IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Лажни или Вистински Чуда - Todd Bentley
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Лажни или Вистински Чуда - Todd Bentley

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
Автор
Порака
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 14:49
Originally posted by im happy im happy напиша:

Што е разликата да се молиш за 4 или за 400 души? Разликата е чисто статистичка. А се зависи и од болеста. Ако статистиката вели дека во една болница, просечно 20% од пациентите се излекуваат од одредена тешка болест, тоа значи дека и да се молиш, и да не се молиш за 400 души, 20% од нив ќе се излечат. т.е. 80 луѓе ќе се спасат! Ако пак се молиш за 4 души, 20% од 4 е 0,8, што значи дека тешко некој од нив да се спаси.
Нема врска молитвата.

Nemet, nemet, kako moelo da imet...Ej gidi so ce ne procita po forumo
Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 14:55
Originally posted by Pravoslaven Pravoslaven напиша:

Niki, stom se palis na cuda, ti si pecena za antihristot toj ke gi zaveduva lugjeto so vakvi trikovi, a takvite kako tebe ke mu rakopleskaat ke pagjaat vo transovi i ke mu vikaat: ti so mojot bog ti si mojot bog jeeeeee

Mnogu ubo Praoslaven, vakvija ko tebe ja cuvat verata nasa Hristova od svekakvi djaolstini. Samo produzi taka, abe ovija bile koj od koj u trans padzaa ako tova ne jet dzaol po ime vudu nezna sto jet. Samo produzi da pisujes.
Кон врв
Nikki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 259
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nikki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 16:28

Shikabumba, Baaaam.. Fire, Power, In Jesus Name

Мртви Воскреснуваат, Нови Златни Заби Растат во Устата, Инвалиди стануваат од столица Овие чуда вчера се случија во Флорида. Има и по некој Кунг Фу, удар со Глава. АЛИЛУИА

Види ги Најновите Чуда од Вчера

Види ги најновите чуда од вчера

Изменето од Nikki - 08.Мај.2008 во 16:28
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 18:39
Postojat sekakvi raboti... i lagi i shou programi i razonodi, no i vistinski chuda.

Postoi se i seshto, no vazhno e kade ke go vperite vasheto vnimanie.

Изменето од Messenger - 08.Мај.2008 во 18:40
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 19:09
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Postojat sekakvi raboti... i lagi i shou programi i razonodi, no i vistinski chuda.

Да не повторувам...само ќе додадам дека "ВИСТИНАТА САМО ГОСПОД ЈА ЗНАЕ".
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 00:43
Тууу, неколку дена ме нема и еве ти ги pravoslavie, Nikki, Pravoslaven одма се разпиштолиле голема%20насмевка
Чек да видам што они расправаат тука... размислување

Originally posted by Nikki Nikki напиша:

Zapa Ap Pavle rekol, ako se cuda ke pominat

Ап Павле не го рекол тоа плазење
Извини, професионална деформација :toe: Како што тебе не може да ти одмине од око некоја фалсификат икона, така и мене не може да ми помине некој лажен стих од Библијата намигнување
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 00:50
големо%20гушкањеedna guska za Ev srcusot
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 00:50
Originally posted by Biba_G Biba_G напиша:

V Biblijata se veli deka Bog go sozdade chovekot spored svojot lik... Isus im reche na nasobranite lugje deka onoa sto go pravi toj mozhe da go napravi i posledniot megju niv, pa duri i podobro od nego.

I kade ste vernici sega da poveruvate vo zborovite od svetite knigi ?

Zarem ke bidete kako neverni Toma, ke poveruvate koga ke vidite i koga ke go protnete prstot vo dupkata napravena od klinot?

Ili ke vidite koga ke poveruvate, kako sto postojano se propoveda vo site sveti pisanija ?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 01:32
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

големо%20гушкањеedna guska za Ev srcusot

Меси, извини за оф-топиков, ама морам да ја бубнам еднаш кејт :back:
Уствари што се извинувам јас, па и ова е чудо, да бубнеш некоја преку нет голема%20насмевка
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 01:46
E ako de... hristijanski e toa.
Кон врв
Nikki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 259
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nikki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 18:08
Уште едно мало сведоштво за чудотворците

ВИДИ 1

ВИДИ 2

Кон врв
misterX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 18:26
На оној кој во име на бога прави чуда не му треба реклама на телевизија!!!
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 19:21

Originally posted by Biba_G Biba_G напиша:

V Biblijata se veli deka Bog go sozdade chovekot spored svojot lik... Isus im reche na nasobranite lugje deka onoa sto go pravi toj mozhe da go napravi i posledniot megju niv, pa duri i podobro od nego.

I kade ste vernici sega da poveruvate vo zborovite od svetite knigi ?

Zarem ke bidete kako neverni Toma, ke poveruvate koga ke vidite i koga ke go protnete prstot vo dupkata napravena od klinot?

Ili ke vidite koga ke poveruvate, kako sto postojano se propoveda vo site sveti pisanija ?

"Јас сум твој Бог,немој да имаш други Богови освен мене".
Јас верувам во мојот Бог...

His ministry is believed to rake in up to $120,000,000 annually. Hinn lives in an oceanfront hacienda valued at $8.5 million.(ова го превземав од постот на Никки-Види 1)

Ова е тоа што мене ме прави Неверен Тома.

Изменето од Biba_G - 09.Мај.2008 во 19:23
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 23:24
Veke go dadov mojot komentar za Benny Hinn, koj isto taka vazhi i za ostanatite kako nego.

No , kako sto isto taka napomenav, mene ne me interesira negoviot motiv za sto gi prireduva tie shou programi.

Mene me interesiraat onie chudesni rezultati koi se dobivaat ponekogash na tie sobiri, kako i onie koi se dobivaat so placebo apcheto.

Tuka lezhi odgvorot na misterijata sto ni ja porachuvaat prosvetlenite lugje, a nie nikako da go mu posvetime vnimanie i da se obideme da go razbereme zatoa sto postojano se zanimavame so nepotrebnata vreva okolu nas i so "delenjeto pravda" koj e prav, a koj e kriv.

Vmesto da palime veshterki, treba vnimanieto da go svrtime kon chudesnite rezultati i da go spoznaeme procesot kako se doagja do niv.

Toa e poentata, a ne ocenuvanjeto na shouto i verskata pripadnost na shoumenot.

P.S. Nikoj ne negira deka ima samo eden Bog i chudesata ne mu ja turkaat krunata od glavata.

Изменето од Messenger - 09.Мај.2008 во 23:27
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.