|
Крводарителство |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | ||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa togas kazi koja bila krvnata grupa na deteto, dali taa spagja vo rektite krvni grupi ajde ako si bila aktivistka barem toa go znaes manipulacii- fala bogu nasekade gi ima , no dali vo toj tvoj slucaj se raboti samo za izoliran slucaj, ili podobro zosto ne kazva na kolku lugje im e pomognato. |
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne e toa izoliran slucaj , takvi slucaevi imase i ima mnogu.... no ne e ovde mesto da iznesuvam takvi raboti. gledam deka imas dobri poznavanja od medicinata, mozebi si i medicinar, pa bez razlika na toa kolku i da e medicinata pred se humana rabota, znaeme kade ziveeme i kako e vo nasite medicinski ustanovi.
jas ne propagirav ovde da ne se dava krv, samo go iznesov moeto iskustvo. sega da procitam ili slusnam deka nekomu itno mu e potrebna krv, jas ke pojdam i ako mojata e kompatibilna so negovata , ke daruvam, bez razlika dali toj nekoj go poznavam ili ne, no na krvodaritelski akcii nikogas poveke. |
||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa fala bogu, eve sepak si krvodaritel, a eve donorto mozebi ti e nepoznat |
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
donorto
pojasni mi sto znaci ovoj zbor |
||
bushido
Нов член Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас пред 3 недели примав неколку дена крв од непознати донори и тоа ми го спаси животот.
Фала ви на сите што сте дарувале крв. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имам дарувано но само еднаш...
Планирам да го сторам тоа повторно. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas na site mozam da daruvam
|
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
bushido
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Доколку сакате да дарувате крв за одредена личност која моментално и треба крв вие не мора да сте од истата крвна група. Институтот за хематологија работи на принципот: крв за крв т.е. дај било каква крв и за твојот пријател ќе обезбедиме крв од неговата крвна група.
Доколку сакате да бидете ефективен крводарител, најдобро е да се пријавите на институтот за хематологија како "крводарител на повик" и така ќе ве имаат предвид доколку некогаш бидат во недостиг од вашата крвна група. |
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da za sekogo e mojata krvna grupa,za koja konkretno se raboti?
|
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
bushido
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас зборував општо, а не за некој конкретен случај. Но доколку ме разбра дека мене ми треба моментално крв и се нудиш да ми даруваш, благодарам многу , но фала Богу, моментално не ми треба крв. Мојата крвна група е нулта позитив. Најверојатно и твојата е нулта позитив или негатив. Позитив на негатив, или обратно, можат да дадам само еднаш (со соодветни медикаменти), но не и последователно неколку пати. Мора да има подолга пауза доколку позитив дава на негатив или обратно. Ова го знам со сигурност за нулта крвна група, а претпоставувам дека важи и за другите. |
||
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според најновите сознанија од медицински аспект, треба да се прима крв само од иста крвна група, бидејќи Рх- факторот има големо влијание. |
||
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa e cista trgovija i ucena. ako slucajno pacientot nema koj da dade krv za nego neka umira. ete gi moite pricini zosto ne davam krv poveke na krvodaritelski akcii |
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
krvna grupa moze da se prima od drugi krvni grupi, no so ist RH faktor. RH negativnite se retki krvni grupi i sekogas nekako deficitarni e sega najdobro e da si zdrav i da ne ti treba krv... nikogas so sigurnost ne se znae kakvi se virusi i bakterii moze da sodrzi krvta ... |
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не сум дарувала никогаш крв
а мајка ми е крводарител и тоа го направила повеќе од 20-тина пати |
||
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |