IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СДСМ да ја разобличи недемократската власт на ВМРО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СДСМ да ја разобличи недемократската власт на ВМРО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 23>
Автор
Порака
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 00:53
Sakam da dadamn edno obrazlozenie kako inicijator na ovaa tema.
-Ovaa sto go pravi BC so negovata partija SDSM toj ja vodi na loso drzavata a i toj 18 god koga bese na vlast nisto ne napravo.Ovaa e stariot Branko sto go znaeme pred 18 god koga za negovo vreme nastana aferata narecena Oktopod koga ukrade od graganite iljadnici milioni evra.Inaku narodot koj mu veruva na crvenkovski ne znae na kakov politicar veruvaat.Nikolka Gruevski e politicar na koj mu veruvaat site gragani na Republika Mkedonija,a mozebi i vo cela nasa dijaspora.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 00:54
а можеби и во цел свет му веруваат
абе Николче је најбољи
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 00:58
Originally posted by mileg mileg напиша:

-Ovaa sto go pravi BC so negovata partija SDSM toj ja vodi na loso drzavata a i toj 18 god koga bese na vlast nisto ne napravo.Ovaa e stariot Branko sto go znaeme pred 18 god koga za negovo vreme nastana aferata narecena Oktopod koga ukrade od graganite iljadnici milioni evra.Inaku narodot koj mu veruva na crvenkovski ne znae na kakov politicar veruvaat.Nikolka Gruevski e politicar na koj mu veruvaat site gragani na Republika Mkedonija,a mozebi i vo cela nasa dijaspora.

Nikoj ne vi zabranuva da mu veruvate....Samo ostaj te ne NAS sto ne mu veruvame i ne ne ubeduvajte deka e dobar...
Tri godini se dovolno vreme za dokazuvanje, a osven mackanje oci i ubavi zborovi, nisto konkretno ne se custvuva...Toa sto go davaat na edno mesto, go zemaat na drugo...pa taka, se e isto kako prethodno, duri i poloso...

PS...I pisuvaj tuka na temava, prestani so LP....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 01:49
Originally posted by mileg mileg напиша:

Колку да не трескаш глупости по форумиве, од 19 год самостојна македонија ДПБНЕ е 9 на власт, а колку е сработено се гледа, не носиме сите розови наочари како тебе.

Изменето од Ateist - 27.Август.2009 во 01:53
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 01:58
Милег, не знам веќе колку пати те опоменав денеска: не спамирај и престани да ги убедуваш членовите исклучиво во исправноста на твоите ставови!
Почитувај го туѓото мислење!
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 08:06
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Повеќе не ми е ни важно кој ќе биде....само да не се вмровциве...болен

Умреа времињата кога гласавме „со емоции“ или со паролата „Не е важно кој ќе биде на власт, туку ај да гласаме да ги не биде овој или оној“.

Сега луѓето гласаат со мотивацијата „гласам за оној од кој ќе имам најголема корист“.

Од тој аспект,
  1. Администрацијата затоа што Б.Ц. 3 пати ги покачи платите во државната администрација а Грујо ги држи платите замрзнати.

2. Пензионерите затоа што Б.Ц. 4 пати ги покачи пензиите а Грујо им ги намали за 8%.

3. Земјоделците затоа што Б.Ц. додели 300 милиони евра субвенции за земјоделците а Грујо само 150,000 евра.

4. Студентите затоа што Б.Ц. подели компјутери, лаптопи, и отвори нови универзитети и факултети, а Грујо НИШТО.

5. Цел народ ќе гласа за Б.Ц. затоа што во негово време, денарот се покачи за 27% а за време на Грујо девалвира за 27%.

6. Цел народ ќе гласа за Б.Ц. затоа што во негово време, имаше реформи на банкарскиот систем а за време на Грујо се случи ТАТ и другите пирамидални штедилници и народот загуби пари.

7. Цел народ ќе гласа за Б.Ц. затоа што во негово време, од приватизацијата секој полнолетен граѓанин на Македонија кој давал придонеси за време на социјализмот доби по 1000 евра ваучар за општествениот капитал.

8. Стечајците ќе гласаат за Б.Ц. затоа што тие станаа стечајци за време на Грујо.

9. Цел народ ќе гласа за Б.Ц. затоа што во негово време, тој успешно се избори против ОКТОПОДОТ, а за време на Грујо на разни цариници и полицајци-митаџии влакно не им фали од глава.

10. Цел народ ќе гласа за Б.Ц. затоа што во негово време, тој вработи од секоја фамилија по еден член.

Изменето од DameMak - 27.Август.2009 во 08:15
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 09:47
- ја зголеми армијата вработени во администрација - од таквоото ќе го полнат буџетот , цел буџет на плати се троши , катастрофа
- Целосна партизација на општеството - барем сдс не биле толку жестоки во реваншизмот , знам лично членови од сдс ако ги видат низ град со возила полицијата има налог да ги “нареди“ колку шо треба и не треба
- списоците за гласање за изборите , каде што секој член од вмро мораше да однеси список со 25 или 50 сигурни гласачи обезбедени со лични податоци (сталинистички методи и нарушшување на приватноста на граѓаните)
- аферитее со млекарата е бетер од тат , за тата ја обвинуваат сдс и им ги зеде заштедите, во сведмилк ќе им го земат имотот
-МОШЕ БАУМ - направи реда други мултимилионски штети низ македонија , тој е увезен од вмро да им гарантира откуп на земјоделските производи , а после ги из**** земјоделците со “гарантираниот“ откуп
- повеќе нема од кај да крадат , па крадат директно од буџетот - нема појќе окти и телекоми , преку зделките за споменици или бог ти знај шо , ако една фонтана кошта 15.000 еур тие ја прават 150.000 еур јасно ви е ко ден . по тендерите се уште се работи со подизведувачи
- лажење на народот преку медиумите - и маВите деца знаат што прават веќе . Онолку многу лажење и манипулација со бројки никој не правел , кај им се лицата да излезат сега на телевизија .
- сите ги наполнија бечвите ко се врати бране , бране е најопасната фигура на македонската политичка сцена
- искрено не ме радува ситуацијата во државава било со кољо било со бране

Изменето од Анастеа - 27.Август.2009 во 09:55
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 09:51
да зборам реално вмро на старт ептен ме бендисаа со работата со спроведување на реформи , добар дел се средија некои работи внатре во државата , арно ама после по патот негде се изгубија и од ко се опуштија почнаа со пустошење како и сите други претходници , каква штета и тоа народот секогаш го казнува
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 10:43
Originally posted by hektor hektor напиша:

да зборам реално вмро на старт ептен ме бендисаа со работата со спроведување на реформи , добар дел се средија некои работи внатре во државата , арно ама после по патот негде се изгубија и од ко се опуштија почнаа со пустошење како и сите други претходници , каква штета и тоа народот секогаш го казнува
hektor samo edno dopolnuvanje narodot ke gi kazni uste ednas SDSM bidejki tie 15 god ja ukradoa cela drzava,a VMRO-DPMNE raboti vo interes na graganite na Republika Makedonija.Ovaa se gleda od prethodnite izbori koga SDSM padnaa kako krusa (sto se veli) i zatoa gi kazni narodot so golema kazna.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 10:49
Originally posted by DameMak DameMak напиша:

Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Повеќе не ми е ни важно кој ќе биде....само да не се вмровциве...болен

Умреа времињата кога гласавме „со емоции“ или со паролата „Не е важно кој ќе биде на власт, туку ај да гласаме да ги не биде овој или оној“.

Сега луѓето гласаат со мотивацијата „гласам за оној од кој ќе имам најголема корист“.

Од тој аспект,
  1. Администрацијата затоа што Б.Ц. 3 пати ги покачи платите во државната администрација а Грујо ги држи платите замрзнати.

2. Пензионерите затоа што Б.Ц. 4 пати ги покачи пензиите а Грујо им ги намали за 8%.

3. Земјоделците затоа што Б.Ц. додели 300 милиони евра субвенции за земјоделците а Грујо само 150,000 евра.

4. Студентите затоа што Б.Ц. подели компјутери, лаптопи, и отвори нови универзитети и факултети, а Грујо НИШТО.

5. Цел народ ќе гласа за Б.Ц. затоа што во негово време, денарот се покачи за 27% а за време на Грујо девалвира за 27%.

6. Цел народ ќе гласа за Б.Ц. затоа што во негово време, имаше реформи на банкарскиот систем а за време на Грујо се случи ТАТ и другите пирамидални штедилници и народот загуби пари.

7. Цел народ ќе гласа за Б.Ц. затоа што во негово време, од приватизацијата секој полнолетен граѓанин на Македонија кој давал придонеси за време на социјализмот доби по 1000 евра ваучар за општествениот капитал.

8. Стечајците ќе гласаат за Б.Ц. затоа што тие станаа стечајци за време на Грујо.

9. Цел народ ќе гласа за Б.Ц. затоа што во негово време, тој успешно се избори против ОКТОПОДОТ, а за време на Грујо на разни цариници и полицајци-митаџии влакно не им фали од глава.

10. Цел народ ќе гласа за Б.Ц. затоа што во негово време, тој вработи од секоја фамилија по еден член.

ми се допадна многу

11. цел народ ќе гласа за Б.Ц., затоа што Гјуро не‘ прекрсти ФИРОМ

ајде дополнете уше голема%20насмевка

Изменето од anakin - 27.Август.2009 во 10:50
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 11:13
~,,~A SVED MILK-koj go realizira proektot~,,~ I na MOSHO BAUM koj mu ja prodade mlekarata za edno ojro ,A si zamina so 2 Milioni na Dzep ~,,~  Vo chie vreme padna cenata na prascite i se unishti stochniot Fond vo site granki A?      ~,,~   Vo chie vreme denes se Uvezuva smrznato Meso se razmrznuva i se prodava kako svezho vprochem toe e praksa kaj site Vladi do sega ~,,~   I da ne redam ushte propusti od zemjodelskata granka...  More site vo ista tikva prdat...     
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
abnormalen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 11:13
Originally posted by hektor hektor напиша:

- ја зголеми армијата вработени во администрација - од таквоото ќе го полнат буџетот , цел буџет на плати се троши , катастрофа
- Целосна партизација на општеството - барем сдс не биле толку жестоки во реваншизмот , знам лично членови од сдс ако ги видат низ град со возила полицијата има налог да ги “нареди“ колку шо треба и не треба
- списоците за гласање за изборите , каде што секој член од вмро мораше да однеси список со 25 или 50 сигурни гласачи обезбедени со лични податоци (сталинистички методи и нарушшување на приватноста на граѓаните)
- аферитее со млекарата е бетер од тат , за тата ја обвинуваат сдс и им ги зеде заштедите, во сведмилк ќе им го земат имотот
-МОШЕ БАУМ - направи реда други мултимилионски штети низ македонија , тој е увезен од вмро да им гарантира откуп на земјоделските производи , а после ги из**** земјоделците со “гарантираниот“ откуп
- повеќе нема од кај да крадат , па крадат директно од буџетот - нема појќе окти и телекоми , преку зделките за споменици или бог ти знај шо , ако една фонтана кошта 15.000 еур тие ја прават 150.000 еур јасно ви е ко ден . по тендерите се уште се работи со подизведувачи
- лажење на народот преку медиумите - и маВите деца знаат што прават веќе . Онолку многу лажење и манипулација со бројки никој не правел , кај им се лицата да излезат сега на телевизија .
- сите ги наполнија бечвите ко се врати бране , бране е најопасната фигура на македонската политичка сцена
- искрено не ме радува ситуацијата во државава било со кољо било со бране
  а зошто?збунетост зар,ова погоре ти е малку?изненадување
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 11:14
~,,~Sved Milk neli beshe svoeviden Ohtopod ili ne Hobotnica beshe toa eeeeheheee~,,~
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 11:18
Vo vrska sto go kaza toa BC zdeka ke gi prevzeme site merki za da ja srusi vlasta sakam da kazam deka ovaa ne odi kon doba drzava.Toj znaci saka d ja urne ovaa drzava i da ja donese do edno nesakano dejstvo i do propast na drzavata.Tie 18 god koga bese na vlast toj kako sto kazav i prethodno ja ukrade cela drzava a parite si ostanaa vo negoviot zeb.Inaku ako dojde toj na vlast na Makedonija ke i bide poloso,bidejki uste poveke ke se pocuvstvuva ekonomskata kriza.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.