|
Плоштадот - срцето на Скопје |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | ||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ми се допаѓа...но не многу...што би изменила?... Паа...би ги тргнала ...украсиве... па после тоа дрвото....и останатите тракатанци |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jako srce imalo skopjeto ,..a , ushte pojako ke bide izgleda,...so trista glupi spomenici na,
..nekolku dekari prostor! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ej.... aj ostavi gi ljubovnicive! inaku se slozhuvam so tebe mnogu gluposti natrupaa bez vrska! |
||
always look on the bright side of the life!
|
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сликава случајно на интернет ја најдов ...инаку сите вакви ситни *статуетки* би ги тргнала
|
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и мене истото ми смета кај скулптурите, самите по себе се во ред и дел од нив ми се допаѓаат, но натрупани на толку мал простор и притоа ставени во некое ќоше и на страна, губат од своето значење и убавина и потешко привлекуваат око, а згора на тоа напаѓаат веќе дефинирани јавни површини
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
darkwoods
Нов член Регистриран: 10.Август.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ми не допага многу.
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу реакции и од стручната јавност и од лаиците....за некои милионските суми се фрлени пари,а некои овој потег го гледаат како иновативен и креативен,а скулптурите си го фатија своето место,ни се допаѓало нам тоа или не.
Изменето од renatax - 05.Октомври.2010 во 16:31 |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
slovenska
Нов член Регистриран: 14.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sosema pomirliv stav na renata i ne rečeno ništo sekoj grad treba da ima mesto kako ploštad vo skopje, i sekoe vreme ima svoja moda, neka se menuva neka se trkala, ništo ne e večno
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За жал slovenska,на Рената не и преостанува ништо друго освен да се помири со новиот изглед на плоштадот...и да,без оглед дали тоа на мене лично ми се допаѓа или не.
Мала забелешка,одлично си го совладал македонскиот јазик. |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу реакции и од стручната јавност и од лаиците....за некои милионските суми се фрлени пари,а некои овој потег го гледаат како иновативен и креативен,а скулптурите си го фатија своето место,ни се допаѓало нам тоа или не.
Kakov kreativen i inovativen?......ako 2-3 dena ne pomines niz centarot, ke se sopnes od nekoja nova "inovacija" na patot! Sto e ova Makedonska Renesansa na umetnosta? Sto e premnogu premnogu e, i bez vkus sekako! |
||
always look on the bright side of the life!
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
се што му требаше на плоштадот беше една голема грандиозна фонтана и надополнување со објекти на празното зеленило, доколку евентуално морало да се става споменик таму требаше да биде еден и централен, со што плоштадот ќе биде сосема посветен на него и така и крстен
другите споменици требаше да бидат по други паркови и плоштади, вака заедно, никако!!! и ќе заборавев, голем недостаток на плоштадот е тоа што не се средени воопшто средините и улиците кои водат до него, не се средени во многу сфери, кои заедно со плоштадот треба да формираат една пешачка целина, а они ќе не култивирале со споменици... е тоа е погрешното во спомениците, а не дека некој има нешто против споменици, како што оние од политиката се обидуваат да не представат Изменето од zabegan - 04.Април.2011 во 01:47 |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
„Скопје 2014-та“ и огромните суми народни пари долго време се цел на критики на јавноста, а стасаа и до светските медиуми. Британски
„Економист“, неодамна проектот го споредуваше со епизода од стриповите
на Астерикс и галските авантури. „Економист“ тврдеше дека премиерот
Груевски несомнено ќе сака „Скопје 2014-та“, за кој се потрошени стотици
милиони евра пари на граѓаните, да го искористи во изборната кампања
како негов голем успех. ............................................................................................................ ...ako nie ne znaeme,..valjda ekonomist znae shto kazuva i ....pishuva! ...galskite avanturi,a?.....aaahhahahahahaa...... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе треба да се гради нов плоштад наскоро... овој веќе и не е некој плоштад.
|
||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
||
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |