и Албанците би довел до недоразбирање.Не сакам да мешам политика.Едно мислев и на едно стоиме сите: ‘‘Ова е земјата која Бог ни ја подари,затоа ќе ја браниме до смрт‘‘ |
||
![]() |
||
Isidora ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 112 |
|
да ти кажам искрено....според тебе,ако земјата тебе ти ја оставиме,попрво ќе изградиш храм на Буда,отколку црква.Затоа...да не се расплинуваме.Оди во друга земја,зуцни против нивната вера,ќе те утепаат.А кај нас младината,која себеси се смета за самостојна,изгледа не го осеќа оганот кој западот и го праќа.Ако продолжат вака,море,сосема ќе изгорат.Христијанка сум и има да се борам за црква на плоштадот,за да светот кога ќе стапне кај нас,да пази да не изговори збор против нашата вера.Светот има да знае Кој е нашиот Пастир,и готово. |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
edno e povekje od sigurno ........ a toa e deka blagodarejki na vistinskite " vernici " i " patrioti " , forumov dobiva na novi clenovi
![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од miroslav_g8 - 29.Март.2009 во 22:39 |
||
![]() |
||
Pacifist ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
|
MAKEDONIJA PRAVOSLLAVNA DRZAVA ?!?!?!?!??!?!
![]() Изменето од anastea - 29.Март.2009 во 23:20 |
||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
ti so krstot , nemoj da rasipuvas tema |
||
![]() |
||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|
vrti suci...ko so gledam pak dojdovme na istoto... "nesto je trulo u drzavi Danskoj"
Politikata e dlaboko navlezena vo site sveri na zivotot....nie samo se koprcame i nisto ne pravime...ako nesto nekoj kje proba odma ke go proglasat deka e "ovoj" ili "onoj", deka e vernik ili nevernik, deka e patriota ili izdajnik i so ti jas ne znam sto...
Seto ova vodi do samo edno...razocaruvanje i otkazuvanje vo krevanje glas protiv losa politika i golemi gluposti...stanuvame rezignirani, sto e mnogu loso sprema mene.
Resenie ne gledam , taka da i jas ke se prikljucam kun onie sto se rezignirani, razocarani od ona sto ni se slucuva...
A , vie terajte...i da vidime do kade ke stigneme!
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
![]() |
||
|
raduva podatokot deka ne samo Skopskite " vernici " tuku i " vernici " od cela Republika Makedonija ucestvuvale vo odbrana na "verata " ......... pred malku duri mi se pofalija vo eden razgovor tuka vo mojot grad , sekako dobro " opieni " sto od uspehot a sto od alkoholot deka i " samo " 2 avtobusa partiski aktivisti ( citaj dresirani dzukeli ) , ucevstvuvale vo razbivanje na neprijatelskite sili na plostadot vo Skopje
![]() Изменето од miroslav_g8 - 29.Март.2009 во 22:45 |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
|
toj gore ima vrska so ova sto ni se slucuva dole ...
![]() mora da go priznaes toa ... Изменето од Pacifist - 29.Март.2009 во 22:46 |
||
||
![]() |
||
|
ne rasipuvaj tema .. o RAJT ?
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
tuka si u pravo ... moram da ti priznavam ... no sello si e sello ...
|
||
||
![]() |
||
|
ubavo koga se razbirame ......... bi trebalo pocesto da go pravime toa .... za da se izbegnuvaat sekakvi cirkuzi ....... mi zdodea da bideme udarna vest po site TV stanici na balkanov ........... o RAJT ?
![]() |
||
![]() |
||
dras ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
|
......„Христијанка сум и има да се борам за црква на плоштадот,за да светот кога ќе стапне кај нас,да пази да не изговори збор против нашата вера......“.... .....верувам дека си христијанка,.... и живееш за христијанството,......но самата си признај, дали баш сакаш да е на плоштадот,.....кога веќе си за црква на плоштадот зошто баш мора да е црквата за Николче,.....подобро би било да и направите обележје на мајката Христова,..... |
||
![]() |
||
Fotina ![]() Нов член ![]() Регистриран: 28.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
|
![]() Јас пак би одела да ја бранам Црквата на било кое место и во било кое време. Нашето присуство таму не беше само заради Црквата на плоштад...тоа беше можност да покажеме дека секогаш ке бидеме тука, во име на Бога, да ја одбраниме секоја изградба на православен храм, а посебно храм кој постоел и каде пола луге од Скопје се крстиле. Зошто тогаш некој друг би имал право тоа да го оспорува и плус и да се бори против тоа, заради некакви естетски причини. Па најголемите уметнички дела се инспирирани баш од религијата, нели тоа треба да го знаат сите? Јас мислам дека Црквата ја има најголемата естетика и хармонија... Кај има поголема причина од оваа за да го спречиме нивниот протест? Гледајки од оваа - естетската страна...а за духовната не зборувам...тоа се живее единствено внатре во Црквата. И зошто ние како ненајавени на тој протест, да немаме право да го кажеме своето мислење??? Имаме право повеке од сите кои присуствуваа таму...зашто се работи за наша заедничка Црква, Црква за која прадедовците наши плачеле што некој ја руши. Ете Црквата Христова постојано расте и се зголемува...Благодарение на сите кои дојдоа се покажа каков верен народ има во Црквата и тоа е за радост на цел православен народ. Секој треба да се радува што има толку млади луге кои се грижат за себе, кои се полни со вистинска љубов, од кои произлегуваат чесни луге, спремни за секоја жртва за ближниот. Кои не се зафатени од никаков порок, кои имаат нормални гледишта за светот, а не ненормални кои западот ги нуди постојано мегу младите. Ова што сега се случува, се случило и во 1054г. кога заради западното влијание, пропадна Византија, најсилната империја. Пропадна верата, ЈА УНИШТИЈА...и го уништија цел византиски народ. зарем не гледате дека истото се случува и сега? Цркви ке има и се повеке ке се полнат со верен народ. Нашето присуство нека биде на корист на сите, нека знаат дека не треба насилство, но исто така и вистински да се обратат кон Црквата и животот во неа... Секој кој е ЗА Црквата, е поддржан од Црквата...па ако е тоа политичка партија, тогаш зарем Црквата треба да се противи...??? Која би била смислата во тоа? Па нас не ни е гајле дали е СДСМ или ВМРО или некоја друга партија...или некој што не е во партија...битно е лугето (кои се луге и без партиска определба) да ја сакаат Црквата и да се борат за неа... |
||
![]() |
||
|
neka ne pravat novi .. neka gi vozobnovat starite i zapusteni . osobeno vo severozapadniot del na Republika Makedonija
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2829303132 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |