|
Ракија и ајвар vs Влада на РМ |
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Автор | |
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka e generacijo ovie segasni kreteni vo skapi kostumi koi se vozat so luksuzni avtomobili na trosok na narodot , ludje koi so samoto vleguvanje vo bilo koja vlada vo poslednive 15 - na godini , ne storija nisto osven sto mu go srusija DIGNITETOT na SVOJOT narod .......
Изменето од miroslav_g8 - 20.Септември.2008 во 20:55 |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... ma najmnogu se 'jadam" shto imam del vo finansiranjeto na nivniot udoben zivot ... m im m na site tie po red...so davanjeto na svojot glas... ama pusto covek se nadeva deka nekoj navistina ke gi opravi rabotive... ama definitivno site do eden se opravaat samo sebe... a narodot go nosat se podolu i podolu... do rabot na bezdnata...
Изменето од mamamd - 20.Септември.2008 во 21:12 |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.... znaes , na poslednite izbori izbirav svoeto gradjansko pravo da go iskoristam za da ne go iskoristat samite tie vo moe ime , taka sto kje glasam medjutoa za nekoj koj nema da dobie na izborite ...... i ne mi e tesko da kazam deka glasav za titovite levi sili ... od ednostavna i prosta pricina ... sto vo toj moment se potsetiv na seto ona sto go imavme a sega i pokraj silnite vetuvanja go nemame ..... eve , samo za primer , kje kazam deka vo toa vreme so edna plata studiravme i jas i brat mi a bez da pritoa pocuvstvuvame nesto sto se cuvstvuva sekojdnevno i vo se pogolem obim ... ekonomska kriza ....i pokraj site opravduvanja za podobra i evropska idnina ..... a sega , ne bi ni sakal da pomislam kako kje izgleda od narednata godina koga kje mora JAS da skoluvam dvajca studenti ..... ne bi sakal da bidam pogresno razbran .... imam dosta solidni primanja ..... i povece od toa ..... medjutoa , ne moze da me pravi srekjen nesrekjata na ostanatite ..... a za zal , site stanavme i povekje od nesrekjni ...... totalna APATIJA .... nikakva evropska i podobra idnina ... nie se naodjame na vozot koj odi nanazad ... nikako napred ..... a kako i nema da se vraca nanazad koga sekoj eden koj treba da go vozi , go vozi vo pogresna nasoka ..... |
|
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...за ајварот, 900грама чини 125-150 ден оној без лупки, од 1000ден сосе скапиот зејтин 900г ќе чини околу 66 ден ако не се плати изгубеното време, а бидејки се цела војска незапослени времето е без пари, ....за ракијата, веројатно си мислат гројзето на луѓето да им го земат беспари па откога ќе го продадат виното да им го платат грозјето, така вели и законот за „како се викаше -прохибиција- кој власта допрва ќе го изгласа,......но казна да плаќам за мојот двор кој еднаш дедоми го купил а сега јас пак го купував в, а не ми го дават да си го користам како сакам ,....тоа бре го има само кај нас да ѓивее власта ..... утре сите на чистење ѓубре а од Понеделник 50 Е или дисциплинска работа наместо казна!!!!!!?
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не туку треба да пријавиш дека правиш ајвар, ако не пријавиш ќе платиш тогаш казна.. А и незнам што ви е чудно толку ова, одете вие во Лондон прашајте Македонците колку пати биле уапсени поради ова, ова и таму е забрането...треба само да пријавиш нормално. Забрането е зошто има некои кои прават дрога во Лондон на пример по своите дворови..... Ова зборам за Лондон, за тука не ја кажале уште причината, а треба да кажат.. Изменето од Vladimir88 - 21.Септември.2008 во 10:55 |
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Џабе гледаш накај минатото сигурен сум дека ти било убаво тогаш, и мајка ми пример исто така вели дека била задоволна од тие времиња, ама тие времиња завршија оддамна.. УМРЕА тие времиња |
|
majmunce
Сениор Регистриран: 13.Септември.2008 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 154 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
како прво дворовите запрашај се кој побара да се купуваат, оваа или онаа сдсмовската власт? значи прашувам кој покрена таква иницијатива!
друго, читајќи ги вашите коментари сфаќам дека и европски плати и европски закони да донесат нема шанси вие да си ги смените сељачките навики. |
|
не се плашам, стори се чучулига
|
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За кои дворови збориш Мајмунче биди појасен... Изменето од Vladimir88 - 21.Септември.2008 во 13:11 |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...за оние дворови кои им беа доделени бесплатно и сега треба да ги откупат...за тоа се буни...инаку законот за откуп на државно градежно земјиште не е на оваа Влада туку е донесен уште пред едно 7-8 години, ако не и повеќе, но нормално сите го игнориравме...а она што не е твое секако дека треба да си го откупиш ако сакаш да го користиш или да плаќаш рента...
...доколку бил на дедо ти дворот треба само да го пренесеш, приватизираш на твое име, тоа секако се прави со документ со кој ја докажуваш сопственоста и чини колку што чинат таксите и секако време кое треба да го одвоиш за по шалтери... |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
значи се е средено во државава уште ракијата и ајварот да се средат и да не фрлате смет,нормално,како праааави Европејци и ете не и нас од утре во Европа...кој со 50 кој со 100 евра во џеб за цел месец и тутањ Европа...друго ми беше муабетот...кај да го фрламе ѓубрето кога нема улични канти?и гомната од миленичињата ќе си ги носиме в џеб?зашто такви канти како што гледате нема а законот од утре стартува...еј,колкав ред ќе има секој ден во општина од домаќинки кои ќе се пријавуваат дека ќе прават зимница или одите во општина-каде вие?
одам да пријавам дека ќе ја перам колата
а за да не се сушат алишта по тераса ни требаат на СИТЕ машини за сушење алишта,или ќе ги простираме по дома,во дневна
сите знаеме да бидеме културни ако има услови за култура
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pocna edna taze doselena komsika da mi pusta isaret, da go prijavuvam i toa ?
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... pushtaj Sitel, tie barataat so fakti, argumenti i se najdobro informirani...shto zbaesh, vo megjuvreme dodeka si igravme "komunalci", da ne se donelo i takov zakon...
|
|
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако проблем е за чекањето по шалтери, а богами не се ни таксите ситна работа околу 70 Е. иначе редно беше дворовите да преминат во рацете на сопствениците но проблемот остана што дури и со „катастар од еден шалтер“ за работава да ја истераш до крај потребно ми беа околу 10 месеци и околу 4200ден.
|
|
ТХЦ Манге
Сениор Регистриран: 10.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овај мајмунов е се подобар и подобар... ај ко така нека им го забранат на америне мекдоналдс, а на французине коњакон.... а и швабине беа нацисти... пизда им матер... каква европа бе.. чуму ни е??? ак не бил ајваров низ вековиве ке сме го изгубеле идентитетот.. какви се овие закони??? ко така и сите во парламентон да знает англиски.. пошо е модерно.. кој ги ебит... море само нека дојдет во охрид ко ке се варит ракија и ајвар...лол ке добиет убај пари.... ПС... во охрид и охридско едногласно се отфрлува законов.. а тие даночниците културни скопски - нека повелат да наплатат... а овој мајмунче е сељак најголем, однесен од виорот на глобализацијата и нековите мариовски флоскули се едино резултат на окружување на скопското подрчје... или накратко речено.. еби се мајмуне... |
|
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |