|
Идеално семејство? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne postoi.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
emi$
Сениор Регистриран: 05.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo sekoe semejstvo ima losi raboti no ne treba da gi pomtime samo niv kako sto nikoj ne e sovrsen taka i semejstvoto isto ne cvetaat sekade sekoj den ruzi mora da ima i karanici makar i za sitnica ama ima a idealnost ne postoi
|
|
... only God can judge me ....
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема идеални семејства. Но, затоа има среќни и несреќни семејства.
И потполно ја уважувам мислата на Толстој: СИТЕ СРЕЌНИ СЕМЕЈСТВА НАЛИКУВААТ ЕДНО НА ДРУГО; СЕКОЕ НЕСРЕЌНО СЕМЕЈСТВО Е НЕСРЕЌНО НА СВОЈ НАЧИН. |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ana Karenina
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Моето семејство???
Не е едно од најсреќните но не е ни едно од најнесреќните. Но она што било не мора да биде пак и мојот стремеж е моите деца да имаат поразличен живот од мојот, без малку помалку нервози |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Wonderful_Life
Сениор Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne postoi
|
|
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Idealno?
А зошто идеално? И што е идеално? Јас би сакала моите деца да имаат семејства како нашето, кога сме лути се караме, кога ни се весели се веселиме. А пари? не би сакала да имаат повеќе од колку што им е потребно за нормален живот. |
|
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Harmonicno semejstvo , konecno imam takvo kade trzame kon ista cel i se raduvame na sitnicite koj gi delime
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kade e
|
|
ellie_
Нов член Регистриран: 10.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moeto semejstvo od zasega 3 clena ima mnogu razbiranje, harmonija, ljubov, iskrenost, pochit i iskrenost.
Nie trojcata zaedno donesuvame odluki pa duri i da stanuva zbor za fustanceto na kjerkata ili kravatata na mazot, ne zatoa sto ne mozeme sami da si odbereme tuku zatoa sto sakame da si pomagame i da i nudime moznost na kjerkickata da nosi resenija ( sto e dobro, a sto ne ). Za edno 10-ina godini nema da ne "ferma" ama ete barem sega se raduva koga kje i pobarame mislenje. Koga odime na shoping za mazeto e koshmar, ama miliot nosi kjesi, stoi pred garderober. Koga ima F1 mi puka glava od 2-chasovnoto brrrrrrrr ama nosam pivo, nudam chips. Pa ako sme idealni ok, ako ne sme ne e vazno, vazno deka moite dvajca ( zasega ) chlena od moeto semejstvo se najomilenite lica koi sakam da gi vidam koga kje se razbudam i koga kje si legnam. Samo nivnta pregratka me pravi srekjna, spokojna i mi pomaga da zaboravam na migrena ili "nemame paari za rata za kredot". |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога ќе формирам семејство сакам да биде како семејството во кое пораснав...... Мајка ми и татко ми секогаш за се се договараат, заеднички одлучуваат, секогаш за се не вклучуваат мене и сестра ми..... Кога некој е љут, нервозен, спрема испит, раскинал со дечкото, му каснат со платата и сл. другите не му замеруваат ако подвикне и го оставаат на раат, не му преречуваат........едноставно чекаат да му помине...... Кога некој ќе добие 10-ка на испит се прави торта, а кога ќе добие 6-ка....ма....пак се прави торта.... Се зборува за секакви теми нема табуа (религија, секс и сл).. Никогаш не се употребуваат навредливи зборови..НИКОГАШ.....кај нас дома не постои ти си оваков ти си онаков.... Мајка ми прибира бездомници, кучиња скитници, чува деца на комшии, бања баби по комшии.....на татко ми понекогаш му доаѓа преку глава, но.........во име на толеранцијата мудро молчи...... ИТН, итн, итн...........мирниот и сталожен животен тек би сакала да биде одлика и на семејството кое сама ќе го формирам еден ден......... |
|
МИР со сите
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
polzavce mnogu ubavo kazano mila ...samo toa ne postoi kaj sekogo
|
|
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema takvo, neznam barem jas nitu sum slusnala nitu videla takvo.
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има бе мило.......дојди ми на гости..... |
|
МИР со сите
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |