IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Новинарите-државни (не)пријатели
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Новинарите-државни (не)пријатели

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2011 во 12:25
Си собира човекот сликчиња :)
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2011 во 15:56
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2011 во 16:01
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2011 во 16:02
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2011 во 23:20
Nishto neobichno, nikakov skandal.

Chovekov prezentira edna lichna analiza na deneshnoto makedonskoto novinarstvo, javnite medija i tekovnata politika so osvrt na toa shto kje ne ochekuva vo idnina spored prestrojuvanjeto na odredeni novinari i izvorot na kapitalot investiran vo novosozdadenite proekti.

Namesto lepenje fotografii vo montiranjeto na emisijata mozhelo da se odi so tradicionalnoto elektronsko vmetnuvanje sliki od istite lichnosti. Priznavam, lepenjeto fotografii psiholoshki e poefektno bidejkji nalikuva na objavuvanje poternici.

Potpolno se slozhuvam so kojsumjas:

Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

нека реагира она нивно здружение на новинари...
ако мислат дека не е во ред...
нека тужи било кој од повиканите...
нека го осуди јавноста...
нека падне гледаноста на неговата емисија...
ако не...
молчењето е одобрување, нели...

Изменето од Messenger - 20.Ноември.2011 во 23:23
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2011 во 23:11

За да не биде еднолична прикасата,да ја видиме и другата страна, инаку миленче, го знаеме кој е и што стана,мислам преку што има дојдено до ова, ...тоа може на мали деца да им продава ПРАШИНА

За новинарите и некои засегнати од овој настан,..ДА има приватни ТУЖБИ,но Миленко и онака е заштитен од власта,па не се појавува по година дена и на некои сегашни рочишта.

Колку да знаеме кој е со кого и за КОГО?
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2012 во 11:11
Дали сега и Мирка...
ќе ја прогласат за државен непријател...

Си ги барам реформите!

секој има право да го смени своето мислење...
но...
се прашувам...
зошто го смени своето мислење...збунетост
фингирана  демократија на медиумите во недостиг на вистинска...?
испитување на јавното мислење...?
предвесник на нова приказна...?
треба да очекуваме турболенции во владата, па некој мора да ги најави...?
ќе и се придружи некој друг...?

интересни се коментарите...
некои велат проработела совеста...
демек, сега е од страна на народот...
можно ли е...

се некако мислам...
совеста во Македонија е мисловна именка...
но, да видиме...

Изменето од којсумјас - 07.Јануари.2012 во 11:12
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2012 во 13:23
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Дали сега и Мирка...
ќе ја прогласат за државен непријател...

Си ги барам реформите!

секој има право да го смени своето мислење...
но...
се прашувам...
зошто го смени своето мислење...збунетост
фингирана  демократија на медиумите во недостиг на вистинска...?
испитување на јавното мислење...?
предвесник на нова приказна...?
треба да очекуваме турболенции во владата, па некој мора да ги најави...?
ќе и се придружи некој друг...?

интересни се коментарите...
некои велат проработела совеста...
демек, сега е од страна на народот...
можно ли е...

се некако мислам...
совеста во Македонија е мисловна именка...
но, да видиме...

Ептен ги усложнуваш работите бе друже, нема фингирање, нема предвесници, какви турбуленции какви бакрачи, текстот е супер едноставен, според Мирка работите не се такви во општеството за да може Мирка да дели позитивни поени, и во текстот ја критикува власта.

Што е толку чудно, еве на пример и јас се сложувам со нејзините критики, ама според мене заборавила да каже и еден куп други, дури е и многу нежна кон владата.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2012 во 14:26
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Ептен ги усложнуваш работите бе друже, нема фингирање, нема предвесници, какви турбуленции какви бакрачи, текстот е супер едноставен, според Мирка работите не се такви во општеството за да може Мирка да дели позитивни поени, и во текстот ја критикува власта.

Што е толку чудно, еве на пример и јас се сложувам со нејзините критики, ама според мене заборавила да каже и еден куп други, дури е и многу нежна кон владата.

Се надевам ќе ми појасниш што е тоа бакрачи...збунетостнамигнување
а јас не реков дека не е во право Мирка...
само ме изненадува тоа што после 5 години...
како јуришник на власта и нејзин "првобранител"...
(кај Миленко беше гостин многу пати бранејќи ја владината политика)...
одеднаш го менува правецот...

ете мене ми е чудно, тебе не ти е...
инаку многу сум љубопитен кои се тие работи, според тебе, кои...
Мирка ги заборавила, а ти би ги кажал...
и не биди нежен со власта...
се надевам ќе чуеме тоест прочитаме...намигнување

Изменето од којсумјас - 08.Јануари.2012 во 09:16
Кон врв
BelindaMill Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2011
Локација: Macedonia
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BelindaMill Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2012 во 14:30
Во 2013 кога ние ќе дојдеме на власт, Мирко и Славко (Мирка и Латас), Јанко и Миленко одма ќе ги пикнеме во затвор. Ќе се бунат демек немало основа, ова она - ама тие ќе бидат пример како правната држава функционира. Уште само 2 години - ќе издржиме, а послеее - Заев ви кажа ...
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2012 во 14:39
Абе како ќе дојдете вие на власт од Холандијазбунетост

Ех златно прокси, само кој ли ве научилразмислување
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2012 во 14:39
Работата е прилично едноставна: Во услови кога опозицијата е тапа, мора некој да ја критикува власта до кај 1 година пред избори.

А инаку, Алфа ТВ после затворањето на А-НУЛА, беше опозициска до пред некој месец. Седнале изгледа Штерјо и Мијалков, и ја договориле работата. Сега има натпревар помеѓу: Сител, Канал 5, Алфа ТВ и МРТВ.

А некој медиум дали е зад СДСМ? Пааа сеааа, сите ги напуштија јадните бранковци - освен продуваниот Фокус со 5,000 броеви тираж.
Illegitimi Non Carborundum
Кон врв
BelindaMill Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2011
Локација: Macedonia
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BelindaMill Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2012 во 22:16
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Originally posted by BelindaMill BelindaMill напиша:

А сеа од к к к каде се јавуем?

И нема да ти помогне проксито од Шведсканамигнување
Се надевам не прелета со сила од една во друга земја само за тоа

Темава е за новинарите, ама подтемава за приватноста, што ја начна Сантијаго е многу поврзана. Не е битно од каде се јавуем, и под кои никови. Битен е мојот став за одредена тема, и моето врвно човеково право тој мој став да можам да го искажам под анонимен псевдоним.

На некого, моите ставови не му се свиѓаат, па наместо да ми контрира со аргументи - ми кажуе прикаски дека сум се јавила од Холандија, Германија или Шведска.

И над администраторите има администратори (или во идивиди веќе нема т.е. се отиде под контрола на братучедите)??!?! изненадување
Кон врв
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2012 во 22:27

А сеа од к к к каде се јавуем?

И нема да ти помогне проксито од Шведсканамигнување
Се надевам не прелета со сила од една во друга земја само за тоа

Темава е за новинарите, ама подтемава за приватноста, што ја начна Сантијаго е многу поврзана. Не е битно од каде се јавуем, и под кои никови. Битен е мојот став за одредена тема, и моето врвно човеково право тој мој став да можам да го искажам под анонимен псевдоним.

На некого, моите ставови не му се свиѓаат, па наместо да ми контрира со аргументи - ми кажуе прикаски дека сум се јавила од Холандија, Германија или Шведска.

И над администраторите има администратори (или во идивиди веќе нема т.е. се отиде под контрола на братучедите)??!?! изненадување

Тој твој 'став' од претходната страница , во која и да било земја и под кој и псевдоним да го кажеш пак се нарекува ЗАКАНА...намигнување
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.