|
Чаеви |
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Автор | ||
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozete da probate eden mnogu ubav napitok, lesno se podgotvuva.
stavete voda se vari, no da ne dojde do vrienje. vo solja stavete edna lazicka med i pola lazicka cimet, prelijte so vodata, izmesajte i uzivajte vo ovoj vkus koj mene mi e navika. istava kombinacija ako se pie nautro deluva za slabeenje, no ima i mnogu drugi pozitivni dejstva. |
||
people are strange
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Od gotovite caevi, moj favorit e "Portokal i cimet", mislam deka e na "CEDEVITA" odlicen za vakvo vreme.
Изменето од maria_magdalena - 17.Ноември.2007 во 13:56 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
индиски чај во комбинација со солена кифла.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сите билки имаат во себе некоја природна состојка која лековито делува. Само треба да се знае која билка во кое време треба да се употреби, или која комбинација на билки за кои болести.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pie li nekoj kombuha caj ?
|
||
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Samo leden caj pijam i moze ponekogas ovosen caj
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kombuha piev do skoro,sama go prigotvuvav napitokot, no ne sum sigurna dali e toa isto so chajov shto go spomenuvash??? |
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da, toa e toa, napitokot koj se pravi od kombuha i zelen caj na mnogu mesta sum procitala deka go vikaat kombuha caj. Bidejki sama si go prigotvuvala, a neodamna pocnav i jas, na povrsinata sega se pravi nova kombuha, pa me interesira kolku vreme e potrebno da pomine za da moze da se koristi, sega se uste mi izgleda premnogu nezno , pa ne se osmeluvam da ja pipnam, a sega bi trebalo da ja soberam taa tecnost i stavam nova. |
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Slobodno seto toa procedi go..ne e tolku nezno kolku izgleda...ke se stvori
ogromno golema pechurka koja ke treba i da ja delish zatoa shto mnogu brgu se vkiseluva chajot.No sega procedi go niz gaza napravi kako shto napravi predhodniot pat chaj i vo mlak-nikako topol. Pokrieno so gaza i ne vo dopir so metal.Slobodno izvadi ja pechurkata so race i isplakni ja so mlaka voda pred da ja stavish povtorno vo chajot. Ako neshto ima pishi LP...nemozam se tuka |
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
fala, koga ke mi treba nesto ke te prasam
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така треба правилно, само што јас правам се’-во-едно-одеднаш. Пример, планински, липа, мајчина душичка, кантарион, розмарин, сите билки во еден чај, со мед и рум. Па пу, пу, ептен сум здрава зимава Изменето од Kali - 21.Јануари.2008 во 15:35 |
||
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
always look on the bright side of the life!
|
||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немојте да урлате по мене ама јас чаеви не пијам ни кога сум болна.Топла вода со некој бљак вкус.
|
||
riba
Нов член Регистриран: 11.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Моето дете кое има 4 години обожава чај. Во текот на денот пие по некоку чаши. Само не знам дали е тоа добро? Малку сум загрижена. Ако знае некој нешто на оваа тема нека каже.
|
||
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |