|
Начини за отстранување на камен во бубрег |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | ||
nenic
Нов член Регистриран: 03.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas imam i pesok i kamenjaaaaaaaaaaaaa i bakterija u mokracata...piev sve sto se piese ke projadev i g**** ama mi rekoa na kraj deka imam visok calcium a manjak magnezium i ne mi go vrzuva kalciumot i toj se talozi vo bubrezite i beshikata....
|
||
toro2free
Нов член Регистриран: 02.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ratka, Pasino Ruvci, 048/451-669. Srekno,i pisi so si napravil na toro2free@yahoo.com |
||
Djogan
Нов член Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас овој проблем го имам веќе 8 години и до сега имам исфрлено 9 каменчиња!!! Сум пиел многу работи -
Чаеви - рачки од цреша, коса од пченка, увемикс, немам поим уште што не... смола од немам поим некое дрво во пехчевскиот крај... пиев 2 тури од по 50 литри вода од кожув планина... пиев и од тој чајот на Ратка Јагуриновка од с.Пашино Руфце во Прилеп... И ништо, (ги ифрлам ама боли у П.М. и пак се содаваат) несакам никој да разочарам но исрено лек нема, барем мене како што ми рече еден доктор во Воената болница, не се измислувало лек затоа што не се умирало од тоа, зашто од она од што се умира за се најдоа лек, ГЛУПОСТ!!! Незнам, татко ми исто имал проблеми како млад, но веќе 30 години нема! Секој со својата среќа, ваљда организмот сам ќе си промени!!! САМО АКО НЕКОЈ МОЖЕ ДА МИ ГО КАЖЕ ИМЕТО НА ОНАА НОВАТА КЛИНИКА-ОРДИНАЦИЈА, КАДЕ ШТО СО УЛТРАЗВУК ГИ СИТНАТ КАМЕЊАТА - гледав на телевизија неколку пати ама не запишав како се вика ни број нешто - АКО НЕКОЈ ЗНАЕ ДА МИ КАЖЕ!!! На последниот преглед ми кажаа дека пак имам 2ве нови каменчиња, и сакам да отидам да ги разбијам за да не поминувам низ истите болки по 100ти пат... ОК, ако некој знае нешто нека кажува, фала Ви!!! |
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se prashuvam kako ne vi e strav da se lekuvate so nadri lekastva,shto ako kamenot isprovociran od ''lekot'' se zaglavi vo urovodite i napravi zastoj ,pa da dojde do zastoj vo uriniranjeto? |
||
Djogan
Нов член Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хахаха, па уроводите се широки 8 милиметри, а најголемиот камен ми бил 7-8 милиметри, да не кажам сум имал среќа во несреќа! Проблемот е во формата, дали е мазен или е боцкаст :(.
А ако се случи застој и за тоа има лек, со еден оперативен зафат кој не е многу комплициран, без никаков рез... Баш затоа сакам со ултра звук да ги разбијам и мене веќе ми скисна од алтернативна медицина!!!!!!!!!! |
||
*ДОЖИВОТНО ЗИЈАН*
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na rabota moja koleshka zboruvashe za svojata sestra kako so pienje nekoj ruski apcinja gi iscistila kamenjata od bubregot. Ako do vecer se vkluci na skype ke ja prasham i ke pisham tuka, a ako ne utre kje prasham i ke napisham tuka. Taa samata istite tie apcinja gi piela pred povekje od 20 godini i sega nema nikakvi problemi odnosno od togash nejzinite bubrezi ne stvaraat kaminja. |
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bash ubavo kaza,si imal srekja vo nesrekja... Hrabar si,sekoja chest,a i upaten i spremen da gi snosish posledicite.Kako i da e , trgni gi hrabrosta i eksperimentite nastrana i odi na lasersko razbivanje na kamchinjata. |
||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
najdobar nacin odis pred vlada i vikas DOLU VLADA, DOLU FIR>GRUJO!
i odma ke se strcaat cajkanite i od kamcinjata ke ostane samo pesok
|
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
unitedMACEDON
Нов член Регистриран: 10.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 35 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Me interesira dali nekoj e zapoznaen za lecenje na ,kamen na bubreg bez operacija opdnosno alternativi (ultrazvuk i neznam sto !!)
|
||
Македонија Засекогаш
|
||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лек за исфрлување на камења од бубрег и жолчка
Најголем проблем на нашите простори се песок во бубрезите или жолчката. Предизвикан најчесто од вода, стрес или лоша исхрана. Овој бабин рецепт помага и во заштита но и во топење и исфрлување на постојните каменчиња. Состојки: еднакви количини од сите состојки
Добро измијте го лимонот, а доколку е прскан, исчистете го од хемикалиите. Тоа можете да го направите со растворот за чистење на овошје од хемикалии кој може да го прочитате на следниот ЛИНК. Откако ќе го исчистите лимонот, исечете го на помали делови и изблендирајте го во блендер. Коренот од магдонос, исечете го, излупете и изблендирајте како лимонот. Измешајте се заедно и додадете мед, маслиново масло и шеќер во прав. Состојките мешајте ги подолго за смесата целосно да се изедначи. Кај проблемите со бубрезите и жолчката потребно е да се зема една лажица наутро на гладно и една лажица навечер пред спиење. Смесата е потребно цело време да ја чувате во стаклен сад во фрижидер, бидејќи е лесно расиплива. За решавање на повеќето проблеми со песок или камења на бубрезите и жолчката потребно е да испиете две дози. (Откако ќе ја потрошите првата направете уште една смеса затоа што е расиплива, а се прави по 250 г од состојка). Смесата е осмислена и испробана во топењето на камења и е многу делотворна. Нејзиниот состав е со многу пријатен вкус и е корисен и за други намени, па заедно со лицето кое боледува од овие болести може да ја употребуваат и другите членови од семејството. Многу е важно за време на оваа терапија да се пијат големи количини на течности, најдобро вода. Поделете го овој рецепт со своите пријатели, за да можат што повеќе луѓе да го применат. |
||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||
deni_baba
Нов член Регистриран: 09.Јуни.2016 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zdravo ako moze brojceto od taa zenava od prilep.
|
||
mevi56
Нов член Регистриран: 09.Февруари.2018 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
izvini ako mozes da mi davas broj ot toj zena od prilep za bubrezi ma molim vas
|
||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нешто за талог во бешика!?
|
||
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |