|
ЗОШТО СУМ АТЕИСТ? |
Внеси реплика | страница <12345 30> |
Автор | ||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ubavo proveriv, nema vakva tema mozebi mislenja vo drugi temi |
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
taman rabota no treba da bideme fer sprema pravilata na forumov znaci, Izzie zosto si Ateist? |
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
секаде ќе пишуваме ... ете јас како не голем верник ... ама ниту атеист докрај ... би можел да напишам некои мои видувања на оваа тема ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не реков дека сум атеист...Само мојата верба во Господ не е многу силна.
Изменето од Izzie - 27.Септември.2007 во 00:14 |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a,be ajde,...ili veruvash ,..ili ne,...ne sum mnogu ,..malku sum bil,...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
во православието ... не треба никој да се убедува дали има или не Бог ... до тоа треба сам да дојде .... кај католиците е поинаку ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Здраво лепо друштво. Простете што извесно време сум (и ќе бидам) отсутен од форумов, ми недостигате сите
Убава тема поврзана. Иако ваква тема имало многупати и во многу верзии, сепак ниту јас, како ни ти, до сега не сум прочитал некоја добра и издржана причина/аргумент од атестите за нивната вера во непостоењето на Бог.
Погледни го само обидот на анакин (поздрав френд )
Зарем ти "знаеш" дека Бог не постои? Зарем ти не веруваш дека Бог не постои? Кој тоа го докажал Божјото непостоење? Итн.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nemas bas bukvalno ista do zbor tema, ama ima, zosto ne veruvam i uste nekolku temi odamna otvoreni .
ti si ja znaes pricinata zosto veruvas, vo red , no jas nemam pricina da veruvam vo nedokazani prikaski, predanija , vo eden edinstven odgovor za se sto se slucuva, "Bozja volja" ili "Gospod taka sakal" ili "Kako e Gospod nikoj ne e" Toj ist Gospod kade bese vcera da ja spreci smrtta na onie koi dobrovolno rabotea na izgradba na crkva? Kako sto veli zbunetiot, epten e kako nekoe loso i razmazeno dete na kogo lugjeto mu se igracki, pa .... |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
silna - golema verba e prosta moze sekoj golemo znaenje bara trud bara da si covek na piedestal nikoj ne moze da ti go vmetne znaenjeto osim sam sebesi a verbata- moze sekoj slatkoreciv ako izberes lesen pat koj ti kazuva - veruvaj se e dobro vo ovoj svet niso ne e dobro ako ne se 1. izboris ili2. znaes da se rodis |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сепак се е наш избор ... но сепак ... кога ќе размислам ... колкава енергија треба само да се заврти овој универзум .. па милијарди-милијарди галаксии .... нашата е спирална ... има и елиптични ... па сонцето наше ... многу едноставно ... само со деутериум (водород) и хелиум ... ама важно не топли ... а земјата наша ... е премногу сложена ... како е така створена ... има се што ни треба ... од 104 елементи ... човекот има 93 ... другите се штетни за организмот ... сонцето толку просто ... само два елементи ... а земјата мала ... ама има се ... така да ... тоа неможе да биде само од себе ... тоа може само некој ... што има неограничена моќ ... неограничено знаенје ... неограничена љубов ... но човек пак да биде отворен ... јас така и анакин го осеќем ... дека не само на него ... и на многу други луѓе ... таа некоја крутост ... може да се читаат само овие книги ... и ништо друго ... Јас би легнал ... Ви посакувам добра ноќ ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
cuden si evangelos ili ne razbiras ili nesakas da razberes neznam dali postoi poarno da neznam nego da veruvam no od se najvise sakam da znam dali postoi ako ne znam- nemam namera da veruvam ne e vo priroda moja- da slusam drugi - pogotovo ne slepo nemas ti dokaz licen dzabe kje me farbas nemas ti nisto nitu ti se pojavi nitu si go ostetil nitu i kje zatoa zamisli se kolku si ti vazen a ne on |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако го сфатиш Господ како модератор...одвреме-навреме си банира и суспендира луѓе |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Повторно ќе ти го повторам прашањето:
Кој тоа и како докажал дека Бог не постои, па сега ти веруваш во "докажана" работа, а јас во недокажана ?
Заклучок: И јас и ти веруваме во недокажани работи. А кој повеќе верува, зависи од тоа кој има повеќе аргументи за својата вера. Повелете атеисти, наведете барем еден аргумент зошто Бог не постои
Ако не наведете и на оваа тема аргумент, заклучокот од оваа а и од другите теми ќе биде дека вие сте најекстремните фанатични верници што постојат на планетава, верувајќи во непостоењето на Бог без ниеден аргумент за својата вера
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Внеси реплика | страница <12345 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |