IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Макробиотска исхрана како филозофија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Макробиотска исхрана како филозофија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2008 во 14:41
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

ахам 

намигнување
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2008 во 15:01
Еве Сторм, ти отворив тема...
Повели објасни за оние што не знаат каква е филозофијата на макробиотската исхрана т.е. како макробиотиката ги објаснува психолошките состојби кај човекот преку исхраната.
Значи, малку повеќе од аспект на психологија.
Кон врв
Neptun74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Регистриран: 23.Октомври.2008
Поени: 2643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2008 во 16:57
Originally posted by Storm2 Storm2 напиша:

JAS VIKAM DA JE SVE POVRZANO I TAKA E !  Pa od 40 godini 17 godini sum potrosil vo proucuvanje na sve i svasta i sto znae sega moderator a sto znam jas videte sami !  Psiholoski problemi i bolka i taga se direktno povrzani so nacin na ishrana ! Toa e moe mislenje i e tocno 200 posto. Toa sto nekoj umira od bolesti poradi losa ishrana predizvikuva taga kaj nas ! Pa koj mu e kriv na toj sto umrel sto ne si cuval zdravje preku zdrava oshrana ! POveketo luge umirat neprirrodno ili prerano poradi los nacin na ishrana !

I ja vikam da je sve povrzzano, i potpoLno se slazem sa tebe... Sega ke si go obrazLozam svoj stav:
Jas misLam deka ova so makrobiotska hrana e mnogu napumpana tema. Mnogu fiLozofii ne ucat deka najdobar pat e sredniot, sto bi rekLe ne preteruj u nista, ne se prikLonuvaj kon ekstremnostite... Covestvo sigurno ne dosLo do tuka praktikuvajki makrobiotskata ishrana. Koj preteral i se doveL do rabot, razbiram, mora da koristi isklucivo takva ishrana... Jas se trudim da bidam umeren u se, i nizasto ne bi se otkazal od onaa prekrrasna nezdrava ishrana. Ne za onie 5-6 godini plus sto bi gi ziveel posle mojata 80-ta godina... Hvala, tie godini i ne mi trebaat bas... A dali ke ima posledici toa po moe zdravlje, na kraj jas ke si gi trpam... NE STANUVAM ROB NA SEKAKVI RABOTI!!!!!!
DeepBlue
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2008 во 19:17
Ova makro...makro...takva de...ishrana vo vreme na inflacija, ne be, filozofija, da...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.