|
Оваа фотографија мора да ја видите :) |
Внеси реплика | страница <12345 14> |
Автор | ||
KoKi
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eve nesto i za nas............. http://www.magnumphotos.com/c/htm/FramerT_MAG.aspx?V=CDocT&a mp;E=2TYRYDZU2EG&DT=DOC Изменето од KoKi |
||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Angel, ne znam sto sakas da kazes so ova, no mislam deka imaat solidni fotki. Do kaj 25 mesto se site mnogu solidni, a i nadole ima ponekoja bas jaka fotografija. Cestitki do Boban. Stvarno dobar uspeh, osobeno vo onakva konk*rencija. |
||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||
aboskovski
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://hrphotocontest.com/index.php?menu=4&img=22780
http://hrphotocontest.com/index.php?menu=4&img=22780 http://hrphotocontest.com/index.php?menu=4&img=22826 http://hrphotocontest.com/index.php?menu=4&img=22790 Mire, ima ubavi, ne rekov deka nema. Loso e sto odma na pocetok se fativ za 2-ro nagradenata, koja moras da priznaes e katastrofa (tezok kitch). |
||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne e vtorata tolku strasen kic. Ti si sepak malku preosetliv na beskompromisno ostri fotografii so zasiteni boi. kako li ce reagirase vo vreme koga nemase digitalci, a najubavite fotografii (opsto prifateno) bea slikani na Fuji Velvia. So Fujichrome, i da sakas nemozes da ja napravis meka i nesaturirana PS Naprimer poslednata sto ja navede, mene ne me voodusevuva previse. Ima 2 fotografii vo nea, no zaedno ko ce gi stavis ne se uklapaat previse (spored mene). Vkusovite ni se razlikuvaat mnogu. Jas se palam na fotografiite vo National Geographic, slikani po pustini kade ima samo crveni steni i temno sini neba, ili pak ubistveno zeleni drvja so dzis crveni cvetovi i papagali vo site boi i seto toa slikano (seuste) so beskompromisniot kontrast i ostrina na Fujichrome Velvia i preku polarizator. Verojatno povece me palat fotografiite na Bertran, otkolku tebe ... no toa e toa. Toa e prasanje na vkus, no razlikite vo vkusot ne ni davaat za pravo da davame nerealno negativni komentari (pa duri i da ti ja pusti nekoj vtoroplasiranata od HRPC na nasiot sajt ). Nemoj da mi zameris, no mislam deka stanuvas preterano subjektiven vo komentiranjeto na fotografiite. So celiot rizik deka pogresno ce go protumacis ova, smetam deka treba da se potrudis, subjektivnoto da zavrsuva na delot mi se dopadja, ili ne ... ili vo stilot "jas licno bi go napravil toa vaka, ili vaka". Ostatokot od komentarot, barem jas se trudam da bide taka, se odnesuva na opsto prifateni nasoki (da ne recam pravila) i tuka nema nisto subjektivno. Razmisli, dokolku site bi gi imale istite svacanja za fotografijata i istiot vkus, nestata nema da bidat tolku interesni. Taka ce mozeme da si gi gledame sekoj svoite sliki, i toa e toa.
|
||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||
Зоран
Нов член Регистриран: 31.Декември.2005 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Дарко - 22.Април.2008 во 12:21 |
||
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мошне интересно |
||
aboskovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se nadevam deka ne sum vo 'ligavite licemeri'
|
||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ni slucajno ! ! ! |
||
|
||
aboskovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a i ti si mi dobar tuku, go procitav ova prethodnoto i pak nisto ne razbrav |
||
zsbreaker
Нов член Регистриран: 26.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaci nema ama bash nikakvi pravila okolu "cepkanjeto" na fototo vo nekoj od editorive?
CROP-MOP,BALLANCE,ISO-MISO !!!! eh eh. Zal mi e nekako! Gi gledam Top fotografiite i si vikam dobri se, samo objektot sto se saka da bide fotografiran i nisto drugo vo ramnkata. A kaj mene na 2 od 3 sliki, iako preubavi, ima po nesto da se najddi po kjoshovite :) Koga citam vo komentarite, avtorot priznava, t.e. objasnuva kako ja secel od desno, ja dolzel od gore, avtomatski gi kalibriral boite ili kontrasta ili osvetlenosta, i sto ti ne. Pozdrav na site! |
||
KoKi
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sto sakase da kazes?
|
||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Crop ako ne napravis ti, ce ti napravat vo foto-lab. Ne znam na sto slikas, ama ne postoi medium koj se vklopuva kompletno vo standardnite print formati ! Ballance ne znam da pravam, objasni mi ... mze da e i dobro. ISO ... emi da de ... go ima na filmovite, i na senzorite Vece sum umoren od objasnuvanje na faci sto fotografijata bi ja terale "stapom i kanapom" i mislat deka edinstven "umetnicki" metod e koristenje na dagerotipija!!! Sekoja dark-room tehnika i (skoro) sekoj filter koj moze da se montira na objektiv ima pandan vo Photoshop. Koj koristi povece od toa, sram da mu e!!! Ako ti se problem samo "sitnite po cosovite" problem, a slikite preubavi, nikoj nema da ti zabelezi za cosevite. Ce da si utnal malku povece od cosevite, ako si tolku nezadovolen . |
||
|
||
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Trcilov bless you za esejot! Za vkusovite, a i za pristapite vo
fotografija, ne vredi da se rasprava, no treba da se diskutira. 70
posto od se sto znam sa fotografija nauciv na sajtov, bas od diskusii i
komentari. Ako samo si praime lice, so ke ni sajt?
|
||
zsbreaker
Нов член Регистриран: 26.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ej, edna poraka vo forumov prativ, na nekogo ne mu se bendisa i povekje ne mozam da se logiram.
Sto fashizam kje beshe ova na IDIVIDI? Neka mi objasni nekoj popametan. TheBreaker. P.S: Imam komentar na prethodnive diskusii, ali kje go kazam isklucivo so stariot user! |
||
Внеси реплика | страница <12345 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |