|
kejt-d-grejt |
Внеси реплика | страница <12345 40> |
Автор | |
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto pravis?
- Te cekam! Te cekam i te sakam! Da, da, no sto pravis stvarno? - Te sakam! Te sakam i te cekam! A koga doagjas... den porano znam deka doagjas po cekorot te sekjavam od koja bitka mi ides. i znam za ranite od poganite za zborovite i denovite minati vo cekanje... bleda nadez i sonuvanje. Ela mi, stutkaj se, navali se, odmori se, mirisni me, prepoznaj me, jas sum tvoja i koga ne sum svoja. |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од kejt-d-grejt - 09.Април.2012 во 11:32 |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мирно и пополека ем сигурно, ем спокојно ја допираш светлината.
Грст свилен земаш со раце ја обликуваш, а нејзе и' годи.
Ми мрднувам, ни трепнувам, ни воздух земам, не пак глас да не згрешам, да не прекинам, па магијата ја растурам - само и' завидувам... |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
денес те молам
без да речам, без да клечам - позајми ми го дишењето! денес сакам да тргнам, да не се вртам - кон некое среќно негде. |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemam vreme da te sakam taka jas kako sto sakam niti koga da te ljubam taka jas kako sto ljubam. Ne' izede zivotot, sonce moe i taka izedeni i prepoloveni ne' tovari... ne' tovari... a nie naivni go gledame taka treba, si mislime. Nemam vreme da te gusnam a znam toplo da guskam niti raka da ti pruzam a imam mnogu sto da pruzam I stoime, se gledame se cekame... i pak begame... i mu se davame... da ne' tovari oti malku ni e Изменето од kejt-d-grejt - 09.Април.2012 во 11:33 |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од kejt-d-grejt - 09.Април.2012 во 11:33 |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако заминеш...
со себе земи си го одговорот на прашањето неодговорено оти цело време под јазик дремеше и само чекаше да му намигнеш По пат фрли го во првиот контејнер кај другарите му стравот и срамот... |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не овој изметен двор не мојата детска соба суредена и затворена и не мирисот на печено лиснато - ТИ си мојот дом! Зошто знаеш без думање колку капки млеко да ми ставиш во кафето и колку минути да го вариш јајцето! Додека ти раскажувам како денес светот се вртеше околу мене се прашувам.... се вртеше оти јас така сакам или за да ти ги гледам очите како светкаат |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од kejt-d-grejt - 09.Април.2012 во 11:33 |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога после многу години, ќе дојдеме на крајот од нашето патување, ќе се обѕрнеме преку рамо... таму нема да видиме куќи и станови, ни стилски наместени дневни соби, ни зимници, ни најдобри рецепти за торти.... ќе останат само спомените и миговите, доказите дека вредело, и не било залудно, дека било убаво, и нежно, и мило. Можеби и тогаш, ако не ни се тресат премногу рацете и ако склерозата не ни го испила мозокот, ќе титкаме со успорени движења по тастатурата ќе си даваме воља за живот еден на друг, како најдобри пријатели кои некогаш сме ги имале, а кои никогаш не се виделе... |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од kejt-d-grejt - 09.Април.2012 во 11:34 |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
. Изменето од kejt-d-grejt - 09.Април.2012 во 11:34 |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сакам да ти кажам....ептен, ептен сакам да ти кажам....
На тацна ми нудиш тоа што ти се чини ми треба. И да земам, ќе биде за да не те навредам. Сигурноста, мил мој, не е мое природно чувство! Мене лудата, само потрагата по неа ме возбудува! |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МАРУЛКА
Знаеш како изгледа марулка во пролет? кинеш лист по лист... и како одиш кон срцевината, ливчињата се почисти и посочни, лиги ти се полни устата и не ги дробиш во тањирот, едвај дочекуваш да го чуеш рупкањето во устата. Колку долго веќе отвараш, истражуваш... и еве... немам желба да се бранам, да се кријам. Забриши си ги лигите, замижи за да уживаш и... рупкај ме... |
|
|
|
Внеси реплика | страница <12345 40> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |