|
ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ |
Внеси реплика | страница <12345 31> |
Автор | ||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
навреди , а твоето дека има тука некои кои немаат мозок---читај верниците, нема да стои! и јас не покажувам сила, него си ја терам работата...ако не ви се врува во Бог, аман не верувајте, ама тие што си веруваат нема да ги нарекувате без мозок. е, така.
Изменето од ACELERA - 17.Јуни.2007 во 01:37 |
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
acelera nikoj ne ve narece bez mozok
ako ste svaile taka pogresno ste razbrale nikoj ne e tuka da navreduva samo si gi kazuvame nasite stavovi i misli adzijo koga na nekoj na bilo koj nacin mu se peseseceni venite i umira ke dojdes la da go ozivees ??? tuku nema vrska mojata teorija drzi mesto i ima logika vo dvata slucaja |
||
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ова ти е тотално погрешно сваќање, дека пеколот е исмислен нити ѓаволот не е измислен, си постојат и двете, на Бог не му требаат измишљотини, демек ај ке ве плашам за да мора да верувате..на Бог не му треба верување изнудено од страв, туку од срце. |
||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tuka bi trebalo da si vo pravo
malku ke zastranime od temata ama ke se obidam da go objasnam mojot stav STo ke se sluci ako ne gi pocituvas 10 bozji zapovedi?-pomegu koi i veruvaj vo mene jas sum tvojot bog i da nemas drugi bogovi osven mene. -ke goris vo pekolot taka??? e sega koga ke se razbolis ili nisto ne ti odi od raka-kogo obvinuvas-gavolot sto znaci se vrakame na moeto |
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е, па не е баш така...Божјите заповеди, десетте, секој ги прекршува помалку или повеќе..совршен или безгрешен човек не постои! Не значи дека ако прекршиш некој закон автоматски идеш во пеколот, треба да го исповедаш тој грев и Бог ке ти го прости.(но нема причина да се опуштиш, па да речеш, е Бог ке прости се , па дај да удрам, и да живеам распашано, па еден ден ке се покајам.Бог не дозволува да биде манипулиран! Што те буни околу заповедта-Немај други Богови освен мене! Па не може да веруваш во се живо и диво...туку треба да имаш должна почит кон Создателот. Кога ке се разболиш не треба да обвинуваш никого Туку да размислиш зошто нешто не ти оди од рака.А, може си му дал плодна почва на ѓаволот да дејствува кај тебе.......па болеста ти доаѓа за памет |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i tebe ti e smeshno toa?!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и од лошото искуство може да се научи...највеке учиме од лошите работи! иако тоа е болна лекција
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sakash da kazesh deka otkako ke se razbolish ,...i ke ozdravesh,...pa ,ke pochesh da veruvash deka go ima toj shto vas ve ima,a?....a be ,ajde ,...ace,...da si baba nekoja bi te sfatil,...ama,mlada, prava,...
|
||
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сваќам на што целиш, но верниците ама ич не се тупави, па не живееме по пештери, штом имам интернет дома и знам да користам тастатура, јас сум Ајнштајн
туку... еве вака, што ако преживееш тешка сообраќајна несреќа, и сите се чудат како си се спасил, нема ли да помислиш дека чудо те спасило... или се опоравиш од тешка болест.. нема ли да ја цениш втората шанса која ти се пружа? јас го ценам тоа, за мене таа шанса ја дава Бог, зато што Тој САКА мнозина да се спасат...но, ок темава е ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hm
pozdrav i za sto?? za zivot zad grobot? da toa bese temata |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
sunshine1
Група Регистриран: 11.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Acelera..koja i da si....koga na zemjava bi bile samo 50% so vakvo mislenje..mnogu podobro bi se ziveelo...
|
||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
||
Внеси реплика | страница <12345 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |