|
Рубикова Коцка |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | |||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Using this method, I won the 1981 Swedish championships, and finished 4th in the
1982 world championships in Budapest.
I also won the 2005 world championships in Orlando for solving in fewest moves.
My average of 10 best is 21.88 seconds from 2002, and for a single solution 13.60 in 2006.,..
..a be ,..kakvi algoritmi te spopale ,...eve ti deka se reshava so nekolku pravi potezi,... |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Antagonist
Нов член Регистриран: 22.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ИИИИИ...пишува некаде колку се тоа НАЈМАЛКУ ПОТЕЗИ ?!?!?!? дали се 6-7 како што викаш ти ??!?!? |
|||
Antagonist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
друже....дај дојди пред мене реши ја коцката... жими жими ....ама се што сакаш ќе те частам ако успеш во тоа без да ги знаееш форите (ај да не речам алгоритми , пошто не го разбирате значењето на зборот...тоа незначи математика и слично ,тука ) |
|||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
algoritam e pravilna postapka pri smetanjeto so koja se doagja do baraniot rezultat!
onie na koi logikata im e slaba strana bez algoritam nema shansi da ja namestat!!!
|
|||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|||
Antagonist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
http://en.wikipedia.org/wiki/Algorithm Во математиката , комјутерските науки лингвистиката ... WHAT ?!?!?! лингвистика....како тоа лингвистика , па кај има таму бројки ?!?!? АЛО , букви не бројки.... значи повторувам....алгоритам нема врска со бројки , нема врска + и - , т.е има врска , туку воопшто немора да значи дека нешто што нема математика неможе да биде алгоритам. Алгоритам ти претставува сет од прецизно дефинирани и зададени инструкции. Затоа ќе те молам да не се расправаме за тоа повеќе. |
|||
nikuch
Група Регистриран: 04.Април.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 94 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ДОБРО БЕ АКО НЕКОЈ САКА ДА ДРЖИ ВИШИ ПРЕДАВАЊА НЕКА ПРОДОЛЖИ, ИЗВИНИ АНТАГОНИСТ АМА ЈАС УБАВО ПРАШАВ КОЈ ЗНАЕ ДА ГИ ВРТИ ПОТЕЗИТЕ ЗА РЕДЕЊЕ НА ПОСЛЕДНИОТ РЕД А ТОА НА ВРЕМЕТО КОГА ЈА РЕДЕВ БЕА САМО ОКОЛУ 6 ПРАВИЛНИ РЕДА СО ВРТЕЊЕ НА ТРИ СТРАНИ ОД КОЦКАТА (КОИ ЗА ЖАЛ ИАКО НАПИШАНИ НА ЛИСТ ОДДАМНА ГИ ИМАМ ЗАБАТАЛЕНО НЕКАДЕ)
ИНАКУ НА ВРЕМЕТО СЕ СПОМНУВАШЕ ОКОЛУ 18-цифрен БРОЈ НА КОМБИНАЦИИ ЗА МЕСТЕЊЕ НА ИСТАТА ШТО САМО ПО СЕБЕ КАЖУВА ДЕКА НЕ Е ПРОСТ ПРОБЛЕМ |
|||
ГОЛЕМИНАТА НА НЕШТОТО СЕКОГАШ НЕ СЕ МЕРИ ВО САНТИМЕТРИ ИЛИ КИЛОГРАМИ
|
|||
Antagonist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
извини друже...лошо сум цитирал...уживај ...не се однесувало на тебе,...тапа е малку форумов..и лошо искача на дулплите цитирања... тоа се однесувало на АНАКИН...се повикува човекот да демонстрира како тоа без знаење на алгоритми успева да ја сложи коцката. Изменето од Antagonist - 24.Мај.2008 во 22:09 |
|||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
eden zad drug ili voz kako sakas
|
|||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nemam zivci za vakva kocka...
|
|||
nikuch
Група Регистриран: 04.Април.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 94 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ГОЛЕМИНАТА НА НЕШТОТО СЕКОГАШ НЕ СЕ МЕРИ ВО САНТИМЕТРИ ИЛИ КИЛОГРАМИ
|
|||
Spejs Nigrutin
Сениор Регистриран: 29.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 74 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas ednas od 2 strani ja sostaviv
|
|||
|живи живот свој и заеби све око себе|
|
|||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vidis ova e najlogicno resenie, mi se dopaga, fala |
|||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|||
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |