IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Врвни Научници - Христијани!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Врвни Научници - Христијани!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 14:52
Originally posted by tofu tofu напиша:

И што треба да ми докаже сега оваа листа со имиња? Дека има научници што се верници? Па има не реков дека нема. Сакате да ви дадам листа на христијани што убиле во име на верата? Ги има многу повеќе од научници! Па само инквизицијата и крстоносците имаат пролеано цело море крв во име на Господ. А да не спомнувам и други.
Само затоа што некои научници верувале во Господ не значи дека Господ постои. Ниту пак тоа значи дека биле лоши научници.

Листава треба да ти посведочи дека и врвни имиња, откривачи на природните закони го уведеле Божествениот прст во поредокот на светот...ниедна планета, ниедно ѕзездиче не е случајно таму поставена, како ламба некоја да свети. Законите на физиката, хемијата, астрономијата, науката воопшто-се оди во прилог на премудроста на нашиот Создател.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 15:05
Браво Мариа, за разлика од blueprayer и tofu, ти успешно ја долови поентата на темава аплауз
Инаку мојата лична инспирација кога ја отворив темава и ги излистав овие научници, ми беше да им ја затворам устата на оние квази-научници на форумов на кои наставничката им пишала една 5ка на раката и сега мислат дека се доктори по науки и ќе го побиваат постоењето на Бог или пак ќе ги спротиставуваат Науката и Библијата.
А сега, ако некој се мисли за некој голем физичар, пред да напише тука дека физиката го побива Бог, ќе си стави прстот на глава и 5 пати ќе размисли откако ќе прочита дека и Исак Њутн, Јоханес Кеплер, Томсон, Келвин и ред други основоположници на Физиката си биле исто така и верници.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 15:19
EvAngelos, odlichen post. Nema potreba site da baraat nekakva zadnina vo sevo ova, ednostavno e "spisok" na nauchnici, koi smetale deka bez Bozhje vdahnovenie trudot chovechki e zaluden...
Edna interesna informacija, povekje zaradi zabava, ne e so cel da dokazhuvam neshto - pogolemiot del od lugjeto shto gi imash navedeno se masoni...
Pozdrav,
Z.
Кон врв
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:28
И повторно ќе речам, ако некои научници веруваат во Господ тоа не го докажува неговото постоење.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:31
Па на извесен начин и го докажува.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:37
Оние искрените научници,кои постигнале врвни резултати во областа на науката со која се бавеле,увиделе и се увериле,дека НИШТО СЛУЧАЈНО НА ОВОЈ СВЕТ НЕ Е СТВОРЕНО,зад сето тоа се крие КРЕАТОРОТ-ГОСПОД.

Слушни сега што рекол филозофот и книжевник Волтер,рационалист "par excellence"(на кој рационализам вие Атеистите често се повикувате):

"Кога Бог не би постоел,човекот би бил принуден да го создаде!Но Тој постои!Целата природа не упатува на Него!"
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:38
Tofu - a zoshto bi imalo potreba od dokazhuvanje na Negovoto postoenje?!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:39
Efendija - Voltaire, ne samo shto ne bil ateist, tuku bil mnogu posveten vernik... imal malku problemi so katolichkoto sveshtenstvo, no od politichka priroda... inaku - bil mnogu predan na Boga...
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:41
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Efendija - Voltaire, ne samo shto ne bil ateist, tuku bil mnogu posveten vernik... imal malku problemi so katolichkoto sveshtenstvo, no od politichka priroda... inaku - bil mnogu predan na Boga...

Да,да тоа е сосема јасно....но јас се повикав на рационализмот од 18 век кого многу го сметаат за почеток на Современиот Атеизам,што исто така апсолутно не е точно.

Изменето од efendija - 05.Февруари.2008 во 16:42
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 11:59
ако тие научници верници докажале дека Господ постои, тогаш да ми ги набројувате со имиња. Самото тоа што тие верувале не докажува дека Господ постои. А доказот е важен за да нема милион вери или невери или секти или атеисти на светот. Докажете и сите ќе веруваме во тој еден (ако е еден) Господ и ќе биде многу помирен и поубав животот на Земјата за сите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 12:17
тофу, верата на научниците во Господ не докажува математички и 100% дека Тој постои, но сигурно и 100% докажува дека нивната вера не им контрира со нивната наука т.е. дека нивната вера не е ненаучна како што некои "научници" на форумов се обидуваат да докажат среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 14:02
Кеплер бил далеку од современата астрономија и теориите за Биг Бенг т.е. за настанувањето на вселената.
Њутн - да не беше Земјата на оваа оптимална одалеченост од Сонцето немаше да има живот на неа. Точно! Но затоа од милијардите галаксии со по милијарди сонца со по милијарди планети, на некоја друга сигурно има живот. Ако не се родеше ти тука, ќе се родеше можда на таа друга планета. Не ти, на таа друга планета ќе се родеше некое друго суштество, некоја бактерија, некој црв, не мора да има човечки облик. Блиблијата вели дека за седум дена настанал Светот. Докажано е дека не е така. Земјава настанала пред 5 милијарди години, првите аминокислеини пред 4 милијарди години, човекот пред 100.000 години, првите цивилизации пред 11.000 години итн. Сето ова е докажано. Библијата е побиена уште на стартот!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 19:20
Е за ваквите како "tofu" ви зборував кога реков дека некои се прават поголеми научнци од основоположниците на природните науки само затоа што наставничката во 5одд им ставила петка на десната рака голема%20насмевка

tofu, најскромно кажано, ако ја свртиме дискусијава во научна насока нема да можеш да ме следиш среќа Подобро викни некој пријател кој е малку поупатен во овие науки да се зачлени на форумов и да те застапува тебе во оваа дебата, па потоа ќе дискутираме.
Поздрав

Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 19:30
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Браво Мариа, за разлика од blueprayer и tofu, ти успешно ја долови поентата на темава аплауз
Инаку мојата лична инспирација кога ја отворив темава и ги излистав овие научници, ми беше да им ја затворам устата на оние квази-научници на форумов на кои наставничката им пишала една 5ка на раката и сега мислат дека се доктори по науки и ќе го побиваат постоењето на Бог или пак ќе ги спротиставуваат Науката и Библијата.
А сега, ако некој се мисли за некој голем физичар, пред да напише тука дека физиката го побива Бог, ќе си стави прстот на глава и 5 пати ќе размисли откако ќе прочита дека и Исак Њутн, Јоханес Кеплер, Томсон, Келвин и ред други основоположници на Физиката си биле исто така и верници.
а што Ев овде се докажуваме демек???? пак ке речам не ми се свига темава

Изменето од blueprayer - 07.Февруари.2008 во 19:30
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,187 секунди.