|
Случајот СВЕДМИЛК и фармерите |
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Автор | ||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
najobicni sdsm - ovski obvinuvanja protiv najdobrata vlada koja nekogas sme e imale ............. kolku li samo stranci i stranski investicii privlece ........ a tek doprva .......... ima da staneme pobogati i od seicite vo saudi arabija .............. samo taka |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па не беа ни СДСМ подобри..имаа и тие свои промашувања...свои незадоволни фармери...
Сега зборуваме за овие фармери...за оваа нивна измама...за нивно пљачкосување од белосветски квази бизнисмени... |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vidi vamu ... sve je toa biznis ........... ako ne gi opulis sam , kje ti gi opuli nekoj drug ........... sto tuka gVujo ima vrska ? ...................
|
||
pmmladen
Сениор Регистриран: 21.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Околу ова со странциве постојано ме мачи едно прашање: Дали овие се навистина бизниси на странци или во позадината стојат наши домашни лопови кои ги инвестираат украдените пари од РМ преку странски компании? Повеќе мислам дека е ова второто?!?!?!?! |
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pogresno mislis ......... vo sprotivnost so evro atlanskite integracii i makedonskite napori za integriranje vo istite ............ premierot ( onoj najdobriot ) , znae kako se privlekuvaat stranski investicii ............ frli ripce , fati krapce e rabotava ........... prvo vaka pa posle obratno
|
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе си зедоја проблем тие да решават инаку не гледам кај е вината на владата.
|
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се сеќавате ли дека кога се отвораше современата шведска млекарница "Сведмилк" имаше расправија меѓу Никола Груевски и Владо Бучковски чија е инвестицијата. Бучко велеше дека странската инвестиција е заслуга на неговата влада и дека тој ја договорил. А Груевски пиеше јогурт и шеташе со најлони на главата и на нозете и се сликаше за првите успешни од стоте чекори што ги вети кога победи првиот пат.
Сега и двајцата не би сакале да се сеќаваат на таа епизода. Со таа разлика што на Бучко баш му е гајле, а на Груевски би требало да му е гајле оти фармерите на кои "Сведмилк" им должи четири милиони евра и што треба да гласаат и на овие избори, сега се гневни. И како докажано солиден политичар кој знае секогаш да даде вистинска политичка изјава во вистинско време, Груевски неделава порача: "Никогаш не сум терал никого да земе кредит. Единствена работа што сум ја направил за 'Сведмилк' е што бев на отворањето". Па и ние не сме го терале Груевски да оди на избори за да го избереме за премиер. И ние не го теравме да се слика на отворањето на "Сведмилк". Ни да пие јогурт. Не го теравме ни директорот на "Сведмилк" да се слика за спотот на ВМРО-ДПМНЕ во кампањата за изборите минатото лето. Вистина е - тој не ги терал луѓето да земаат кредити. Ама, кога го виделе на телевизија, му поверувале и се задолжиле. Текстот е превземен од колумната на Горан Михајловски . Изменето од zenmaster - 14.Март.2009 во 00:48 |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
Goran71
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сведмилк е комплетна инвестиција на Зоре Темелковски. Повекето од вработените во млекарата му беа вработени во неговата сокарница. Го знам ова бидејки сопругата контактираше со нив кога аплицираше за работа таму. Друго за никакви државни шведски фондови не се работи бидејќи Шведска е сериозна држава, и кога би имало нешто такво они први би реагирале на неправилностите. Владата исто така нема врска со капиталот на млекарницата, бидејќи единствен грев на Грујо во врска со ова е што беше на отварањето на млекарницата. Исто како што би бил секој премиер кој би се нашол на тоа место. Едноставно мое мислење ова се само добро прорачунати моменти на криминална заработка преку грбот на земјоделците, банките кои дале кредити, и фирмите кооперанти на млекарницата. Многу е полесно да правиш превара кога и ке уложиш некој динар, да види народот дека те бива како бизнисмен, а после кога ќе го навлечеш лесно го обработуваш. |
||
Goran71
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Горе долу е точно ова што го пишуваш, ама има разлика, бидејќи земјоделците ги потпишаа договорите за предавење на млекото многу порано него што почна млекарницата со работа. Многу порано пред Грујо да пие јогуртчиња, и да се шета на отварањето. |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чуден народ е македончето...
Владата да им даде пари на фармерите... затоа што млекарата не им ги исплатила парите...за даденото млеко.. Приватна фирма не исплаќа пари... а владата да им даде пари...државни... а чии пари се државните...??? на сите даночни обврзници.... значи на сите нас... ај еве што е до мене..па и нека им даде...4 милиони евра... арно ама... а да им даде пари и на они бивши вработени во Алумина... и бивши вработени во Железара... и бивши вработени во Фени... и бивши вработени во Силмак... и бивши вработени во Жито Лукс... и бивши вработени во Металски Завод... и бивши вработени во Јегуновце... и бивши вработени во ...... и во ...... а уствари да им даде пари и на сите невработени.... па нели сите кои претендираа за власт ... ветуваа дека ќе го намалат бројот на вработените... некои велеа ....и по двајца вработени во семејство....ееејјј... не е шала.. арно ама...не е така.... е па сега и на невработените да им се исплати оштета... за лагата и претрпениот стрес... пошто не им е најдена работа... и сето тоа ...од државни пари... уствари од наши... ама пошто ние сме државата... а државата сме ние... значи од наши пари = државни = исти к*рац... И само едно ме мачи тука... Ако фармеите си ги земеа парите од млекарата... ќе ги поделеа со државата = народот = ние сите....???? или тогаш ќе беа само нивни.... уствари ако имам јас...тоа е само мое... ама ако немам...сите се криви...да им ебем матер... И на крај еден предлог... За сите кои сметаат дека државата треба да ги отплаќа долговите на приватните фирми.... Да отворат жиро сметка на која сите они ќе можат... пардон... ќе мораат да платат некоја сума... пошто и онака државата треба да плати... а држават, нели = ние... ќе му дојде пак исти к*рац... И по Тито...Тито.. па ако треба и за градоначалник... и да не мешам ствари...илити др**м поими... еве и мене бившиот газда ми должи 1000 евра... гледајте ме утре пред влада... а бе да ми ги даде владата парите... они ме заебаа... ми рекоа дека животот ќе се подобрувал и ќе имало работа... а јас наивен...ем ми должи газдава пари...ем кој му ебе матер... ќе си најдам нова подобра работа... и сега...???!!!! А бе да ми ги вратат парите... |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ШО ТИ СТАНА?
се скина пишујејќи |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
несоница....
јеби га... |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кога?
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
ZOTE
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 627 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пријави за организаторите на протестот на фармерите!!!
Секторот за внатрешни работи Скопје врз основа на телевизиските снимки и фотографии, ќе поднесе пријави против организаторите на вчерашниот протест на млекопроизводителите, како и против сите оние кои ќе бидат идентификувани дека учествувале во нарушување на јавниот ред и мир. Во соопштението од Министерството за внатрешни работи се наведува дека Законот за јавни собири наложува дека организаторот е должен да го обезбеди одржувањето на редот на јавниот собир и да организира редарска служба и оти во случај да дојде до загрозување на животот и здравјето, безбедноста и личната сигурност на луѓето и имотот, Законот предвидува дека организаторот е должен да го прекине одржувањето на јавниот собир. „На овие одредби, како и на обврската дека и другите закони мора да се почитуваат подеднакво од страна на сите граѓани, на организаторите им беше превентивно укажано при нивниот разговор во СВР Битола“, се наведува во соопштението. Поради сторени прекршоци по Законот за јавен ред и мир и упадот во зградата на Општина Битола, од страна на СВР Битола се поднесени пријави против 27 лица кои се идентификувани врз основа на телевизиските снимки и фотографии. Министерството за внатрешни работи апелира до организаторите на протестите да се придржуваат до законите, бидејќи секое непочитување соодветно ќе биде санкционирано, пренесува МИА. http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=105737 |
||
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |