|
Дискус Хернија |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
цели 9 години живеам со тоа ..... и работата цел ден плеснат во столица ............. долги релации за пешачење никако ......... операција воопшто и не помислувам ... од искуство на некои пријатели , единствено делотворна помош само во Павел бања во бугарија ......
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ,samo banja
|
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тебе дискусот ти го потфатил ишијадичниот нерв. Лумбоишијалгија-многу честа појава. Тоа е нормално кај дегенеративните промени во рбетот или пак при физички трауми. Доколку е лумбално, кај половината, има парестезии (трнење) во ногата. Ако е цервикално, кај вратот, во раката. Физикалната е обавезна кај дискус хернија. Се дава електротерапија, ултразвучна терапија, магнето терапија, можеби вежби и екстензија. Најдобро е да се дава термо терапија, со мраз или со топол парафин, песок. Во домашни услови може да стоплите крупна морска сол во тенџере и да ја ставите во вреќичка, па на болното место. Или ако имате неподносливи болки, во мало канче, пр. од павлака наполнете вода и замрзнете го. Извадете го и ставете го во крпа едниот крај. Потоа нека ве масира некој со другиот крај најмногу 5 минути. Ако е многу голема болката може да се земаат НСАИЛ како ибупрофен, кетонал, нифлам и сл, ама тоа е краткотрајно. Алга санот помага, но повеќе е за спондилози. Може да се проба и со инјекции на кортизон. Ако ништо не помага, во екстремни случаеви мора да се оди хируршки. Битно е да се внимава при кревање на товар, да се држи рбетот исправен за да не настрада дискусот. Исто не е препорачливо долго стоење или седење, односно преголемо оптоварување на рбетниот столб. Изменето од Rita.MD - 01.Октомври.2009 во 14:57 |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
Bibrok
Нов член Регистриран: 16.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo na site,
jas sum nov clen na forumot, imam prijatel koj se maci so Diskus Hernija. Dali mozebi nekoj od vas moze da me povrze so nekoj Hiroprakticar ili bilo kakov alternativen lekar za ovaa bolest.Odnapred vi blagodaram Изменето од Bibrok - 16.Октомври.2009 во 21:37 |
|
Emos
Нов член Регистриран: 26.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa videte vaka discus hernia imam veke dvaesetina godini i uste sto ne sum probal od fizikalni terapii do banji i sto li uste ne.Pred dva meseca bev na edna terapija vo Skopje sedum dnevna so nekakvo mackanje i mislev deka so ova ke ima podobruvanje ama sega vo momentot veke cevrt den sum na pod ili na grb ili na stomak edinsveno stanuvanje mi e do wc i toa so golema maka.Aj ke ve molam predlozete mi bilo sto oti veke navistina ne se izdrzuva.Pozz
|
|
MajaMM
Нов член Регистриран: 26.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo na site,
Jas imam iskustvo so kosmodisk i ne sum zadovolna od efikasnosta,imam probano kaj site mozni nadri lekari vo Makedonija i site fizikalni terapii gi imam pominato. Efektot e dodeka gi pravis masazite i site terapii verojatno i sugestivno deluvas na bolkata pa se ublazuva. Ona sto sakam da vi go naglasam e deka se se lekuva ako si uporen i ako veruvas vo ishodot ili vo sredstvoto koe go konzumiras kako terapija. Od neodamna e otvoren Migun centar koj nudi masaza na rbetot preku multifunkcionalen termomasazen krevet i koj raboti so 5 principi na lekuvanje: Akupunktura,Akupresura,Kiropraktika, Dejstvo na infracrvena toplina i Masaza. Legnuvate obleceni i cuvstvoto e fenomenalno, a rezultatite se vednas vidlivi. Informirajte se preku www.migunworld.com i www.migun.mk Vi posakuvam uspesno lekuvanje |
|
Goce Petreski
Нов член Регистриран: 05.Јули.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Počituvani prijateli I prijatelki koi stradate
od DISKUS HERNIJA od ova zlo koj sekoj tret čovek go ima vo denešno vreme i toa se bolki nezapamteni i deka nema takva bolest što predizvikuva tolkavi bolki Moeto ime PETRESKI GOCE od PRILEP so tel 070452255 koj do den deneska maki mačev so taa bolest a ne sakav da odam na operacija.Edinstven spas najdov i trajno rešabajne na mojot problem so AKUMPUKTURA i toa vo Strumica kaj pimarius dr.TANE ŠIŠKOSKI odličen za diskushernija koj trajno go lekuva ova zlo koe goimame odnosno teški komatozni bolki .JAS imav hernija na S1i L4iL5 Znači nemoj da se mačite po nikakvi fizikalni,maseri..nego odete na pravo mesto kaj pravilen čovek strpliv i razbran. Ako ova nevie dovolno jasno vi ostaviv moj tel.možitete vo sekoe vreme od DENOT da me iskontaktirate i samo nie koi sne pominale niz tie bolki mozime da si veruvame edni na drugi .Od srce sakam da vi pomognam jas mnogu dobro znam što e DISKUSHERNIJA ponovo se rodiv KRAJ na teškite i nepodnoslivi bolki SO POČIT KON SITE... |
|
pale
Нов член Регистриран: 31.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo,
Ve molam ako moze da mi dadete kontakt telefon na doktorot od Strumica sto pravi akupunktura,mojot soprug ima problemi veke osum meseci i uste sto ne probavme,vi se javi na mobilniot sto go imate napisano megutoa ne ste dostapni,ako imate drug broj ve molam da mi go dadete. Blagodaram |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dr.Tano- 075-646-626
kasnam so informacijava ama se nadevam ke ja vidite Covekot e spas od recisi site koskeni bolesti provereno |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
.Guru
Нов член Регистриран: 06.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo na site,
Za site onie sto imaat problem so hernija, edinstvenata terapija koja e uspesna e ozono terapija. Jas do ovaa informacija dojdov preku eden prijatel koj znam deka gi ima probano site lekovi inekcii vracovi pa i 2 operacii. Vo klinika vo Ancona italija 5 tretmani od po 100 evra od tretman so inekcija se stava ozon direkno vo kicmata i bolkata ja snemuva go susi prslenot. Terapia ozono. Pozdrav |
|
.Guru
Нов член Регистриран: 06.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.natego.si/si/poskodba-hrbtenice-proloozonska-terapija-ozonske-kisikove-injekcije-a25.shtml
|
|
tokitoki
Нов член Регистриран: 13.Декември.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo na site probajte tuka davormasaza.com.mk pozdrav
|
|
tokitoki
Нов член Регистриран: 13.Декември.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
WWW.davormasaza.com.mk
|
|
deantetovo30
Нов член Регистриран: 23.Јануари.2014 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....diskus hernija l5 s1,najnapred sakam da objasnam zosto go pisuvam ova ovaa vecer...prvo sakam da gi ohrabram site onie sto boleduvaat od ovaa bolest,da im kazam deka ima resenie za nivniot problem i deka ne se samo oni sto se soocuvaat so ovaa neizdrzliva bolest...
Imam 30 god prvata bolka ja pocustvuvav vo 2008 god pominav fizikalni,mestaci,masazeri i sto uste ne i taka bolkata sto bese vo nogata se povlece se do dekemvri 2013 god...pocnaa pak kosmarite ogromnite bolki razocaranosta nspienite noki bas isto kako vo 2008 god samo sto ovoj pat ne pomagaa tromadolite po 3 pati na den,onesvestuvanjeto od bolka bese nesto plus...sredina na januari 2014 god resiv da idem na operacija....samo prasav dali ima sansi da zavrsim vo kolicka,dobiv odgovor deka toa ne e mozno i mi bese malku polesno...ne go izvestiv nitu semejstvoto samo kazav deka ce idem na nekoja terapija na 5 dena vo sk....potpisav pred operacija posto takva si e procedurata...me vnesoa vo 10 h vo sala a me osvestuvaa vo 11 h so nasmeani lica deka se e vo red i deka resen e problemot...placev od radost posto bolkata ja nemav...posle 24 h od operacijata me pustaat doma bez nikakvi bolki i so 5 sm ranicka...ve pozdravuvam site vi posakuvam sreka i bidete hrabri |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |