IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Љубов или кариера ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубов или кариера ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 20>
Автор
Порака
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2006 во 15:00
Или, или... одлука меѓу две нешта...
Битно е да донесеш одлука а времето ќе покаже дали е праватаBig%20smile
Што ако избереш погрешно?... Луѓе смеBig%20smile, грешките се неизбежни...

Сакам да кажам... тие што веќе мораат да донесат ваква или таква одлука, треба да се потрудат да дадат се од себе... и да не се кајат зошто не направиле поинаку...
Кон врв
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2006 во 16:29
Originally posted by maja maja напиша:

Девојката заминува на усовршување во Лондон или пак друг пример.. дефинитивно решава својот живот да го продолжи во земја во која ете така речено и упалува срека као кец на десетка.Таа заминува, зад себе оставајки долгогодишна врска во која така речено имало се, љубов, невероватен спој на две личности премногу сродни..разделба како и секоја болна со зборови не ме заборавај, ке се слушаме одвреме навреме....а тој нема можнот да оди со неа....

Зарем би ја оставиле вашата голема љубов за да заминете онаму каде што освен задоволството во својата работа, нема да ја најдете никогаш љубовта на вашиот
живот?Зарем нема ни малку да ве копка она што сте го оставиле зад вас повредено?Што мислите дали големите љубови имаат секогаш лош крај, дали сме тие кои сами ја кроиме нашата љубов, дали треба да се одбере кариерата место љубовта??

Како би постапиле вие..што би одбрале ЉУБОВ или КАРИЕРА ???

Да немав дечко со кој одам долго време и да не ми се дешаваше нешто слично, ќе одговорев ЉУБОВТА.... Ама не е така.... Имам шанса да идам у Франција за да продолжам со школување и да имам боље иднина.... Арно ама, не сакам да идам затоа што ќе го изгубам дечко ми, а многу го сакам иако понекогаш се залажувам самата дека не го сакам толку многу и дека ќе го преболам, знам дека нема да биде толку едноставно.... И сега стварно незнам за што да се одлучам.... Многу ми е тешко, и пробувам да не мислам на тоа, туку да одлучам кога ќе дојде време, ама он уште повеќе ми отежнува со тоа што не ми верува (барем така вика) дека сакам да останам само заради него... Некој совет? Confused
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2006 во 16:35
Според годините кои ги имаш BiG_kIsS пред тебе е иднина која ке ти вети премногу, а сепак те спречува љубовта.Љубов на растојание не успејала барем кај повекемина, што не е правило.Ти си во години кога стварно ти треба добар правец во животот..така да овде не се работи за совет зошто што и да преземеш т.е да одбереш не знаеш каква иднина ќе ти донесе...Сепак за своите постапки човекот сам одговара како и за сите одлуку кои треба да ги донесе се размислува добро и пред се здраво.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2006 во 16:48
Абе финатата е тоа што он нејќе да идеме додека сум во Франција, сака да раскинеме пред да идам.... И знам дека животот е пред мене ама незнам дали некогаш (ако отидам) ќе сакам некој како што го сакам него.... И неможам да одберам.... Колку и да размислувам.... А страв ми е да не донесам лоша одлука па после да се каам.... 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2006 во 17:07
Секогаш големите љубови имаат лош крај...пред да заминеш врската се прекинува...штета
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
Renata Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Октомври.2006
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2006 во 17:46

Ako imas takva sansa da odis vo Francija ne ja propustaj, zasto posle moze da zalis.Ako deckoto saka da ja prekine vrskata pred da zamines , a ti ne sakas togas toj se saka samiot sebe si.Ako te saka dovolno treba da te pusti, da ne te ogranicuva.Jas znam vrski sto uspeale i na dalecina.Vremeto ke pokaze kolku ljubovta bila silna.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2006 во 20:03
Originally posted by Renata Renata напиша:

Ako imas takva sansa da odis vo Francija ne ja propustaj, zasto posle moze da zalis.Ako deckoto saka da ja prekine vrskata pred da zamines , a ti ne sakas togas toj se saka samiot sebe si.Ako te saka dovolno treba da te pusti, da ne te ogranicuva.Jas znam vrski sto uspeale i na dalecina.Vremeto ke pokaze kolku ljubovta bila silna.

Не е така... Го знам дечко ми и не е таков каков што викаш.... И мислам дека сака да раскинеме пред да одам зашто мисли дека така побрзо ќе ме заборави.... А за врска на далечина, не ми се верува ни мене дека ќе успее зашто не си веруваме доволно....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2006 во 20:04
Originally posted by sensei sensei напиша:

loshi soveti.
Vo zivotot bez rizik nema USPEH, taka da koe da go odberes ke bide ili RIZIK ili SREKA..I sega kako ??Koe??Spored tebe ljubovta, za koja sum i jas, a sto ako taa so tek na vremeto pocne da umira...sto togash??
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2006 во 01:10
А што ако треба да се иде на повеќе од 2 години?? Јас мислам дека тоа е веќе глупо... Партнарот да не ќе те чека 4,5 години па дури и повеќе без ништо да направи... Не ми се верува.....

Изменето од BiG_kIsS - 09.Декември.2006 во 01:11
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2006 во 01:31
ako se "sredish"na kraj, dobro,...ama,ako na stari godini si sam ,i koga ke te prashaat zoshto si sam?,...i ti kazesh deka poradi karierata ne si imal vreme da si najdesh nekoj,....e,pa da ti e*am karierata,ako zad tebe ne ostane nekoj od tvoja krv!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2006 во 01:38
Да, многу е лошо тоа.... Заради една кариера за која можеш да имаш многу можности, да немаш семејство..... Жално е.... Или уште полошо е да ти се расипе брак или врска заради кариера....
Кон врв
laze Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2006
Поени: 271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laze Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 19:15
Sekoj najprvin svoeto
CUVAJ MOJE SLIKE,SRCE TE MOLE,JER KOPIJA TE GLEDA,A OGIGINAL VOLE!!!!!!!!
Кон врв
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 19:37
Originally posted by maja maja напиша:

Девојката заминува на усовршување во Лондон или пак друг пример.. дефинитивно решава својот живот да го продолжи во земја во која ете така речено и упалува срека као кец на десетка.Таа заминува, зад себе оставајки долгогодишна врска во која така речено имало се, љубов, невероватен спој на две личности премногу сродни..разделба како и секоја болна со зборови не ме заборавај, ке се слушаме одвреме навреме....а тој нема можнот да оди со неа....

Зарем би ја оставиле вашата голема љубов за да заминете онаму каде што освен задоволството во својата работа, нема да ја најдете никогаш љубовта на вашиот
живот?Зарем нема ни малку да ве копка она што сте го оставиле зад вас повредено?Што мислите дали големите љубови имаат секогаш лош крај, дали сме тие кои сами ја кроиме нашата љубов, дали треба да се одбере кариерата место љубовта??

Како би постапиле вие..што би одбрале ЉУБОВ или КАРИЕРА ???

Еве тука сме и двајцата ... Претпоставувам дека е јасно што сме одбрале

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2006 во 14:28
Јасно е Јулија, сте ја одбрале љубовта а со неа дошла и кариерата.Успешно кај тебе, браво:)

Изменето од maja - 11.Декември.2006 во 14:29
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.