|
Муабети за коли - општо |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | ||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сеуште постојат дупки во законот, па рокот некако им се пролонгира....
|
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...кинеските коли не ги исполнуваат македонските норми за квалитет...
епа не се на тендер увезени како реиз-ите на Владава наша... |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Проиводителот на автомобили CHERRY е најголемиот кинески производител. Инаку колку за напомена на нашата влада, тие автомобили се увезуваат и во Украина, Србија, Полска, Чешка, Словачка, Бугарија, Турција и во уште 40 земји од светот. Да можеби се со послаб квалитет од Европските или од Јапонските, но затоа се со далеку подобар квалитет од Руските и Српските, кои за жал сеуште се увезуваат кај нас. CHERRY располага со најголемиот развоен центар за автомобилска индустрија во Кина, и е снабдувач на мотори за голем број на Кинески производители на автомобили.
Инаку ако Кинеските автомобили се небезбедни (имаат 3 звезди на ЕУРО НЦАП краш тестовите и ЕУРО 4 норми за издувни гасови), тогаш зошто во државава е дозволен увозот на мотори, веспи и мопеди од Кина, кои се далеку понебезбедни. Или зошто тогаш се увезуваат машини, детски играчки и сл? Муабетот е што некој не добил мито, за да се даде дозвола за увоз на автомобили од Кина. Или останатите увозници ги фаќа паника од кинескиот напад, бидејќи иако се со послаб квалитет, овие автомобили се доста привлечни за послабо финанските народни маси. Инаку пола србија вози CHERRY и Geely. |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.geely.com/brands/international/
http://www.cheryinternational.com/ Еве и линкови за двата најголеми кинески производители на автомобили. |
||
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
така е,тие на месечината догодина ќе отидат,сателити и атомски бомби прават ,а не коли и автобуси!
ние само можеме да сањаме за воз како нивниот!!!..или конфигурацијата на теренот кај нас не го дозволува тоа..?прикаски за мали деца. Кина е светско чудо алоооо....!!! |
||
|
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
знаат ли нашиве пешаци дека пешачкиот премин е само "место каде што треба да се помине некоја улица"(коловоз),а не место каде што имаат предност во однос на другите учесници во сообраќајот!
дури и со законот за безбедност се заштитени,а не се опфатени во казнениот законик за користење мобилен при движење по и крај улицата.. за на пешачки да не збориме..појди застани ти прават,па имај муда пред нив помини.. |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...me nerviraat onie vozachi shto,..shtom vidat nekoj peshak pred peshachki premin,...odma se ukopuvaat vo mesto za da go propushtat makar i eden edincat bil!
...ne vodejki smetka deka pozadi nego ima mnogu shto kako nego brzaat nekade i nemaat vreme na sekoj eden peshak da mu zastanuvaat za da pominel toj!
kakva logika ima desetina koli da zastanesh pa i nekoj avtobus poradi samo eden shto sakal da premine ...
smeshno duri izgleda vo praksa!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...a duri i mene me nerviraat ,
...koga mene kako na peshak,.. mi zastanuva cela kolona za da pomnam!
|
||
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нема тема за возови па тука ќе пишам.....
абе,ова Кинезиве си го соборија рекордот со нов,уште побрз воз.... се се плашам ако излета од шината дека до месечината ќе летне.. до кај ќе одат... |
||
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Најевтиниот автомобил на светот потфрли со продажбата[27.12.2010]
Продажбата на најевтиниот автомобил на светот, индискиот „нано“,
целосно потфрли. Се проценуваше дека Индија со 1,2 милијарди жители ќе
биде одличен пазар за пласман на едно такво возило, но излезе дека
вистинската состојба е сосем поинаква. ...neka go dadat vamu...k'o alva ke "odi''! |
||
||
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас мислев дека е постар. На 18 години ја имав мојата прва кола, ама бев мал и зелен и дури бев во војска ми седеше пред касарна да не го мрднам случајно газот малку пешки. Најлошо е што и јас како тебе мислев дека се знам. Мои другари се тркаа сум помагал во спремање на коли за трки, сум ги возел тие аута, на сите трки одев, сега и да сакате да одите повеќе од пола не се вметнати во шампионатот. Секоја вечер бевме на стаза на водно и се тркавме меѓу себе со наши коли. Е да и ја како тебе мислев дека сум голем мангуп. И нешто за темава најпријателски немој сам да одиш во пазарење на половен автомобил, иако мислиш дека се знаеш. |
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Фала за советот. До сега сам не сум се попарил, иако имам за мене и за други одбрано еден куп коли. ОД преглед до пазар за пари сам си ја терам работата и досега, пу пу, не сум се заебал за да изгубам пари на продажба. На правам ништо заради мангуплак ,туку затоа што ми е огромен кеф и башка многу голема одмена е .... место да се закренеш негде пешки да одиш пола саат, со кола за 10 минути ќе си појдиш.
|
||
nostalgija
Сениор сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А тоа што ти проварил моторот не е до Шкода,туку до она тефтерче кое има 120-30 страници,а ние Македонците и си немаме навика да читаме .....па убаво пишале лугето,тоа е патнички автомобил а не пик ап....Се знае од 1.2 моторот што можеш да очекуваш,нели....Пред 20 и кусур години кога ми пукна корпата и ламелата на фикото,а сакав 4-ца внатре у трета на железарска угорница да го качам,вујко ми инаку механичар знаеш што ми кажа.....цепаницо,а бе ова не мазга па да ја тераш у рид по дрва .....Е и кој ми беше крив тогаш??????????Сам си бев крив...Си купив делови,и после на железарско брдо у втора.....ииииииии тераше со години.....Се мешаат баби и жаби..... |
||
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Фичо спремано за трки на водно на големиот и малиот правец вози со четврта па ако е се исправно корпата не се распага. Не ме држи за збор ама некои мислам дека на фичовците ставаа свинктер ламели што се специјални за трки и кога ќе се спои со замаецот и потисната се лепи како фластер и не шлајфува ламела како обична. Него не се согласувам дека ново ауто треба да прокува па макар да е натоварено до крај. |
||
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |