IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - ЕМО музика во Македонија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЕМО музика во Македонија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
Автор
Порака
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2009 во 23:29
Originally posted by Сварог Сварог напиша:

ГАЗИ ЕМО!

Па јебо вас бог,секој си има проблеми во животот ,дај да земеме сите во црно да се облечеме и да се шминкаме ко на модна ревија да сме.

Добра работа е што нема толкав замав таа музика овде но нажалост полека расте.

Ебате западните вредности.
во врска со емото генерално, го делам болдираново со сварог
но сепак, се согласувам и со последниов пост
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2009 во 19:31

ПРОСТИ МУ ГОСПОДИ, НЕ ЗНААТ ШТО ПРАВАТ!!!

Будали деца, место да земат нешто нормално да праат тие си измислуваат проблеми за да има за што да плачат! АЛОООО, разбудете се, доста се нездрави умови на светов од досегашните правци!

Шминкајте се, е**јте се, шо сакате прајте си, ма ако сакате гаќите на глава ставајте ги и изгледајте како сакате - имате изим од мене, АМА БАРЕМ ПСИХАТА ДРЖЕТЕ ЈА ЗДРАВА!
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2009 во 22:16
ako letne na chovek psihata toj pocnuva da skrenuva pa sega...
Кон врв
LSD Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Септември.2008
Локација: Canada
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LSD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2009 во 19:35
Devojce za tvoe dobro begaj od toj stil pobrzo.
Кон врв
Tony Clifton Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Септември.2008
Поени: 292
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tony Clifton Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2009 во 02:55
emotivci haha iam drugar sho slusa emo i ne e pe*** ili saka da se ubie ili nesho toa e samo muzika slusaj si sho sakas

Изменето од Анастеа - 06.Септември.2009 во 09:46
Кон врв
Cvekence Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 2509
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cvekence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2009 во 16:46
Originally posted by vicky freaky vicky freaky напиша:

Jao... a vie dali imate nekogas slusnato emo muzika... bejki ne sudite samo pod toa deka e emo...
toa sto slusam takva muzika ne e loso, nema pregolemo vlijanie nad mene, pa ako slusnam nekoja pesna, i posle nea da re4am, jas otidev od balkonot da sko4am... LOL.. slusam zaradi melodijata...

ma ni iam slusano a ni pojma neam koi se bendovite na prvata strana ali secam glava deka ne bi gi smenia led zeppelin pink floyd deep purple itn itn za nikoj od niv...a za skokanje od balkon skoknav pred edno 15 god od prvi sprat ali togas ne ni imase emo...

p.s. a so tip na muzika e emo?ustvari so znaci emo?
respect my authoritaaa
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2009 во 18:40
Емо ти е емоционална музика, ние шо ја викавме на времето за вени сечење, и оние токио хотел или као се викаат го воведоја демек тој правец. Емо е срање во превод, глупост невидена, нема шо да прајме па ние сме емотивни личности имаме свој правец и такви глупости.

Незнам ни која е целта на емо стилот и музиката да те натера да се самоубиеш? чекање
Кон врв
Cvekence Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 2509
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cvekence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2009 во 21:03
Originally posted by Flix Flix напиша:

Емо ти е емоционална музика, ние шо ја викавме на времето за вени сечење, и оние токио хотел или као се викаат го воведоја демек тој правец. Емо е срање во превод, глупост невидена, нема шо да прајме па ние сме емотивни личности имаме свој правец и такви глупости.

Незнам ни која е целта на емо стилот и музиката да те натера да се самоубиеш? чекање

fala i ja otprilika vaka mislev ama aj vikam da se osiguram

a btw mene turbofolkot me tera da se ubijam...moze bi mu dosol nekoj vid na emo-folkплазење
respect my authoritaaa
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2009 во 11:58
My life is spiralling downward. I couldn't get enough money to go to the Blood Red Romance and Suffocate me dry concert. It sucks 'cause they play some of my favorite songs like 'Stab My Heart Because I Love You' and 'Rip Apart My Soul' and of course, 'Stabby Rip Stab Stab'. And it doesn't help that I couldn't get my hair to do that flippy thingy. Like that guy from that band can do. Some days, you know...

I'm an emo kid, non-conforming as can be
You'd be non-conforming too if you looked just like me
I have paint on my nails and make-up on my face
I'm almost emo enough to start shaving my legs
'Cause I feel real deep when I'm dressing in drag
I call it freedom of expression, most just call me a fag
'Cause our dudes look like chicks, and our chicks look like dykes
'Cause emo is one step below transvestite!

Stop my breathing and slit my throat
I must be emo
I don't jump around when I go to shows
I must be emo

I'm dark, and sensetive with low self-esteem
The way I dress makes every day feel like Halloween
I have no real problems but I like to make believe
I stole my sister's mascara now I'm grounded for a week
Sulking and writing poetry are my hobbies
I can't get through a Hawthorne Heights album without sobbing
Girls keep breaking up with me, it's never any fun
They say they already have a pussy, they don't need another one

Stop my breathing and slit my throat
I must be emo
I don't jump around when I go to shows
I must be emo
Dye in my hair and polish on my toes
I must be emo
I play guitar and write suicide notes
I must be emo

My life is just a black abyss, you know, it's so dark. And it's suffocating me. Grabbing ahold of me and tightening its grip, tighter than a pair of my little sister's jeans... which look great on my by the way.

When I get depressed I cut my wrists in every direction
Hearing songs about getting dumped give me an erection
I write in a live journal and wear thick rimmed glasses
I told my friends I bleed black and cry during classes
I'm just a bad, cheap imitation of goth
You can read me "Catcher in the Rye," and watch me jack off
I wear skin tight clothes while hating my life
If I said I like girls, I'd only be half right!

I look like I'm dead and dress like a homo
I must be emo
Screw XBox, I play old school Nintendo
I must be emo
I like to whine and hate my parentals
I must be emo
Me and my friends all look like clones
I must be E-Mo

My parents just don't get me, you know. They think I'm gay just because they saw me kiss a guy. Well, a couple guys. But I mean, it's the 2000s. Can't 2... or 4 dudes make-out with each other without being gay? I mean, chicks dig that kind of thing anyways. I don't know diary, sometimes I think you're the only one that gets me, you're my best friend...

Ova e uzas...болен

Изменето од DDarko - 12.Септември.2009 во 11:59
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2009 во 16:02
ја имам слушано песнава газење%20од%20смеење
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
гоcтин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин

Регистриран: 24.Октомври.2008
Поени: 1797
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај гоcтин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2009 во 00:26
Originally posted by vicky freaky vicky freaky напиша:

Kako se razviva emo muzikata vo makedonija?
Vasi mislenja???
Jas mislam deka vo opste ja nema... ima tolku mnogu bendovi sto se pod Emo, samo vo mk se ne razviva!..

EMO BENDOVI

* 30 Seconds to Mars[1]
   * The Academy Is...[2]
    * A Day to Remember[3]
    * A Static Lullaby[4][5]
* AFI[6][7]
    * Alexisonfire[8]
    * The All-American Rejects[9]
    * The Almost[10]
    * American Football[11]
    * ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead[12]
    * The Anniversary[13]
    * Amber Pacific[14]
    * The Appleseed Cast[15]
    * At The Drive-In[16]
    * Benton Falls[17]
    * Braid[18]
    * Brand New[19]
    * Boys Like Girls[20]
    * Boys Night Out[21]
    * Cap'n Jazz[11]
    * Coheed and Cambria[22]
    * Cobra Starship[23]
    * Cute Is What We Aim For[24]
    * Dag Nasty[25]
    * Dashboard Confessional[26]
    * The Dismemberment Plan[27]
    * Drive Like Jehu[28]
    * Elliott[29]
    * Emanuel[30]
    * Embrace[31]
    * Escape The Fate[32]
    * Fall Out Boy[33]
    * Fightstar[34]
    * Forever the Sickest Kids[35]
    * From Autumn to Ashes[36]
    * From First to Last[37]
    * Funeral for a Friend[38]
    * The Get Up Kids[39]
    * Hawthorne Heights[40]
    * Hellogoodbye[41]
    * Hey Mercedes[42]
    * I Am Ghost[43]
    * Jimmy Eat World[44]
    * Joan Of Arc[11]
    * The Juliana Theory[45]
    * Lostprophets[46]
    * Matchbook Romance[47]
    * Mayday Parade[48]
    * Mineral[49]
    * My Chemical Romance[50]
    * New Found Glory [51][52][53][54]
    * Northstar [55]
    * Our Last Night[56]
    * Panic at the Disco[57]
* Paramore[58]
    * Pierce The Veil[59]
    * Pop Unknown[60]
    * The Promise Ring[61]
    * Rainer Maria[62]
    * The Red Jumpsuit Apparatus[63]
    * Rise Against[64][65][66][67]
    * Rites of Spring[68]
    * Saosin[69]
    * Saves the Day[26]
    * Say Anything[37]
    * Senses Fail[70]
    * Silverstein[71]
    * Simple Plan[72]
    * Something Corporate[26]
    * The Spill Canvas[73]
    * Squirrel Bait[74]
    * The Starting Line[75]
    * Story of the Year[76]
    * Sunny Day Real Estate[77]
    * Taking Back Sunday[78]
    * Ten Second Epic[79]
    * Texas Is The Reason[80]
    * Thrice[81]
    * Tokio Hotel[82]
    * Thursday[83]
    * The Used[84]
    * You, Me, and Everyone We Know[35]

кога дојдов во македонија и повторно ги обновив контактите од порано видов дека има некои што "забегале" во ЕМО музиката...меѓутоа емовците кај нас не се толку "забегани" како во САД или на др. место...
овие што се болдираи ги слушам и јас(и многу ги сакам) па тоа не ме прави да бидам ЕМО..слушам тоа што ми се допаѓа...а се зависи од моментот...гоооолема работа...ајде поздрав
Кон врв
Марио Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Марио Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2009 во 22:44
Ok ja vidov listava i nesto me isprovocira... Eden bend sto se naogja na nea... toa se Rise Against. Prvo go sledam bendov od 2003ta godina i ja poznavam ideologijata nivna podobro otkolku sto ja poznavam majka mi. Voopsto nema dopirna tocka do emo. Toj sto gi klasificiral Rise kako emo, voopsto ne ja razbral nivnata ideologija ili voopsto ne ni gi slusnal.

Znaci nieden emo bend ne gi ruga republikancite, ne pisuva socijalni textovi, a uste pomalku eden emo bend da e STRAIGHT EDGE!!!!! Rise Against se melodicen hardcore-punk rock. Koj ne veruva neka cue nesto od niv! Rise Against se bendot na mojata hardcore/punk-rock era i zasluzeno go dobija nivnoto mesto pod mojata kozha so neizbrishlivo mastilo. if you know what i mean...

E sea,

koga sme kaj emo, sto e za vas be emo? znaete?

Ste slusnale nekad za jawbreaker? za weezer? za sunny day real estate? Ili od emo znaete samo Fall out boy i Panic at the disco?

Da ne gi znaes ovie bendovi ti e isto ko da slusal punk-rock a da ne gi znaes bad religion! Slusnete malce, rasharajte 2009ta e, piraterija e dozvolena vo MK, simnete nesto, procitajte za emo ideologija a ne samo gi taguvate bendovite ko emo a veze nemaat od emo. Pred izvesen period procitav na nekoj forum deka Artic Monkeys bile emo. Bog da cuva znaci...

Ajt dosta tepam vreme eve vi eden link, slusajte jawbreaker!

Jinx Removing-Jawbreaker

I eve vi nesto od Rise da cuete, da vidite deka nema vrska so prokleto emo! baska dobro zvucat zivo.

THIS IS PURE MELODIC HARDCORE!!!!

_

Изменето од Марио - 06.Октомври.2009 во 23:03
Кон врв
Марио Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Марио Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2009 во 23:17
Originally posted by Flix Flix напиша:

Емо ти е емоционална музика, ние шо ја викавме на времето за вени сечење, и оние токио хотел или као се викаат го воведоја демек тој правец. Емо е срање во превод, глупост невидена, нема шо да прајме па ние сме емотивни личности имаме свој правец и такви глупости. Незнам ни која е целта на емо стилот и музиката да те натера да се самоубиеш? чекање

Druze, da, ne sakam emo, u princip mrzam emo, go mrzam denesnovo emo. Ali sekoj pravec si ima pocetok. Ti druze go utna pocetokot na emoto za edno 20 godini. 1980ta e pocetok na emoto i bendovite se sosema razlicni od toa sto se denes. Na vakva vrata kako sto e sea emoto go donesoa Jimmy Eat World. Tokio Hotel e bezvredna muzika za PRED-TINEJDZERSKA vozrast! Sramota e niv da gi stavas vo nekakov si zhanr!

Slusni staro i pravo emo vo pogorniot post sto napisav, linkot od JAWBREAKER!
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 13:53
Па емото е уствари, ко микс меѓу памк и гот...
Така да музиката е прилично панкерска...
А текстовите депресивни и мрачни...

Ги слушам од оваа емо музика само Парамор...Тие уствари не се емо, туку поп панк...среќа
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.