|
Сликарство-професионализам или само хоби? |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | ||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Malku se podzaboravila temava,a e ubava.
Ke komentira nekoj??? |
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...pa generalno za slikarstvoto, kako umetnost, go cenam mnogu, sum razgovaral so mnogu umetnici dosea, sho se bavele i se bavat so slikartvo, neznam sho da kazam poesebno nesho od prosta prichina deka najvishe na svetot ja cenam kreativnosta i znam deka najveke se plaka, megutoa onaka generalno ke kazam deka sekok slikar ima svoi mushterii i sekoja slika svoja cena...na site slikari-umetnici im posakuvam uspeh, pred se vo nivnata kreativnost pa potoa i na finanskiski plan, slika neprodadena od umetnik i retko ima, vo svetov de, za kaj nas neznam sho da kazam, shteta...da imaat lugeto poveke finansii sigurno bi kupuvale sliki, koj nejke sliki, toa e exlusive part of an artist soul...isto kako sho e muzikata i glumata...lichno imam sakam i kupuvam sliki, si imam svoj vkus za sliki i retko mi se dopaga nesho, ali za vkusovite ne se rasprava...sekako...
...nek igraat chetkicite i boite, od vashata kreativna raka kon platnoto, taa imaginarna vizuelizacija ja nema sekoj chovek...toa e posebno nesho...respect...:) |
||
maloto76
Нов член Регистриран: 22.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
gi pozdravuvam amaterite koi sto slikaat kako profesionalci i nekogas se podobri od niv,kvalitetot sekogas ke izleze na povrsina ,no kaj nas za zal za da uspees treba da imas kvalitetna politicka pozadina ,tuka se izmesani malku rabotite..
|
||
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gi pozdravuvam i jas amaterite,...no im se lutam shto
sakaat sepak da se sporeduvaat(mislam materijalno)so profesionalcite.Mislam vo pogornite postovi veke kazav zoshto. |
||
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас малку да искоментирам...Да , ги има и професионалци ги има и аматери ... Дискусијата е гледам повеке кон аматерите. Тука би кажал дека аматерите ( хобито ) го поврзувам со љубов кон нештото . А љубов не се продава ....евентуално се поклонува ...пак со љубов . Секако честопати се мешаат лончињата па од сликање од љубов се преминува во ,,занаетчиство,, ( во повулгарна смисла ), па насликај за да продадеш . Макар да не осудувам цврсто....освен што бега суштината и освен што ми е криво што честопати лугето не го препознаваат кичот . |
||
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da,Delfin...tokmu na toa mislev i jas,kako shto rekov veke sum komentirala ednash.. |
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Најискрено не знам што конкретно да искоментирам, немам изградено некој став во врска со ова, но за нешто кое на мене навистина би ми се допаднало како е тоа изработено би дала пари...
А за тоа кој работи со љубов, кој за пари... сепак не значи дека оној кој ги продава своите дела за пари не работи со љубов... Секој вложува многу труд во тоа што го работи и во такви дела се внесуваат многу емоции... иако испаѓа дека ги продава своите емоции... но тоа не значи дека не работи со љубов... Ова е сепак само еден мој став... |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Crtaat i profesionalci i amateri, po moe nemoze amaterite da crtaat podobro od profesionalcite, ednostavno zatoa sto tie lugje studirale slikarstvo 4 god. neznam kolku ispiti polagale i sega da gi stavime vo ist kos so amaterite ne ide...toa e isto kako ve boli nesto pa idete naj nekoi babi po iljaci mesto na lekar...prosto.E sega i megju profesionalcite ima neprofesionalci...
|
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |