IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонски плати-македонски стандард
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонски плати-македонски стандард

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2012 во 12:15
...nemoj ziti...eve:

...zabludeniot se...!
.....preku mu e vekje od.... sêznajkovci !

...a, osobeno  od onie shto pobegnale od svojot beden  kafez,

....pa im go ''ostrat'' pametot na tie shto ostanale vo nego od..............tugji kafezi !ух
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2012 во 12:53
Originally posted by brza brza напиша:

...nemoj ziti...eve:

...zabludeniot se...!
.....preku mu e vekje od.... sêznajkovci !

...a, osobeno  od onie shto pobegnale od svojot beden  kafez,

....pa im go ''ostrat'' pametot na tie shto ostanale vo nego od..............tugji kafezi !ух

Море мајката, се предадезбунетост
Јас не, ќе си зборам за нашето секојдневие, ама ич не ме боли десно уво дека ТИЕ ќе ме демантираат со единствен аргумент-дека секаде е така. Жими Асан да ти бајам. Кај НИВ за Велигден се 50% надолу, кај нас 100% нагоре. Ова бре нам се ни е нагореголема насмевка
Изгор пазар за Велигден
Ама дека и ТИЕ имаат право, имаатголема насмевка
Ние се снаоѓаме и на ѓаволот дупката ја преминуваме. Е сега не е христијански, не е. Додуша Зексичот ми даде идеја-за она со купување од фарма. Некна едни комшии одеа на погреб во Малешевијата, па ние брзо -брзо список за јагниња-жива мера. Додека течеше бдеењето над мртовецот, па погребот- едикојси си подзакла неколку јагниња, ги одра, пари во рака и мртовецот закопан и чест направена и јагниња за Велигден донесениизненадување-Малку морбидно, ама вистинито-снајди се како знаеш и умеештага
По пат до Скопје, од помаливе места по 2 табли јајца -троа се поефтинки, па кромитчиња, лукчиња и еве сега пун фрижидер зеленишки.голема насмевка

Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2012 во 13:33
Сега ќе дојде брза и ќе рече....

Ааа од кај пари за јагне ааа? Нели сите немавтема ајде

Иако општо прифатен метод за Велигден е купување на јагне од некое селце подалеку од градовите (каде што чуваат). Па наместо едно кило што ќе се стопи печејќи и сите гладниголема насмевка, си делат луѓето по пола, по четврт јагненце...мх мхдоста е
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2012 во 13:44
Ма остај јагненце, па шкембе чорба, па дроб сарма, ама мора со стар компир оти младиот е 120 ден -2 евраизненадување
Е после пола месец ќе ја тераме со кромитчиња, салатчиња, посни тавички-ама меракот е мерак
пс. И фала му на Зексичот- не е од фарма-од трло е, ама врши работаголема насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2012 во 14:21
Викаш 120 азамисленост
Гарант тие таму некаде, не виделе компир од 3 долари, 2 евра...збунетост
Е после браво... сеа ми отвори апетиттајм аут
А мене ми нудеа по 150 денари живо јагненцелакомост да пукнат од мака тие што ќе дадат по 450 денари за килосмеење
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2012 во 14:42

150 ден/кило?

каде има бе..... јас 3(кила) да земан,ќе се најдат... смеење

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2012 во 16:33
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Сега ќе дојде брза и ќе рече....

Ааа од кај пари за јагне ааа? Нели сите немавтема ајде

...jas?!збунетостизненадување

...da ne misleshe ...koga ke dojde, Mortos
...ke prasha!да

...toj postavuva takvi i slichni prashanja!.намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2012 во 16:47
Originally posted by zagor zagor напиша:

150 ден/кило?

каде има бе..... јас 3(кила) да земан,ќе се најдат... смеење

Од село Јаболцеголема насмевка
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2012 во 21:04
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

...............Кај НИВ за Велигден се 50% надолу, кај нас 100% нагоре. Ова бре нам се ни е нагореголема насмевка
Изгор пазар за Велигден
...............

Да, за твојот и мојот Велигден е 50% поефтино (кај НИВ), затоа што е после нивниот!  голема насмевка
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2012 во 21:09
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

...............Кај НИВ за Велигден се 50% надолу, кај нас 100% нагоре. Ова бре нам се ни е нагореголема насмевка
Изгор пазар за Велигден
...............

Да, за твојот и мојот Велигден е 50% поефтино (кај НИВ), затоа што е после нивниот!  голема насмевка

на Балканите е со 20 % поскап овој Велигден .Затоа не ни масирај со податоци од странство .Те молам воздивнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2012 во 21:22

О, извини дечко ако сум ти досаден.
бла бла

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2012 во 15:27

Ма остај јагненце, па шкембе чорба, па дроб сарма, ама мора со стар компир оти младиот е 120 ден -2 евраизненадување
Е после пола месец ќе ја тераме со кромитчиња, салатчиња, посни тавички-ама меракот е мерак
пс. И фала му на Зексичот- не е од фарма-од трло е, ама врши работаголема насмевка

....ме радува твојата стандардно добра оценка за ситуацијата и грижата за оние што навистина немаат.големо гушкање

Мојот впечаток при последната посета кај тебе,кога пиевме кафе во едни прекрасни порцелански шољи,па и зготвено јагнешко во ЦЕПТЕР лонец...што да ти кажам.Убаво е да се чуе дека некој се грижи и сиромавите....среќа

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2012 во 20:05
Originally posted by zagor zagor напиша:

....ме радува твојата стандардно добра оценка за ситуацијата и грижата за оние што навистина немаат.големо гушкање

Мојот впечаток при последната посета кај тебе,кога пиевме кафе во едни прекрасни порцелански шољи,па и зготвено јагнешко во ЦЕПТЕР лонец...што да ти кажам.Убаво е да се чуе дека некој се грижи и сиромавите....среќа

аааа сега не во Цептер, туку во земјана тава, со капачето убаво затворено со тесто-ама ко у фурна, опијането во малку винцеголема насмевка А  компирките, стари, стари ама завршија работа-со малку рузмаринче , оф, оф мајко, па неколку фезенки-замрзнати подпечени ко тазе дојдоанамигнување
Е, ама јадев само јас оти тројцана господа нејќеле јагнешко, им било мрснозбунетост, свинското не им билоизненадување
А филџаните-аа сега имам нови-за Велигден-така остана адетот од Велесголема насмевка за Велигден нешто новко.
пс..Ама настинав, изгорев од температурата, па она јагнешкото што подостана со зорт некако го јадев-ама го изедов.голема насмевка
Е сег околу стандардот-плата нема и денестага
Минус ко минус, ќе се покрие, ќе се влечи ко ликра, ќе се растегни ама ќејфот за Велигден помина. Сега ќе паднат спанаќот, салатките, кромитчињата па ќе тераме троа прженко, троа варенко
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2012 во 05:16
Госпожа, се понашаш ризично во присуство на бели мечки и остали слични лапачи. Сабајле ќе видиш гребаници од мечкини нокти на влезната врата дома. голема насмевка

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.