|
Македонски плати-македонски стандард |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...nemoj ziti...eve:
...zabludeniot se...! .....preku mu e vekje od.... sêznajkovci ! ...a, osobeno od onie shto pobegnale od svojot beden kafez, ....pa im go ''ostrat'' pametot na tie shto ostanale vo nego od..............tugji kafezi !
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Море мајката, се предаде Јас не, ќе си зборам за нашето секојдневие, ама ич не ме боли десно уво дека ТИЕ ќе ме демантираат со единствен аргумент-дека секаде е така. Жими Асан да ти бајам. Кај НИВ за Велигден се 50% надолу, кај нас 100% нагоре. Ова бре нам се ни е нагоре Изгор пазар за Велигден Ама дека и ТИЕ имаат право, имаат Ние се снаоѓаме и на ѓаволот дупката ја преминуваме. Е сега не е христијански, не е. Додуша Зексичот ми даде идеја-за она со купување од фарма. Некна едни комшии одеа на погреб во Малешевијата, па ние брзо -брзо список за јагниња-жива мера. Додека течеше бдеењето над мртовецот, па погребот- едикојси си подзакла неколку јагниња, ги одра, пари во рака и мртовецот закопан и чест направена и јагниња за Велигден донесени-Малку морбидно, ама вистинито-снајди се како знаеш и умееш По пат до Скопје, од помаливе места по 2 табли јајца -троа се поефтинки, па кромитчиња, лукчиња и еве сега пун фрижидер зеленишки. |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега ќе дојде брза и ќе рече....
Ааа од кај пари за јагне ааа? Нели сите немавте Иако општо прифатен метод за Велигден е купување на јагне од некое селце подалеку од градовите (каде што чуваат). Па наместо едно кило што ќе се стопи печејќи и сите гладни, си делат луѓето по пола, по четврт јагненце...мх мх
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ма остај јагненце, па шкембе чорба, па дроб сарма, ама мора со стар компир оти младиот е 120 ден -2 евра
Е после пола месец ќе ја тераме со кромитчиња, салатчиња, посни тавички-ама меракот е мерак пс. И фала му на Зексичот- не е од фарма-од трло е, ама врши работа |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Викаш 120 а
Гарант тие таму некаде, не виделе компир од 3 долари, 2 евра... Е после браво... сеа ми отвори апетит А мене ми нудеа по 150 денари живо јагненце да пукнат од мака тие што ќе дадат по 450 денари за кило
|
||
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
150 ден/кило? каде има бе..... јас 3(кила) да земан,ќе се најдат... |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...da ne misleshe ...koga ke dojde, Mortos ...toj postavuva takvi i slichni prashanja!. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од село Јаболце
|
||
|
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, за твојот и мојот Велигден е 50% поефтино (кај НИВ), затоа што е после нивниот!
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
на Балканите е со 20 % поскап овој Велигден .Затоа не ни масирај со податоци од странство .Те молам
|
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
О, извини дечко ако сум ти досаден.
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....ме радува твојата стандардно добра оценка за ситуацијата и грижата за оние што навистина немаат. Мојот впечаток при последната посета кај тебе,кога пиевме кафе во едни прекрасни порцелански шољи,па и зготвено јагнешко во ЦЕПТЕР лонец...што да ти кажам.Убаво е да се чуе дека некој се грижи и сиромавите.... |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
аааа сега не во Цептер, туку во земјана тава, со капачето убаво затворено со тесто-ама ко у фурна, опијането во малку винце А компирките, стари, стари ама завршија работа-со малку рузмаринче , оф, оф мајко, па неколку фезенки-замрзнати подпечени ко тазе дојдоа Е, ама јадев само јас оти тројцана господа нејќеле јагнешко, им било мрсно, свинското не им било А филџаните-аа сега имам нови-за Велигден-така остана адетот од Велес за Велигден нешто новко. пс..Ама настинав, изгорев од температурата, па она јагнешкото што подостана со зорт некако го јадев-ама го изедов. ********************* Е сег околу стандардот-плата нема и денес Минус ко минус, ќе се покрие, ќе се влечи ко ликра, ќе се растегни ама ќејфот за Велигден помина. Сега ќе паднат спанаќот, салатките, кромитчињата па ќе тераме троа прженко, троа варенко |
||
Polar Bear
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Госпожа, се понашаш ризично во присуство на бели мечки и остали слични лапачи. Сабајле ќе видиш гребаници од мечкини нокти на влезната врата дома.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |