|
Правна држава и владеење на правото |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | |
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За кого ако не за власта или партијата на власт, дали има надеж тоа да се смени???? Веројатно ако шумарот ги стегне ловокрдците. |
|
SHTUKA
Група Регистриран: 17.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.borbata za prava i slobodi ne moze da se izbori bez borba..
|
|
,,DO POBEDATA I NAZAD,,
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA ama zavisi koi se borcite. Onie '' vistinskite" od 2001 se izborija za "svoite prvava", ostanatite za zal postojano si davaat avtgolovi.
|
|
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Доста со борбите, кој со кого се бори,...., ајде криминалците да ги вратат украдените пари, што сеоднесува до затворска казна нека ги амнестираат и онака во затворите пак ќе бидат на терет на граѓаните.
|
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Читам и неможам да поверувам , господинот Џемаили се вратил во собраниските клупи. Алал нека ни е на правната држава, се си останува по старо...
Кој може, може а кој не за ситница ќе виси по затворите, нели некој треба да ги пополнува затворските места... Се сеќавам, едно другарче лежеше 10 дена во затвор само затоа што имаше Џоинт кај него, а во Чаир хероин се продава како во продавница. Од тогаш има поминато околу 6 години ама како што гледам ништо не се сменило. Срамота, на сите опомени што ни стигаат од Европа, на сите ветувања и на сето знаење дека рак рана на државата ни е судството, вакви случаи повторно и повторно да се случуваат... А закони секој ден се донесуваат, и тоа закони што во Шведска ги нема... Незнам само зошто ни се кога не се спроведуваат или се спроведуваат селективно... А бараат од народот дисциплина и почитување на државата и институциите...а каков пример се тие, каков пример се оние што го спроведуваат законот и оние што законите ги донесуваат... Изменето од kultuzin - 15.Јануари.2009 во 19:26 |
|
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gledam mnogu te nerviral Xhemaili deneska...ke bide dobro,ke bide...
|
|
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
|
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Џемаили не ме нервира, ме нервира (не)спроведувањето на правото во Македонија...
|
|
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sudstvoto e kako satelit...koj kako moze ja vrti...
|
|
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
|
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Судството ни е корумпирано. А,Претседателката Кацарска ги штити своите судии, почнувајки од Санде Зиков и сите останати. Значи таа е покорумпирана штом ги штити нив. Сите процеси на Борците од војната 2001 година Санде Зиков со помош на Кацарска и со тогаш раководителот на ИНРО при МО на РМ Драган Стојковски ги штимаа и за тоа делеа дебели пари. Но што тие мислат? Доколку РМ има пак потреба од одбрана дека некој ќе ја брани РМ? Не. Се лажат. Тогаш први тие ќе бидат на дострел. Оштетените прво ќе им вратат на нив и на нив сличните а потоа можеби ќе ја бранат. Му дојаде на народот од издаици на држават и народот македонски. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova sum go pisuvala i porano, koga pred poveke od 10 godini bev na odmor, zapoznav edno semejstvo od Germanija , pa zboruvajki za zakonite tie kazaa .... zarem Stefi Graf nema pari da plati da go izvadi tatko i od zatvor? No toj go prekrsil zakonot i ke si lezi....
ovde kade zakonite se menuvaat i oblikuvaat kako testo od onie koi se na vlast , i se dodeka za sopartijcite i koalicionite partneri ne vazat zakonite ne moze ni da se zboruva za sudstvo i zakoni. posleden los primer se smetkite za parno greenje, kade gi teraat gragjanite da pratat eden predstavnik od kukniot sovet iako kukniot sovet ne e toj sto sklucuval dogovori za koristenje na parno greenje ... ete tolku od pravoto vo nasata drzava |
|
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темелот на Германското општество (кога веќе ја спомна) се законите...
А тие важат не само за татко и на Штефи Граф туку и за Меркел и за Колер за сите, законот е над се, а судството е недопирливо и практично е невозможно да се контролира... Е сега ние сме со светлосни години далеку и глупо е да се споредуваме со едно општество како Германското, мегутоа добро е да се знае дека тоа е единстениот пат за секоја држава... Владата прави многу мегутоа се е попусто додека повторно и повторно ни се случуваат ГАФОВИ во судството... |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne e glupo da se sporeduvam so edno germansko opstestvo, ako nasata vlada pravi copy paste od tie evropski zakoni... ne znam samo zosto ne zemat barem del od odnesuvanjeto na nivnite politicari
a sekako go posociv primerot za tatkoto na Graf poradi toa sto ti go kaza, zakonot e toj za site podednakvo, standardite se tie, toa e ona sto licno mene najmnogu mi fali vo drzavava , ednakov arsin za site, pa spored sposobnosta bori se Изменето од butel2 - 17.Јануари.2009 во 13:59 |
|
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...дали има судство во Македонија ,.....односно третета Власт,....„НЕМА“ ......тоа овие од НАДВОР цело време ни го кажуваат но ние, или не сакаме да сватиме или така ни „одговара“....
|
|
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |