|
Кризата во Грција |
Внеси реплика | страница <12345 13> |
Автор | ||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чудна работа, скоро сите во Црна Гора викаат дека се мрзливи а во подобра состојба се во Грција.
Значи не е до мрзата, туку до недомаќинското работење.
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Грција: „Наскоро ќе немаме ни за кафе“
Кафето е многу битно.... Добро де, остатокот од светот вели "Ќе немаме ни за леб"..... |
||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама ќе имаат за гиро |
||
|
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Атина - Грчкиот полициски синдикат побара од Јавното обвинителство на Грција да издаде налог за апсење на меѓународните инспектори на ЕУ, Европската централна банка (ЕЦБ) и Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), со образложение дека тие ја загрозуваат демократијата во земјата. Конечно некој да ја каже исправната формула како да се реши кризата не само во Грција туку и во светот. Кој си фатил работа со ММФ, Светска Банка и останатите слични бандитски организации се гледа како поминува. |
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе, ниту грците не е цвеќе за мирисање.
Тие земаа кредити со вреќи да си живеат вештачки стандард без да работат и да си делат пари "капом и шаком", па сега некој им е крив зошто мора да враќаат и не можат така да продолжат во недоглед. Жена ми има пријателка, гркинка од Кавала, која ни кажа дека во една држaвна болница биле запослени 20 градинари !?!? И додека тој број, самиот по себе, е за најстрога критика (небаре треба да се води грижа за градски парк), работата е што таа болница нема никаква градина !!! |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На крајот Грција ја натераа да ги прифати мерките за штедење... за арно на ЕУ и меѓународниот монетарен систем... не за грците.
За нив најдобро беше да прогласат банкрот, да изјават дека не се во можност да ги враќаат кредитите, да одбијат секаква натамошна "помош" од интернационалните банки, да излезат од ЕУ и повторно да си ја внесат во употреба драхмата. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во голема грешка си, ги натераа на потпишување нивните полтрони кои моментално се во владата на Грција, по пучот кој беше извршен од страна на ЕУ каде беше сменета легално избраната влада на Грција на чело со Папандреу чија единствена вина беше повикувањето на референдум за народот да се изјасни за наводната помош од ЕУ на нивната земја. Ова што се случува сега во Грција, најверојатно ќе биде само увод во европската пролет, која во почеток ќе ги зафати пола од земјите членки на ЕУ. Многу ме интересира како ќе реагираат размазените италијани и шпанци кога и на нив ќе почнат да им ги скратуваат правата, па на португалците и др. Европската супер држава, барем така беше замислена во некои луди глави, е мртва. ЕУ е во клиничка смрт, без никакви шанси да се разбуди, не ја научија лекцијата од СФРЈ. Ова сега што се случува со ЕУ е смо возобновување на 4-от рајх на чело со Германија ( тие никогаш не се откажаа од доминација во широки размери ), само овој пат со пософистицирани методи него што беше во 39-та год. Само ме чуди немањето на никаква поширока политичка и општествена дебата околу новата ЕУ која е на сцена во моментот а која нема ништо заедничко со вредностите на старата ЕУ од пред 5-6 години. И не се согласувам дека за Грција и за било која наредна држава што ќе се соочува со вакви проблеми е решението да прогласат банкрот, бидејќи тоа ништо не решава, долговите ќе си останат, ниту пак смената на валутата не би помогнала. Само треба да се откачат како што викаш од СБ, ММФ, ЕЦБ, ЕБОР и еден куп други паразитски финансиски институции кои што ги уништуваат државите и се формирани за таа намена. Изменето од Zeksi71 - 13.Февруари.2012 во 19:45 |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ма исто мислиме. Затоа реков ја натераа Грција (како држава, влада), а не грците (како народ). И токму е така како што велиш - ЕУ си наметна свои луѓе кои работат за интерсите на ЕУ, а не за грчкиот народ. Тоа го велам и јас. |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma,...shto mi iznakazaa ovie dvajca?!
...izgleda ne chule evropjanive za niv,..inache, ke doznaeja kade ( i kako!) im e ...spasot! ...navistina shteta! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кај ти е икончето за бљување, ја мислев тоа ќе го ставиш ама ти ме зезна, или не ти е више у мода,
|
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aaa ne!
...toa mi e rezervirano za tosho,...edinstveno negovite sra...pardon!....shkrabanja me teraat na ... ................................ |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Внеси реплика | страница <12345 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |